home a/s

Trods 'påskegæk' - flere huskøbere på fremvisning

Del

Fremvisninger af ejerlejligheder ligger lidt lavere. Påskens placering driver lidt gæk med sæsonkorrektionen

homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremviste huse faldt 2,9 procent fra februar til marts (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af ejerlejligheder faldt 5,9 procent i samme periode. (se vedhæftede pdf)

· Over det seneste år er antallet af husfremvisninger steget med 4,8 procent, mens 

· Påskens placering 'driver gæk' med sæsonkorrektionen*.

· Officielt ligger påsken (påskedag) i april, men størstedelen af fridagene er placeret i marts.

· Interessen for at se på bolig ligger fortsat på et højt niveau historisk set.


Selv om påsken driver lidt 'gæk' med fremvisningsindekset for marts, kan der alligevel godt tegnes et billede af danskernes interesse for boligjagt.

Interessen for huskøb er – som indekset viser – større end samme måned for et år siden, hvor påsken lå i april. 4,8 procent større.

Altså var der faktisk en større aktivitet omkring husene i marts 2018 end i marts 2017, selv om der var flere helligdage og færre fremvisningsdage i år. Påskeugen har færre fremvisninger end en almindelig uge op til påske – dog er der typisk en del åbne huse over påsken, men disse tæller ikke som fremvisninger. Med en ’påskekorrektion’ af fremvisningstallene var procent-forskellen blevet endnu større.

"Påsken åbner højsæsonen for boligsalg, plejer man at sige, men selve påsken er lidt stille. Den står i familienhyggens, påskefrokosternes og feriens tegn," siger Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker i Home.

Konklusionen er altså, at flere købere var ude for at se på hus i den forgangne måned end i marts 2017.

For lejlighederne er der tale om et fald på 0,3 procent, altså noget nær status quo.

Noget af den større aktivitet skyldes formentlig, at flere boligejere har sat boligen på markedet i år end de foregående år, og flere nyheder til salg giver også mere at lave hos ejendomsmæglerne – blandt andet flere fremvisninger for køberne.

Et større udvalg er et godt tegn for boligkøberne, da de får mere at vælge imellem – og nogle steder vil det give en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel.

En anden pejling af køberinteressen finder vi i køberbarometret fra Home og YouGov, hvor et repræsentativt udsnit på 2.000 voksne danskere svarer på deres planer for boligkøb det næste halve år. Tallene viser, at interessen lige nu er status quo for huse og lejligheder.

Målingen for 2. kvt. 2018 viser nemlig, at danskerne har samme interesse for hus- og lejlighedskøb som for et år siden, nemlig 6 procent og 5 procent.

Sommerhus-jagten bliver måske en smule mindre intens de kommende måneder, da 1 procent af danskerne nu har købsplaner i sommerlandet mod 2 procent for et år siden.

Home og YouGov spurgte op til påske danskerne med aktive boligkøbsplaner, om de skulle se på bolig i påsken. 33 procent svarede ’nej’, 14 procent ’ved ikke’. Flest holdt sig til at søge på nettet. Nemlig 38 procent. Kun 24 procent af boligkøberne havde tænkt sig at dukke op til Åbent Hus eller få en fremvisning i påsken.

*Fremvisningstallene i marts måned skal ses i lyset af påskens placering i år. Officielt ligger påsken (påskedag) i april, men størstedelen af fridagene er placeret i marts, og det giver udfordringer i forhold til sæsonkorrektionen af månedens tal.

Med mange på påskeferie betyder det, at færre er ude for at se på bolig. Det trækker antallet af fremvisninger ned i marts. Faldet er derfor ikke et udtryk for et fald i appetitten på at se på ny bolig, men skyldes snarere tekniske forhold. Når vi får tallene for april, har vi et klarere billede af danskernes aktuelle boliginteresse.

Yderligere oplysninger:
Home a/s, relation- og analyse
Henrik Hauthorn Jensen - hehj@home.dk - tlf. 2043 3514

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 169 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** primo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum