Telia Danmark

Telia Danmark vender trenden og vækster både serviceomsætningen og driftsresultatet i 2022

Del
Telia Company offentliggør i dag helårsresultatet for 2022, hvor Telia Danmark præsenterer vækst i serviceomsætningen og driftsresultatet Year-Over-Year.
Telia Danmark flytter til nyt hovedkontor i Ørestaden i løbet af januar-februar 2023.
Telia Danmark flytter til nyt hovedkontor i Ørestaden i løbet af januar-februar 2023.

Telia Danmark runder 2022 af med et samlet service revenue-resultat på 2.855 mio. danske kroner, hvilket er 65 mio. mere end 2021-resultatet på 2.790 mio. danske kroner. Kvartalets service revenue-resultat voksede for sjette kvartal i træk (YoY) til 715 mio. danske kroner (711 i Q4 2021).

Driftsresultatet (adjusted EBITDA) for 2022 lander på 750 mio. danske kroner (mod 664 mio danske kroner i 2021). Adjusted EBITDA for fjerde kvartal 2022 er på 220 mio. danske kroner (177 i Q4 2021).

”2022 har været et fremgangsrigt, men også krævende, år for Telia Danmark. Vi fortsætter med at levere på vores treårige turnaround-strategi gennem transformation og forenkling af forretningen. Vi har lanceret nye produkter samt forbedret vores salg, butikker og onlinetjenester. Netværksmoderniseringen fortsætter for fuld styrke, og vi nåede 80% befolkningsdækning med 5G ved årets udgang. Samtidig mærker vi makroøkonomisk modvind i kraft af inflation og stigende energiomkostninger. På den baggrund er jeg oprigtigt stolt over, at vi er lykkedes med at bringe Telia tilbage på vækstsporet takket være heroisk indsats fra alle i Telia Danmark”, siger Petr Cermak, CEO i Telia Danmark.

I årets sidste kvartal øgede Telia kundebasen til samlet set 1.712.000 simkort (1.620.000 i Q4 2021). Antallet af mobilkunder var ved årets udgang på samlet set 1.350.000, mens antallet af IoT/M2M-løsninger voksede med 42.000 til samlet set 362.000 simkort.

"Kunderne tager godt imod vores forbedrede løsninger og services. I november lancerede vi 5G Internet, der er nemt at installere og giver hurtig og pålidelig wifi-forbindelse til hjemmet til en konkurrencedygtig pris. Det er et godt eksempel på den type løsninger og oplevelser, vi ønsker at bringe til markedet og tilbyde vores kunder. Som et resultat af vores dedikerede arbejde, har vi sidst på året set den bedste kundetilfredshed i mere end ti år i nogle af vores kunde- og produktsegmenter. Medarbejdertilfredsheden er også på et rekordhøjt niveau. Og endelig er vi nu i færd med at flytte til Ørestaden, hvor vores nye hovedkontor bliver en topmoderne base for Telias fantastiske medarbejdere”, slutter Petr Cermak.

Nøgletal

Q4 2021

Q4 2022

2021

2022

Service Revenue

711 MDKK

715 MDKK

2.790 MDKK

2.855 MDKK

Adjusted EBITDA

177 MDKK

220 MDKK

664 MDKK

 750 MDKK

Telia Danmark er organiseret som filial under Telia Company. Derfor aflægges Telia Danmarks regnskab fra Stockholm i svenske kroner. De ovenstående beløb er omregnet til danske kroner. Det samlede Q4 2022-resultat for Telia Company er tilgængeligt på Investor Relations-sitet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Telia Danmark flytter til nyt hovedkontor i Ørestaden i løbet af januar-februar 2023.
Telia Danmark flytter til nyt hovedkontor i Ørestaden i løbet af januar-februar 2023.
Download
Petr Cermak, CEO Telia Denmark
Petr Cermak, CEO Telia Denmark
Download

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

http://telia.dk/

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er mere end 700 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum