Lolland Kommune

Turister roser Maribo og Nakskov

Del

Turister i Maribo og Nakskov er generelt meget tilfredse med deres ophold i de to byer. Det viser to nye undersøgelser, som Lolland Kommune har fået gennemført. Undersøgelserne af Maribo og Nakskov er en del af en større afdækning af turister og gæsters oplevelser i alt 18 danske byer, som fonden Dansk Kyst- og Naturturisme står bag.

Undersøgelserne bygger på 251 personlige interviews og to telefoninterviews med turister i Maribo og 186 personlige interviews og to telefoninterviews med turister i Nakskov i perioden 2. juli – 19. august 2018.

Resultaterne skal bruges i arbejdet med byrumsprogrammerne for Maribo og Nakskov.

”Vi har tidligere gennemført undersøgelser blandt vores egne borgere for at få en viden om de lokales brug af byerne og om deres ønsker. Begge byer får hvert år besøg af mange gæster, og derfor giver det selvfølgelig god mening også at medtænke de besøgende i vores forskellige indsatser for at udvikle byerne,” fortæller Eva Westerholt, som er projektleder for byrumsprogrammet i Maribo.

Undersøgelserne viser, at en stor del er meget tilfredse med deres ophold i de to byer. Samlet set svarer næsten 90 % af de adspurgte i Maribo og 63 % af de adspurgte i Nakskov, at byerne i høj eller meget høj grad lever op til deres forventninger.

Fælles for mange af besvarelserne er, at de besøgende sætter pris på Maribo og Nakskovs bynære natur, hyggelige bymiljøer med god atmosfære og de gamle bydele/huse.

”Det er først og fremmest dejligt, at så mange er glade for at komme i byerne. Samtidig sætter vi pris på deres forslag til, hvad vi kan gøre bedre. Blandt andet peger flere på, at der mangler kort over byerne, og at skiltning til seværdigheder og turistkontorer kunne være bedre. Det er noget af det, vi allerede nu er i fuld gang med at arbejde på, så der kan komme nye skilte op til sommer,” siger Eva Westerholt.

Foruden bedre skiltning er der efterspørgsel på flere aktiviteter for børn og unge. Det giver anledning til at se på mulighederne for flere legepladser og flere områder for unge i stil med projektet ved Lolland Produktionsskole i Maribo, hvor der er ved at blive indrettet et område med redskaber og opholdsmøbler, der må bruges af alle.

En særlig vigtig lære af de to undersøgelser er, at der er stor forskel på de besøgende i de to byer og på deres formål med at komme der. I Nakskov er det primært gæster fra lokalområdet, som bruger byen. Deres formål med besøget er overvejende at shoppe i butikker og handle dagligvarer. I Maribo er der derimod mange overnattende gæster fra andre steder i landet og fra udlandet. Deres primære formål med besøget er at opleve stemningen og seværdighederne i byen.

”Besvarelserne tydeliggør, at behovene i Nakskov og Maribo er forskellige, og det skal vi være opmærksomme på i vores videre arbejde med byrumsprogrammerne. For eksempel kan vi se, at det er vigtigt at sikre muligheden for et fortsat godt butiksudbud i Nakskovs bymidte, og at der bør arbejdes på at skabe flere overnatningsmuligheder i byen, så vi kan tiltrække flere besøgende langvejs fra,” siger projektleder for byrumsprogrammet i Nakskov Sara Deis-Christensen.

OM UNDERSØGELSERNE
Lolland Kommune har indgået en aftale med fonden Dansk Kyst- og Naturturisme om en undersøgelse af gæsters brug og oplevelse af Maribo og Nakskov i perioden 2. juli – 19. august 2018. Undersøgelsen er en del af en større undersøgelse af i alt 18 danske byer.

Analysefirmaet Wilke har været ansvarlige for al dataindsamling og udformning og opsætning af spørgeskemaer i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme. Wilke har gennemført de personlige interviews samt analyse og afrapportering af data.

Læs om metoden bag undersøgelserne i de to vedhæftede rapporter.

Rapporterne kan også findes på: www.lolland.dk/maribo_byrum og www.lolland.dk/nakskov_byrum

Nøgleord

Kontakter

Eva Westerholt
Projektleder for byrumsprojekterne i Maribo, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 64 09

Sara Deis-Christensen
Projektleder for byrumsprojekterne i Nakskov, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 64 11

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Nu får Hestehoved sit eget strandtorv3.6.2019 09:58:36 CESTPressemeddelelse

Det yndede udflugtsmål Hestehoved får nu et løft med blandt andet etableringen af et strandtorv. Strandtorvet skal ligge nord for Restaurant Fjorden, belægges med træ og omkranses af strandbeplantning, der skaber læ og trækker naturen tættere på. Torvet giver mulighed for at opholde sig på et torv med læ, sidde bekvemt og nyde solnedgangen med Nakskov Fjord og den ikoniske badebro i forgrunden. Projektet går i gang i forsommeren 2019 og er det første led i en større udvikling af Hestehoved.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum