Xee

TV 2 Norge køber alle sæsoner af den prisvindende danske Xee-serie ’Sunday’

Del

I slutningen af maj rykker Melvin Kakoozas prisvindende komedieserie, Sunday, ind på TV 2 Norges digitale tv-kanal, TV 2 Sumo. Den norske kanal har nemlig købt rettighederne til alle sæsoner af Sunday, der netop har vundet en Zulu Award som bedste danske tv-serie.

Til efteråret vises fjerde sæson af 'Sunday' både i Danmark og Norge. I den nye sæson vender Lars Hjortshøj tilbage i rollen som den forsvundne sportsdirektør, Bjarne Skoubo. Foto: Per Arnesen
Til efteråret vises fjerde sæson af 'Sunday' både i Danmark og Norge. I den nye sæson vender Lars Hjortshøj tilbage i rollen som den forsvundne sportsdirektør, Bjarne Skoubo. Foto: Per Arnesen

YouSee har de seneste år produceret en række tv-serier til tv- og streamingkanalen Xee. Nu kan Xees mest sete og streamede tv-serie også opleves på norsk tv. TV 2 Norge, Norges største kommercielle kanal, har købt de tre første sæsoner af Xees prisvindende komedieserie, Sunday, som vises på den digitale tv-kanal TV 2 Sumo fra slutningen af maj. Den stjernespækkede serie har været et hit blandt danske seere, og hos Xee er man sikker på, at serien også vil falde i god jord hos seerne i nabolandet:

”Vi synes, det er vigtigt at investere i kvalitetsindhold med en stærk dansk identitet og er glade for, at vi også kan være med til at eksportere dansk kultur til udlandet. Vores seere har været meget begejstrede for Sunday-serien, og jeg er glad for, at de norske seere nu også kan stifte bekendtskab med dansk kultur spejlet via Sunday, der er hentet til Danmark af en desperat fodboldtræner fra Fredericia,” siger Linda Etgar, chef for lokale produktioner hos Xee.

Sunday har vundet flere priser i Danmark. Senest vandt serien prisen for årets bedste tv-serie til årets Zulu Awards, hvor Melvin Kakooza også var årets helt store vinder, og i 2020 vandt Sunday tv-prisen for 'Bedste satire/comedy'. Hos TV 2 Norge ser man frem til at kunne vise den prisvindende serie.

”Skandinavisk humor er og har altid været en del af TV 2 Norges DNA, og Sunday passer rigtig godt ind i den tradition. Vi ser frem til at kunne tilbyde Sunday til vores streamingkunder,” siger Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2 Norge.

Mens de tre første sæsoner af Sunday allerede kan streames via Xee, har seriens fjerde sæson premiere på Xee til efteråret. Fjerde sæson byder på nye eventyr for Sunday, endnu mere kaos på fodboldholdet og så vender Lars Hjortshøj tilbage i rollen som sportsdirektøren, Bjarne Skoubo. Sæsonen vil også blive vist på TV 2 Sumo i løbet af efteråret.

Sunday er produceret af Drive Studios og solgt til TV2 Norge via Nordisk Film Distribution, der glæder sig til at få endnu flere danske produktioner fra Xee ud til samarbejdspartnere i Skandinavien og internationalt.

Om Sunday
Sunday er den mest sete og streamede danskproducerede serie på Xee. Serien handler om kenyanske Sunday, som er blevet hentet til Fredericia for at redde det lokale fodboldhold.

Medvirkende i sæson fire: Melvin Kakooza, Anders Brink Madsen, Per Teglhus, Thue Ersted Rasmussen, Kurt Dreyer, Nadia Kvist, Lars Hjortshøj, Birthe Neumann, Marco Ilsø, Rikke Bilde, Thor Gotfredsen, Josefine Tvermoes, Mick Øgendahl, Judith Rothenborg.

Billeder

Til efteråret vises fjerde sæson af 'Sunday' både i Danmark og Norge. I den nye sæson vender Lars Hjortshøj tilbage i rollen som den forsvundne sportsdirektør, Bjarne Skoubo. Foto: Per Arnesen
Til efteråret vises fjerde sæson af 'Sunday' både i Danmark og Norge. I den nye sæson vender Lars Hjortshøj tilbage i rollen som den forsvundne sportsdirektør, Bjarne Skoubo. Foto: Per Arnesen
Download

Information om Xee

Xee
Xee
Teglholmsgade 1
0900 København C

Følg pressemeddelelser fra Xee

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Xee

Information om nyheder ang. YouSee Originals5.1.2022 11:10:50 CET | Aktuelt

Kære abonnent Vi skriver til dig, da pressemeddelelser angående nye YouSee Originals fremover vil blive udsendt via YouSee’s presserum. Ønsker du fortsat at modtage nyheder om originale serier fra YouSee som fx den kommende anden sæson af ’2 Døgn’, bedes du derfor abonnere på YouSee’s presserum. Det kan du gøre via dette link: https://via.ritzau.dk/nyhedsrum?publisherId=12423499&subscribe= Ændringerne træder i kraft på mandag d. 10/1-2022. Tidligere pressemeddelelser fra Xee vil fremover kunne findes i YouSee’s presserum. Har du spørgsmål, kan du kontakte presseansvarlig Emil Lohse på emlo@nuuday.dk eller +45 2483 7993. Med ønsket om et godt samarbejde, YouSee Originals

YouSee skyder julen i gang med rå julespecial på actionserien ’2 Døgn’18.11.2021 08:09:00 CET | Pressemeddelelse

Mafiabosser og lejemordere er ikke det første, man tænker på, når nogen siger ”jul”. Det laver YouSee nu om på med den nye YouSee Original ’2 Døgn: Et juleeventyr’, der følger fætrene Otto og Christians færden i det kriminelle miljø på juleaftensdag. Med referencer til Kill Bill og Fight Club og et urbant julenummer af Carl Knast, ønsker YouSee at give deres bud på en anderledes julefortælling.

Stærkt cast og nyfortolkning af Ulige Numres ’Frit land’ i Xee’s forløber til actionserien ’2 Døgn’12.10.2021 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Nu starter optagelserne til den nye YouSee Original ’2 Døgn: Frit land’ med blandt andet Sebastian Bull, Gustav Giese, Alba August og Christopher Læssø på rollelisten. Miniserien foregår tre år før sæson 1 og følger karakteren Nicki Nørrebro og hans rejse mod at bevæge sig op i hierarkiet i den lokale bande på den københavnske Vestegn. Titlen er inspireret af sangen ’Frit land’ af Ulige Numre, der i serien optræder i en nyfortolkning mellem Carl Emil Petersen og Anders Trentemøller.

’Fantomforhold’: Se den hjertevarme tragikomedie om kærestesorger på Xee fra den 1. november7.10.2021 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Med humor og hjertevarme dykker den nye Xee-serie ’Fantomforhold’ ned i den svære hjertesorgs mange afkroge. Blandt de medvirkende er nye talenter som Anna Bruus og Anna Juul samt veletablerede skuespillere som Ann Eleonora Jørgensen, Kirsten Lehfeldt og Peter Plaugborg. Lydmor har lavet et originalt soundtrack til serien, som får premiere på Xee den 1. november.