Aarhus Universitet: Arts

Tre prisvindende gymnasieelever sætter fokus på sprog

Del
74 gymnasieelever har deltaget i en essay-konkurrence med sprog som omdrejningspunkt. Nu er de tre vindere fundet.

En personlig beretning om at være ordblind, en oplevelse af hvor ”frygtindgydende” det kan være at lære et helt nyt sprog, og hvor svært det kan være at lære dansk for en udvekslingsstuderende fra Colombia.

Sådan lød emnerne på de tre essays, der løb med sejren i en nylig sprogkonkurrence, hvor danske gymnasieelever blev inviteret til at skrive et essay om sprog eller et fremmedsprog. Bag konkurrencen står blandt andet lektor Peter Bakker fra Aarhus Universitet, der sammen med forsker Kristoffer Friis Bøegh er initiativtager bag bloggen Lingoblog.dk, hvor forskere og ph.d.-studerende formidler indhold om sprog og lingvistik.

Bloggen får nu fornemt selskab af de tre gymnasielever, der ud over en præmiesum på 1500 kr. hver også får publiceret deres essay på bloggen.

Man kan dermed læse om Alberte Hartmann Misser fra Køge Gymnasium. Hun har skrevet essayet ”Mine or danser tit for mig”, et essay i to udgaver – på såkaldt ”ordblindsk” og almindelig dansk, som giver et personligt indblik i hverdagen som ordblind. Selma Murray fra Gladsaxe gymnasium vandt for essayet: ”Det frygtindgydende fremmedsprog”, der fra et elevperspektiv sætter ord på, hvorfor det kan være svært at lære et nyt fremmedsprog, men også hvorfor det er vigtigt. Det sidste essay er forfattet af den udvekslingsstuderende fra Colombia Sofia Plazas, der går på Varde Gymnasium. I essayet ”Mi relación amor/odio aprendiendo danés” forklarer hun på en humoristisk måde udfordringerne ved at lære dansk.

Konkurrencen er støttet af NCFF, Det Nationale Center for Fremmedsprog, der arbejder for at styrke fremmedsprogsområdet på alle niveauer af uddannelsessystemet og for at få flere elever og studerende til at vælge og blive dygtige til fremmedsprog.

Dommerkomitéen bestod ud over Peter Bakker af Christina Smedegaard Jensen fra NCFF og forsker og underviser i Nordisk Kristoffer Friis Bøegh. De er taknemmelige over den store opbakning og interesse gymnasieeleverne udviste for projektet.

”Vindernes bidrag udkommer som indlæg på Lingoblog over de næste tre uger. Vi håber også at kunne præsentere mange andre af de virkelig gode bidrag, vi modtog. Vi håber, at alle deltagerne har haft en god oplevelse med at skrive OM og PÅ (fremmed)sprog på Lingoblog – den største tak går til jer, nemlig for at ville lege med.”

Selv om man ikke var blandt vinderne, kan alle de øvrige gymnasieelever se frem til en personlig feedback, der ud over dommerkomité også bestod af en fagjury.

Læs mere om konkurrencen på Lingobloggen:https://www.lingoblog.dk/lingoblogs-essay-konkurrence-for-gymnasieelever-2022-og-vinderne-er/

Kontakter

Lektor Peter Bakker
Mail: linpb@cc.au.dk
Mobil: 31 37 82 51

Billeder

Download
Alberte Hartmann Misser fra Køge Gymnasium
Alberte Hartmann Misser fra Køge Gymnasium
Download
Selma Murray fra Gladsaxe Gymnasium
Selma Murray fra Gladsaxe Gymnasium
Download
Sofia Plazas fra Varde Gymnasium
Sofia Plazas fra Varde Gymnasium
Download

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: Arts



Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Nedlukninger blev en midlertidig undtagelsestilstand i familielivet22.3.2024 09:20:36 CET | Pressemeddelelse

Covid-19 påvirkede familier meget forskelligt og synliggjorde strukturelle uligheder i Danmark. For de fleste børnefamilier blev nedlukningsperioderne dog en parentes. Men for unge, der var teenagere og midt i deres formative år, har nedlukningerne fået mere langvarige konsekvenser. Ikke mindst for deres evne til at indgå i fællesskaber med jævnaldrende. Sådan lyder det fra forskere på DPU, der har undersøgt familielivet under pandemien.

Debatarrangement med Glenn Bech: Er kunsten blevet en legeplads for den hvide middelklasse i byerne?4.3.2024 12:06:00 CET | Pressemeddelelse

I årevis har teatre, museer og andre kunstinstitutioner forsøgt at udvide deres publikum – men med begrænset succes. Er kunsten mangfoldig nok, når den hovedsageligt samler en urban, hvid middelklasse – og hvad kan man gøre ved det? Det er spørgsmålet, som forfatter Glenn Bech og et stærkt panel vil diskutere tirsdag den 19. marts på Teatret Svalegangen til debatserien ”Art of Assembly”.

Ny europæisk undersøgelse: Danske unges følelse af europæisk identitet bliver større – men langt færre forventer at stemme til EU-Parlamentsvalg22.2.2024 10:10:45 CET | Pressemeddelelse

Danske skoleelever i 8. klasse har store forventninger til Europas fremtid, ligesom de i høj grad ser sig selv som europæere. Men sammenlignet med 8. klasseelever fra andre europæiske lande er de danske elever bemærkelsesværdigt skeptiske over for fælles regler for samarbejde og arbejdskraftens fri bevægelighed i Europa, og færre danske elever end tidligere forventer at stemme til fremtidige EU-parlamentsvalg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye