Telia Danmark

Telenor og Telia åbner for 5G

Del

Telia og Telenor fremtidssikrer deres fælles mobilnetværk og igangsætter 5G-udrulningen i uge 40, efter at teleselskaberne har gennemført flere succesfulde 5G-pilotprojekter siden juni 2019.

Telia og Telenor begynder udrulningen af 5G, den næste generation af mobilteknologi, i slutningen af september 2020. Udrulningen begynder i København og Aalborg, hvor selskaberne i uge 40 åbner op for de eksisterende 5G-testmaster. Herefter følger en række eksisterende mastepositioner i København, der som de første bliver opgraderet med 5G-teknologien. Teleselskaberne vil indledningsvist etablere og udbygge 5G-netværk i Danmarks fire største byer, da det vil være i de tætbefolkede områder, at kunderne får størst udbytte ud af teknologien.

5G løfter mulighederne for digitalisering
5G er den nyeste mobilteknologi, der ligesom som 4G skal sikre, at danskerne fortsat har gode, stabile og fremtidssikrede mobilforbindelser, der kan håndtere danskernes stigende dataforbrug, der i gennemsnit øges med 40% om året:

”Alle danskere får over de kommende år glæde af 5G-nettet, da vi med 5G udvider motorvejen for datatrafikken og kan fortsætte med at levere hurtige datahastigheder til kunderne. Som udgangspunkt vil det primært være erhvervslivet og det offentlige, hvor 5G-teknologien med dens højere kapacitet, hastighed og hurtige svartid åbner for nye måder at automatisere og industrialisere på til gavn for samfundet og danske virksomheders konkurrenceevne,” siger Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor Danmark.

Intelligent udrulning
Med introduktionen af 5G ønsker Telia og Telenor at sikre, at selskabernes fælles mobilnetværk er på forkant med udviklingen:

”Vi vil introducere et landsdækkende 5G-netværk, der følger med kundernes og markedets efterspørgsel. Det vil sige en intelligent udrulning, hvor kunderne får det optimale ud af både det kommende 5G-netværk og vores eksisterende, landsdækkende 4G-netværk. Vores fokus er at sikre, at vi kan tilbyde vores privat- og erhvervskunder den bedste dækning samt introducere innovative digitale løsninger, der udnytter teknologierne og kapaciteten i vores netværk”, forklarer Thomas Kjærsgaard, administrerende direktør i Telia Danmark.

På nuværende tidspunkt er det begrænset hvor mange mobiltelefoner, der reelt kan benytte 5G-teknologien. 5G-udrulningen skydes nu i gang, og selskaberne vil foretage en løbende modernisering og udrulning af 5G, der vil løbe over de næste par år i takt med, at 5G-frekvenserne bliver kommercielt tilgængelige.

Baggrund

  • Telia og Telenor Netværket: I 2012 fusionerede Telia og Telenor selskabernes mobilnetværk til fordel for kunderne, som dermed fik adgang til Danmarks største og mest udbyggede mobilnetværk.
  • Selskabernes 5G-master benytter punkttilladelser på 3.5 GHz-frekvensbåndet indtil, at frekvensbåndet bliver tilgængeligt til kommercielt brug.
  • Antallet af mobiltelefoner, der er understøtter 5G-teknologien og operatørernes netværk, øges løbende i takt med, at teknologien modnes og mobilproducenterne kobler deres mobiler til netværkene i de løbende opdateringer.
  • Telenor og Telia har testet 5G på testfrekvenser siden juni 2019 og har i dag 5G-master placeret i henholdsvis København og Aalborg, der åbnes for kunderne fra uge 40.

Pressekontakt:

Mads Houe
Pressechef, Telia Danmark
M: 2827 0171
mads.houe@teliacompany.com

Alice Klitholm Duch
Pressechef, Telenor Danmark
M: 26 800 600
info@telenor.dk

Nøgleord

Billeder

Download
Thomas Kjærsgaard, administrerende direktør i Telia Danmark.
Thomas Kjærsgaard, administrerende direktør i Telia Danmark.
Download
Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor Danmark.
Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor Danmark.
Download

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

http://telia.dk/

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er omkring 800 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum