Telia Danmark

Telia sætter strøm til grøn transport

Del

Ved at skifte til elbiler, bruge grønne taxaer og sørge for bedre forhold for grønnere pendling til og fra arbejde tager Telia endnu et skridt mod en grønnere fremtid.

En række tiltag skal sikre, at transport og pendling i Telia bliver grønnere. Foto: Telia
En række tiltag skal sikre, at transport og pendling i Telia bliver grønnere. Foto: Telia

Telia har et ambitiøst mål om at være klimaneutral i 2030. Vejen dertil går via fire fokusområder – grønnere produkter og services, grønnere netværk, grønnere leverandører og grønnere transport.

Transportdelen udgør omkring 5% af Telias samlede CO2-udledning, og den inkluderer både udledninger indenfor Telias egen forretning – f.eks. medarbejderpendling - samt den kørsel som udføres af leverandører, der servicerer og udbygger vores netværk.

En række tiltag inden for grøn transport skal bidrage til at sænke den del af udledningen, der ligger indenfor Telias egen forretning og stammer fra f.eks. firmabiler, brug af taxaservices samt medarbejdernes transport til og fra arbejde.

  • Grønne firmabiler: Alle Telias 87 firmabiler skal være eldrevne inden 2026. Målet opnås med en gradvis indfasning, der i praksis betyder, at alle nye biler vil være elbiler. Det betyder også, at nuværende bilaftaler løbende overgår til elbiler, når der skiftes firmabil. Leasingperioderne er typisk på 48 måneder, så en gradvis indfasning af elbilerne er nødvendig.

  • Grøn taxakørsel: En ny taxaaftale indgået i marts 2021 sikrer, at Telias medarbejdere som udgangspunkt altid kører i eltaxa. Både når der køres fra kontor og privatadresse.

  • Grøn pendling: En række initiativer skal fra marts 2021 gøre det så attraktivt som muligt at pendle grønt. Det drejer sig bl.a. om dedikeret parkering til cykler og elcykler indendørs - inklusiv mulighed for opladning. Telia etablerer også en firmaaftale, der giver rabat på køb af elcykel, samt regelmæssige besøg af cykelmekanikere, der kan lave service i løbet af arbejdsdagen. Det vil også fortsat være muligt at låne elcykler eller elløbehjul til møder i nærområdet.

Direktør for bæredygtighed og kommunikation i Telia Danmark, Julie Nilsson Bour-Hil, siger:

”Vi arbejder os systematisk frem mod vores mål om et rundt nul i CO2-udledning i 2030. Målet med transporttiltagene er at nudge os selv i den rigtige retning – og med elbiler, elcykler og de andre nye løsninger, får flere mulighed for at vælge en grønnere transportløsning i det daglige.”

”Vores detaljerede CO2-beregninger viser, at transport udgør omkring 5% af vores samlede udledning. Derfor er det ikke disse tiltag alene, der får os i mål med nul procent CO2. Til gengæld er det et meget synligt og efterspurgt skridt, som mange kan se og mærke i hverdagen. Det gør det til en vigtig brik i arbejdet med at drive vores bæredygtighedsarbejde fremad.”

Læs mere om Telia indsats for bæredygtighed her. 

Kontakter

Billeder

En række tiltag skal sikre, at transport og pendling i Telia bliver grønnere. Foto: Telia
En række tiltag skal sikre, at transport og pendling i Telia bliver grønnere. Foto: Telia
Download

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

http://telia.dk/

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er mere end 700 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

Telia reducerer klimaaftryk med 6.000 ton CO2 i et coronapræget 202011.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Telias samlede klimaaftryk er faldet med 8% - omkring 6.000 ton CO2 - i et 2020 præget af coronakrise og de store nedlukninger af samfundet. Det viser Telias netop offentliggjorte bæredygtighedsrapport for 2020. Rapporten viser også, at et fald i affaldsmængden på 30% samt en mere effektiv lagerstyring har bidraget til at reducere teleselskabets klimaaftryk. Endnu et skridt mod at opnå klimaneutralitet senest i 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum