Telia Danmark

Telenor og Telia aktiverer højhastigheds-5G i den fortsatte 5G-udrulning

Del

Telenor og Telia går i dag luften med 5G-pionerbåndet 3,5 GHz, der giver hurtige hastigheder på 5G. Energistyrelsen har netop udstedt frekvenstilladelser på 3,5 GHz-frekvensbåndet, der omgående tages i brug af Telia og Telenor-Netværket, som nu for alvor sætter blus på 5G-udrulningen sammen med selskabernes netværksleverandør; Nokia.

Telia og Telenor er i fuld gang med 5G-udbygningen i Danmarks fire største byer. Foto: Ernst Tobisch
Telia og Telenor er i fuld gang med 5G-udbygningen i Danmarks fire største byer. Foto: Ernst Tobisch

Selskaberne er i gang med en stor modernisering af det fælles mobilnetværk, og her spiller 5G-frekvenserne en afgørende rolle for at sikre en intelligent udbygning af mobilnetværket, så teknologier og frekvenser udnyttes maksimalt til gavn for selskabernes over 3 mio. danske mobilkunder. Det er finske Nokia, der fortsat står for driften og udbygningen af Telia og Telenors 5G-netværk.

5G-udrulningen
Selskabernes fortsatte 5G-udrulning tager udgangspunkt i, hvordan teknologien skaber mest værdi for kunderne. Derfor er selskaberne i fuld gang med 5G-udbygningen i Danmarks fire største byer. Sideløbende udbygges netværket med både 4G og 5G i sommerhusområder og andre steder i landet, hvor datatrafikken er steget, og en udbygning vil give kunderne endnu hurtigere hastigheder.

I 2022 vil selskaberne fortsat fokusere moderniseringen og udbygningen efter kundernes behov med udgangspunkt i byerne, hvor 5G´s høje kapacitet vil gøre en reel forskel. Mobilnetværket er dynamisk og under konstant udbygning og opgradering. Selskaberne forventer, at langt størstedelen af alle danskerne vil have adgang til 5G i løbet af 2022.
Formålet med den gennemgribende modernisering er at give kunderne endnu bedre dækning via de nyeste mobilteknologier gennem introduktion af 5G, opgradering af 4G og udfasning af den ældre 3G-teknologi.

"5G-netværket understøtter det øgede behov for data og avancerede kommunikationsløsninger i Danmark. Med moderniseringen af netværket foretager vi en betydelig investering i og opgradering af den vitale danske teleinfrastruktur. Et stærkt netværk er helt centralt for den fortsatte digitalisering af Danmark, udviklingen af vores økonomi, innovationskraft og fremtidens bæredygtige løsninger", siger Thomas Kjærsgaard, CEO i Telia Danmark.

"Som med alt andet vi gør, så bygger vores udrulning på, hvordan vi skaber mest reel værdi for vores kunder. Med vores landsdækkende udbygning af netværket kommer danskerne til at opleve højere hastigheder og bedre dækning i både byerne og yderområderne. Helt konkret kommer 5G-opgraderingerne til at betyde dobbelt så høje hastigheder i tætbebyggede områder og markante forbedringer i hele landet", siger Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor

Om det fælles netværk
Telia og Telenor har siden 2012 samarbejdet om at drive mobilnetværk i fællesskab og ejer hver 50% af TT-Netværket, der er Danmarks største mobilnet med mere end 4.300 antennepositioner. Sammenlægningen af selskabernes to netværk har givet kunderne bedre dækning, kapacitet og kvalitet, og reducerer på samme tid selskabernes samlede CO2-aftryk.

Nokia: førende inden for 5G
Nokia er ledende inden for mobilteknologi og 5G-løsninger. På verdensplan har Nokia 165 kommercielle engagementer på 5G-løsninger, software og tjenester. Nokia har stået for driften af det fælles netværk siden 2017, og var sammen med de Telenor og Telia de første til at teste 5G i Danmark og blandt de første til at aktivere 5G på et fælles netværk.

Pressekontakter:

Telia Danmark
Pressechef
Mads Houe
+45 2827 0171

Telenor Danmark
Pressechef
Alice Klitholm Duch
+45 26 800 600

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Telia og Telenor er i fuld gang med 5G-udbygningen i Danmarks fire største byer. Foto: Ernst Tobisch
Telia og Telenor er i fuld gang med 5G-udbygningen i Danmarks fire største byer. Foto: Ernst Tobisch
Download
Thomas Kjærsgaard, CEO i Telia Danmark. Foto: Kim Matthäi Leland
Thomas Kjærsgaard, CEO i Telia Danmark. Foto: Kim Matthäi Leland
Download
Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor. Foto: Søren Svendsen
Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor. Foto: Søren Svendsen
Download

Links

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

http://telia.dk/

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er mere end 700 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum