Xee

YouSee skyder julen i gang med rå julespecial på actionserien ’2 Døgn’

Del
Mafiabosser og lejemordere er ikke det første, man tænker på, når nogen siger ”jul”. Det laver YouSee nu om på med den nye YouSee Original ’2 Døgn: Et juleeventyr’, der følger fætrene Otto og Christians færden i det kriminelle miljø på juleaftensdag. Med referencer til Kill Bill og Fight Club og et urbant julenummer af Carl Knast, ønsker YouSee at give deres bud på en anderledes julefortælling.
Bag optagelserne til den nye YouSee Original '2 Døgn: Et juleeventyr'. Foto: Daniel Overbeck.
Bag optagelserne til den nye YouSee Original '2 Døgn: Et juleeventyr'. Foto: Daniel Overbeck.

Juleaften er ikke altid lig med flæskesteg, gaver og dans om juletræet. Nogle gange er den lig med blod, sved og afhuggede lemmer. Eller, det er den i hvert fald i YouSee’s nye julespecial på actionserien ’2 Døgn’, der fortsætter i direkte forlængelse af seriens første sæson. Hos YouSee håber man, at seerne vil tage godt imod det nye og anderledes bud på en julefortælling.

”Vi synes, det er vigtigt at investere i kvalitetsindhold med en stærk dansk identitet, og med vores YouSee Originals ønsker vi at fortælle vedkommende historier, der både kan overraske, underholde og røre seerne. Vi håber, at de vil tage godt imod denne actionspækkede julespecial, som er original i sin genre og fuld af sort humor,” siger Kim Poul Christensen, mediedirektør i Nuuday.

I juleafsnittet følger man ligesom i sæson 1 fætrene Otto og Christians færden i et mikrounivers af kriminalitet og vold på den københavnske Vestegn – denne gang på juleaftensdag, hvor mafiabossen Vaso sætter dem til at løse en opgave, der involverer både penge, ære og samuraisværd. Hermed ønsker manuskriptforfatter Oscar Giese og instruktør Nicolai Achton at vise, at julen ikke i alle samfundslag er lig med familiehygge og dans om juletræet. For nogle rimer julen på en anden virkelighed.

”Julen er forskellig for alle. For nogle er det den bedste tid på året, og for andre er det en tid fuld af skuffelser og ødelagte drømme. Den påmindelse slår vi et slag for i vores juleafsnit - samtidig med, at vi har skruet helt op for både humor og action,” siger Oscar Giese og Nicolai Achton fortsætter:

”Vi har forsøgt at skabe en actionkomedie i juleforklædning, som gør grin med alle juleklicheerne – og vi har skruet ekstra op for absurditeterne. Så selvom tematikken er alvorlig, håber jeg mest af alt, at folk bliver underholdt og ikke tager alting for seriøst. Som Otto siger i starten af afsnittet til sin fordrukne mor: “Det er bare jul for helvede”. 

Ligesom i seriens første sæson, der indeholdt et originalt soundtrack med numre fra bl.a. Tessa, Artigeardit og ICEKIID, er der i ’2 Døgn: Et juleeventyr’ også fokus på musikuniverset. Carl Knast har nemlig kastet sig ud i at producere et urbant julenummer til afsnittet. Og det er der en helt særlig grund til.

”Carl Knast har den der “outsider”-vibe, som en der er lykkedes med at få hustlet sig ind ad døren til mainstream Danmark, men som egentlig ikke burde være der. Det passer perfekt til ’2 Døgn’-universet, og derfor var det et match made in heaven,” siger Oscar Giese.

Der bliver i forbindelse med optagelserne produceret en musikvideo til nummeret. Begge dele bliver tilgængeligt i forbindelse med premieren den 1. december, hvor afsnittet kan streames hos YouSee og den 20. december, hvor det vises på Xee.

Se trailer til ’2 Døgn: Et juleeventyr’ her.

Om ’2 Døgn: Et juleeventyr’
Det er juleaftensdag, og Otto og Christian arbejder for den serbiske gangster-boss Vaso. Han har siden sæson 1 holdt dem i et jerngreb, og brugt dem til diverse stikirenddreng-opgaver. Christian glæder sig til gaverne senere, og til at se sin familie, men Otto deler til hans store forvirring ikke begejstringen for højtiden. De to bliver enige om at være uenige og vil bare have dagens opgave overstået, men de ender med at få rodet sig dybt ind i en konflikt, der involverer både penge, ære og samuraisværd. Kun ved at hjælpe hinanden kan de komme helskindet gennem aftenen, og hvem ved – måske vil de, når dagen er omme, være tættere end nogensinde før? Christian lærer i hvert fald, at juleaften ikke altid kun er flæskesteg og brun sovs. Nogle gange er det blod, sved og afhuggede lemmer.

  • ’2 Døgn: Et juleeventyr’ er en julespecial på actionserien ’2 Døgn’
  • Juleafsnittet varer ca. 25 min. og kan streames fra den 1. december, mens det kan ses på flow den 20. december kl. 21.30. Har man ikke set sæson 1, kan denne streames hos YouSee allerede nu.
  • Medvirkende: Oscar Giese (Otto), Kasper Stensbirk (Christian), Maria Rich (Anne), Dejan Čukić (Vaso), Jakob Øster (far), Lars Besand (Gregor), Dusan Djurisic (Ubica), Hanne Windfeld (Christians mor), Rosa Steffensen (datter)
  • Efter idé af: Oscar Giese og Nicolai Achton
  • Hovedforfatter: Oscar Giese
  • Instruktør: Nicolai Achton
  • Produceret af Drive Studios med producer Anders N. Berg ved roret
  • Executive producer: Maj-Britt Landin

Kontakter

Billeder

Bag optagelserne til den nye YouSee Original '2 Døgn: Et juleeventyr'. Foto: Daniel Overbeck.
Bag optagelserne til den nye YouSee Original '2 Døgn: Et juleeventyr'. Foto: Daniel Overbeck.
Download
Foto: Daniel Overbeck
Foto: Daniel Overbeck
Download
Foto: Daniel Overbeck
Foto: Daniel Overbeck
Download
Foto: Daniel Overbeck. Grafik: Dena Porkar og Mads Faber
Foto: Daniel Overbeck. Grafik: Dena Porkar og Mads Faber
Download

Information om Xee

Xee
Xee
Teglholmsgade 1
0900 København C

Følg pressemeddelelser fra Xee

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Xee

Information om nyheder ang. YouSee Originals5.1.2022 11:10:50 CET | Aktuelt

Kære abonnent Vi skriver til dig, da pressemeddelelser angående nye YouSee Originals fremover vil blive udsendt via YouSee’s presserum. Ønsker du fortsat at modtage nyheder om originale serier fra YouSee som fx den kommende anden sæson af ’2 Døgn’, bedes du derfor abonnere på YouSee’s presserum. Det kan du gøre via dette link: https://via.ritzau.dk/nyhedsrum?publisherId=12423499&subscribe= Ændringerne træder i kraft på mandag d. 10/1-2022. Tidligere pressemeddelelser fra Xee vil fremover kunne findes i YouSee’s presserum. Har du spørgsmål, kan du kontakte presseansvarlig Emil Lohse på emlo@nuuday.dk eller +45 2483 7993. Med ønsket om et godt samarbejde, YouSee Originals

Stærkt cast og nyfortolkning af Ulige Numres ’Frit land’ i Xee’s forløber til actionserien ’2 Døgn’12.10.2021 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Nu starter optagelserne til den nye YouSee Original ’2 Døgn: Frit land’ med blandt andet Sebastian Bull, Gustav Giese, Alba August og Christopher Læssø på rollelisten. Miniserien foregår tre år før sæson 1 og følger karakteren Nicki Nørrebro og hans rejse mod at bevæge sig op i hierarkiet i den lokale bande på den københavnske Vestegn. Titlen er inspireret af sangen ’Frit land’ af Ulige Numre, der i serien optræder i en nyfortolkning mellem Carl Emil Petersen og Anders Trentemøller.

’Fantomforhold’: Se den hjertevarme tragikomedie om kærestesorger på Xee fra den 1. november7.10.2021 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Med humor og hjertevarme dykker den nye Xee-serie ’Fantomforhold’ ned i den svære hjertesorgs mange afkroge. Blandt de medvirkende er nye talenter som Anna Bruus og Anna Juul samt veletablerede skuespillere som Ann Eleonora Jørgensen, Kirsten Lehfeldt og Peter Plaugborg. Lydmor har lavet et originalt soundtrack til serien, som får premiere på Xee den 1. november.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye