Telia Danmark

TT-Netværket udsat for ransomware-angreb

Del

TT-Netværket har været udsat for et ransomware-angreb. Ingen kundedata er kompromitteret, og hackerne har ikke haft adgang til mobilnetværket, som således ikke er påvirket af hændelsen.

I sidste uge fik hackere adgang til en server hos TT-Netværket, der er Telia og Telenors fælles masteselskab. Der var ingen kundedata på serveren, og hackerne fik ikke adgang til mobilnetværket. Angrebet ramte således kun en begrænset del af it-infrastrukturen hos TT-Netværket.

De it-kriminelle nåede at overføre data fra serveren, inden indbruddet blev opdaget, og adgangen blev lukket. Det drejer sig om bl.a. lejekontrakter og data på 25 medarbejdere fra TT-Netværket. Det står endnu ikke klart, hvordan gerningsmændene fik adgang til data på serveren.

De berørte medarbejdere er orienteret, og TT-Netværket er i dialog med relevante myndigheder om sagen, herunder Center for Cybersikkerhed, Datatilsynet og politiet.

Sagen har højeste prioritet, og efterforskningen pågår stadig, hvorfor parterne på nuværende tidspunkt ikke har mulighed for at kommentere yderligere.

Fakta om TT-Netværket
TT-Netværket er Telias og Telenors fællesejede masteselskab. TT-Netværket står for at drifte og udbygge selskabernes netværk og ejer bl.a. gitter- og rørmasterne bag.

Billeder

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

http://telia.dk/

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er mere end 700 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum