Ti klasser skal dyste til DM i Madkundskab
De voksne har ’Den store bagedyst’. Eleverne har DM i madkundskab. De 10 danske skoleklasser, som er allerdygtigst til madkundskab, skal dyste om at blive danmarksmestre i Odense 3. april.
DM i madkundskab har hvert år fokus på en råvare eller tilberedningsmetode. I år er temaet ’Brug knolden!’, der sætter fokus på alsidigheden af kartoflen. Alle eleverne har arbejdet med årets tema og er efterfølgende blevet udvalgt ud fra deres ansøgninger, hvor eleverne har præsenteret, hvordan de har arbejdet med kartoflen i alle dens afskygninger i madkundskabstimerne.
En festlig finaledag med fint besøg
Årets konferencier til DM i madkundskab er den tidligere bagedyst-vært, og ukronede kagedronning, Mette Blomsterberg. Derudover vil dommerpanelet bestå af bl.a. Jon Daniel Edlund, kendt fra Den store bagedyst 2018, John Kofod, kok og indehaver af Sortebro Kro og Susanne Højlund fra Smag for livet.
Mere end bare mad
Selvom DM i madkundskab er en festdag, så er baggrunden alvorlig nok. Det handler nemlig ikke bare om kreativ madlavning med kartofler.
”DM i madkundskab handler om at give børn interesse for mad og lyst til at gå i køkkenet. Det er afgørende for en levende madkultur og vores sundhed helt generelt set. Samtidig handler det om at ruste vores børn til at blive kritiske forbrugere”, siger Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, som er sekretariat for DM i madkundskab.
DM i madkundskab løber af stablen 3. april 2019 kl. 11.00-15.00 på Kold College i Odense.
Presse er velkommen. Akkreditering via Madkulturen til charlotte@madkulturen.dk.
Madkamp, der står bag DM i Madkundskab, er støttet af Nordea-fonden. Partnerne bag Madkamp er Madkulturen, KP, UCL, UCN, UCSYD, VIA UC og PH Absalon.
Nøgleord
Billeder
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Miljø- og fødevareministeriet. Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Flere vender ryggen til klimavenlig mad6.12.2023 23:59:00 CET | Pressemeddelelse
Mens kriserne står i kø, opgiver mange at spise med klimaet in mente, viser ny, stor undersøgelse. Sundhed og pris er i stedet øverst på dagsordenen, når vi skal købe ind til de daglige måltider.
Nyt madindeks: Fri adgang til unikt datasæt om vores madvaner31.8.2023 05:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Hvor mange i din region får kød til aftensmad? Hvordan har unges forbrug af takeaway udviklet sig? Og hvor ofte drikker kvinder øl til maden? Madkulturen giver nu fri adgang til at søge i resultaterne fra 19.000 besvarelser om råvarevalg, madlavning og måltider
Nyt madprojekt giver børn i dagplejen sundere og sjovere måltider15.8.2023 10:55:49 CEST | Pressemeddelelse
Allerede mens børn er helt små etableres gode og sunde madvaner. Det gælder ikke mindst i dagplejen. Alligevel oplever mange dagplejere, at der mangler materialer, som inspirerer dem til at servere sundere og mere varieret mad. Det vil projektet ”Gør sund mad til barnemad” hjælpe til med.
Pres på madbudgettet: 136.000 børn lider afsavn22.6.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mindre frugt og grønt, dårligere madpakker og nej tak til sociale arrangementer. Det er virkeligheden for mange danske børn, viser ny undersøgelse fra Madkulturen.
Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad1.6.2023 09:52:59 CEST | Pressemeddelelse
Hvem gider arbejde med mad? Hvad sker der, når børn lever på et hårdt presset madbudget? Og hvor mange kyllingelår kan elever fra Falster udbene på fem minutter? Det viser sig, når Mette Blomsterberg fredag byder velkommen til en ny scene om børnenes mad
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum