Xee

Stærkt cast og nyfortolkning af Ulige Numres ’Frit land’ i Xee’s forløber til actionserien ’2 Døgn’

Del
Nu starter optagelserne til den nye YouSee Original ’2 Døgn: Frit land’ med blandt andet Sebastian Bull, Gustav Giese, Alba August og Christopher Læssø på rollelisten. Miniserien foregår tre år før sæson 1 og følger karakteren Nicki Nørrebro og hans rejse mod at bevæge sig op i hierarkiet i den lokale bande på den københavnske Vestegn. Titlen er inspireret af sangen ’Frit land’ af Ulige Numre, der i serien optræder i en nyfortolkning mellem Carl Emil Petersen og Anders Trentemøller.
Gustav Giese og Sebastian Bull. Foto: Daniel Overbeck.
Gustav Giese og Sebastian Bull. Foto: Daniel Overbeck.

De første optagelser til Xee’s forløber ’2 Døgn: Frit land’ er netop skudt i gang. Serien tager sit udspring tre år før handlingen i sæson 1 og foregår i samme mikrounivers af kriminalitet og vold på den københavnske Vestegn. Hos Xee glæder man sig til at præsentere seerne for den nye sæson.

”Vores seere har været rigtig glade for sæson 1, og derfor ser vi frem til at præsentere dem for endnu en sæson i form af en forløber. Den foregår i samme miljø, men består af et delvist nyt cast og en ny fortælling, som er med til at give seerne en større og mere nuanceret forståelse for nogle af de karakterer, vi møder i seriens første sæson,” fortæller Linda Etgar, chef for lokale produktioner hos Xee.

Mens man i første sæson følger de to fætre Otto og Christians hæsblæsende to døgn i en flugt på livet, følger man i ’2 Døgn: Frit land’ fortællingen om karakteren Nicki Nørrebro (Sebastian Bull) og hans rejse mod at rykke op i hierarkiet i den lokale bande. Hermed ønsker instruktør Nicolai Achton og manuskriptforfatter Oscar Giese at skildre det kriminelle miljø indefra og nuancere et ofte ensidigt billede af livet som kriminel.

”Mediernes udlægning af kriminelle er ofte en meget endimensionel fortælling. I historien om Nicki Nørrebro forsøger vi at fortælle om de nuancer, der kan ligge til grund for valget om et liv som kriminel. Nicki er interessant at følge, fordi han, som alle andre i livet, søger efter sin identitet og har et brændende ønske om at blive elsket. Blandt andet derfor søger han ind i det fællesskab, der findes i den lokale bande,” fortæller Nicolai Achton og Oscar Giese fortsætter:

”Ingen mennesker er født onde, men forkvaklede idealer om ”det gode liv” og hårde kår fra barnsben kan forme og ændre et menneske. Vi håber, at serien på autentisk og kompromisløs vis kan være med til at nuancere en verden som alle har hørt om, men som de færreste kender til.”

Musik- og serieunivers smelter sammen i nyfortolkning af ’Frit land’
Carl Emil Petersen, tidligere forsanger i det danske band Ulige Numre, har sammen med producer Anders Trentemøller lavet en genindspilning af nummeret ’Frit land’ til serien. Det er der en helt særlig grund til ifølge Oscar Giese, som ved en tilfældighed hørte nummeret i radioen, da han en formiddag sad og skrev på manuskriptet til serien.

”Det var som om, at den poesi sangen indeholdt, var den samme, som jeg prøvede at få ind i manuskriptet. Der er en utrolig kraftfuld kontrast mellem sangens og seriens udtryk; sangen er skrøbelig, sanselig og inderlig – serien er kynisk, hård og brutal,” fortæller han og fortsætter:

”Sangen fortæller om danskere, om egoisme, frihed og kærlighed. Men også om konsekvenser og sorg. Det samme gør ’2 Døgn: Frit land’, og derfor var samarbejdet nærmest skabt til at ske. Genindspilningen mellem Carl Emil Petersen og Anders Trentemøller har samme nerve som originalen, men bærer en dyster undertone af noget forfærdeligt, der ulmer under overfladen, hvilket understøtter og styrker fortællingen i serien.”

Der bliver i forbindelse med optagelserne produceret en musikvideo til nummeret. Begge dele bliver tilgængelige op til premieren.

Om ’2 Døgn: Frit land’
’2 Døgn: Frit land’ foregår tre år før seriens første sæson. Vi møder Nicki, en low-life kriminel, som skrubber toiletter for den lokale bande og stammer sig gennem tilværelsen. Han er nederst i hierarkiet, men drømmer om at rykke op og en dag blive indlemmet som en del af familien.

Alting ændrer sig pludseligt, da Markus “MH” bliver løsladt fra fængslet. Han er en charmerende og kynisk fyr – alt det, som Nicki drømmer om at blive. De to former en umage alliance, og før Nicki ved af det, står han med en unik mulighed for at stige i graderne, og opnå alt det, han har drømt om.

Det nye bekendtskab viser sig dog at være noget andet end det først så ud til, og Nicki står pludselig midt i en konflikt, der risikerer at ødelægge ham. Det gør det ikke nemmere, at Xenia, hans store kærlighed, midt i al kaosset er begyndt at vise interesse for ham. For er der plads til kærlighed, hvis man drømmer om at blive gangster? Nicki må jonglere mellem familie, kærlighed og loyalitet, og står til sidst i et dilemma, der kan koste ham alt.

  • ’2 Døgn: Frit land’ er en prequel til actionserien ’2 Døgn’, som havde premiere på Xee den 22. februar i år
  • Serien består af 4 afsnit af ca. 20 min. varighed og forventes at få premiere på Xee i starten af 2022
  • Medvirkende: Sebastian Bull (Nicki), Gustav Giese (Markus), Niklas Herskind (Lund), Morten Poulsen (Jos), Christopher Læssø (Simon), Alba August (Xenia), Camilla Lau (Miriam), Stefan Pagels (Kevin), Morten Deleuran (Jacob)
  • Efter idé af: Oscar Giese og Nicolai Achton
  • Hovedforfatter: Oscar Giese
  • Instruktør: Nicolai Achton
  • Produceret af Drive Studios med producer Anders N. Berg ved roret
  • Executive producers: Maj-Britt Landin (Drive Studios) og Linda Etgar (Xee)

Kontakter

Billeder

Gustav Giese og Sebastian Bull. Foto: Daniel Overbeck.
Gustav Giese og Sebastian Bull. Foto: Daniel Overbeck.
Download

Information om Xee

Xee
Xee
Teglholmsgade 1
0900 København C

Følg pressemeddelelser fra Xee

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Xee

Information om nyheder ang. YouSee Originals5.1.2022 11:10:50 CET | Aktuelt

Kære abonnent Vi skriver til dig, da pressemeddelelser angående nye YouSee Originals fremover vil blive udsendt via YouSee’s presserum. Ønsker du fortsat at modtage nyheder om originale serier fra YouSee som fx den kommende anden sæson af ’2 Døgn’, bedes du derfor abonnere på YouSee’s presserum. Det kan du gøre via dette link: https://via.ritzau.dk/nyhedsrum?publisherId=12423499&subscribe= Ændringerne træder i kraft på mandag d. 10/1-2022. Tidligere pressemeddelelser fra Xee vil fremover kunne findes i YouSee’s presserum. Har du spørgsmål, kan du kontakte presseansvarlig Emil Lohse på emlo@nuuday.dk eller +45 2483 7993. Med ønsket om et godt samarbejde, YouSee Originals

YouSee skyder julen i gang med rå julespecial på actionserien ’2 Døgn’18.11.2021 08:09:00 CET | Pressemeddelelse

Mafiabosser og lejemordere er ikke det første, man tænker på, når nogen siger ”jul”. Det laver YouSee nu om på med den nye YouSee Original ’2 Døgn: Et juleeventyr’, der følger fætrene Otto og Christians færden i det kriminelle miljø på juleaftensdag. Med referencer til Kill Bill og Fight Club og et urbant julenummer af Carl Knast, ønsker YouSee at give deres bud på en anderledes julefortælling.

’Fantomforhold’: Se den hjertevarme tragikomedie om kærestesorger på Xee fra den 1. november7.10.2021 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Med humor og hjertevarme dykker den nye Xee-serie ’Fantomforhold’ ned i den svære hjertesorgs mange afkroge. Blandt de medvirkende er nye talenter som Anna Bruus og Anna Juul samt veletablerede skuespillere som Ann Eleonora Jørgensen, Kirsten Lehfeldt og Peter Plaugborg. Lydmor har lavet et originalt soundtrack til serien, som får premiere på Xee den 1. november.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye