Meyers

Tanja Weber skal både stå i front for Meyers’ nye spiseri i H.C. Andersens Hus og H.C. by Meyers på Hotel Odeon

Del

Med en fortid på Falsled Kro og Bistro Bohème skifter 30-årige Tanja Weber nu rollen som køkkenchef på luksushotellet Stella Maris i Svendborg ud med ansvaret for hele to Meyers-spisesteder i Odense. Målet er at skabe ærlig velsmag og synergier mellem H.C. by Meyers på Hotel Odeon og spiseriet DEILIG, der til sommer åbner som en del af det nye H.C. Andersens Hus.

Foto: Odense Sport & Event
Foto: Odense Sport & Event

Det bliver en travl sommer for kok Tanja Weber. I maj måned tiltrådte hun som ny køkkenchef på Hotel Odeons restaurant H.C. by Meyers. Men snart skal hun dele sin opmærksomhed og tid med spiseriet DEILIG, der senere på sommeren slår dørene op i en pavillon af glas og træ på det nye H.C. Andersens Hus Museum tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma. 

 

To restauranter med én mission: 

Med rollen som delt køkkenchef er målet bedre at kunne arbejde med synergierne mellem de to spisesteder, der begge har en kærlighed til god mad og H.C. Andersen til fælles, men derudover henvender sig til forskellige målgrupper og anledninger. 

”På DEILIG vil vi i høj grad fokusere på at skabe madoplevelser i dagtimerne, når museet er fyldt med besøgende, og derudover tager vi enkelte aftener i brug for at udforske forskellige formater i mødet med Andersens eventyrlige univers,” fortæller Tanja Weber og uddyber: 

”Men vil man gerne spise 3-retters middag, eller er man en større gruppe af venner eller kollegaer, så er H.C. på Hotel Odeon den oplagte destination. På den måde kan stederne komplementere hinanden og danne rammen om oplevelser for mange flere mennesker.”

 

Fynske rødder og globalt udsyn: 

Selv er Tanja udlært fra hæderkronede Falsled Kro i Millinge på Sydfyn, men har også slået sine folder på Bistro Bohème i København. Selv om hun senest har stået i spidsen for køkkenet på luksushotellet Stella Maris i Svendborg, er det dog erfaring fra den anden side af kloden, Tanja selv fremhæver: 

”Efter min læretid på Falsled fik jeg mulighed for at rejse til Singapore for at studere desserter og chokolade. Her mødte jeg kollegaer fra hele verden og blev dybt inspireret af mange forskellige verdenskøkkener. Så selv om jeg går meget op i at bruge lokale, danske råvarer, så lader jeg mig gerne inspirere af eksotiske egne og teknikker,” siger Tanja og slutter: 

”Det er et blik for verden og en rejselyst, som jeg også genkender i H.C. Andersens forfatterskab. Så man skulle måske tro, at mit yndlingseventyr var Nattergalen med alle sine kineserier. Men faktisk er det Pigen med svovlstikkerne. Det er en mørk og dyster fortælling som viser, at eventyr også kan være barske og dermed minde os om alt det gode, vi går rundt og oplever i vores liv.”
 

Læs mere om DEILIG i H.C. Andersens Hus:


Netop dobbeltheden mellem det eventyrligt pæne og den mere overaskende og til tider ’grimme’ side af H.C. Andersen bliver en grundsten i arbejdet med mad og events, når spiseriet DEILIG slår dørene op på det nye museum senere på sommeren. 

Det kan man læse mere om i en tidligere pressemeddelelse fra museet her.

 

Fakta: 

  • Siden efteråret 2018 har Meyers drevet Restaurant H.C. by Meyers på Hotel Odeon i samarbejde med Odense Sport & Event. 

  • Senere på sommeren 2021 – ultimo juli eller primo august - slår Meyers dørene op til sit nye spiseri ved H.C. Andersens Hus, der bliver en integreret del af den nye museumsoplevelse. 

  • I front for begge restauranter står køkkenchef Tanja Weber.  

  • Tanja er 30 år, udlært fra Falsled Kro på Sydfyn og bor til daglig på Thurø ud for Svendborg med sin kæreste. 

  • Målet med samarbejdet mellem de to restauranter er at kunne tilbyde gæster og større grupper et sammenhængende udvalg af madoplevelser med H.C. Andersens hjemby og forfatterskab i centrum.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Odense Sport & Event
Foto: Odense Sport & Event
Download
Foto: Odense Sport & Event
Foto: Odense Sport & Event
Download
Visualisering: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge og MASU planning
Visualisering: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge og MASU planning
Download

Information om Meyers

Meyers
Meyers
Dampfærgevej 10, 1. sal
2100 København Ø

https://meyers.dk/

Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.

Følg pressemeddelelser fra Meyers

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Meyers

B Corp-certificering skal understøtte styrket bæredygtighedsindsats i Meyers14.9.2021 06:48:59 CEST | Press release

Årtiers arbejde med økologi, lokale råvarer og socialt engagement omsættes nu til en egentlig bæredygtighedsstrategi i Meyers, der sætter klare mål for bl.a. biodiversitet, klima og dyrevelfærd. De ambitiøse målsætninger skal kunne dokumenteres for medarbejdere og kunder, og derfor har Meyers sat sig for at blive Nordens første store, B Corp-certificerede fødevarevirksomhed.

Digital omstilling: Ny convenience-app skal inspirere og forkæle gæster på tværs af Meyers16.6.2021 09:13:05 CEST | Pressemeddelelse

Aftensmad ’to go’ fra kokke du kender. Bag-selv-kanelsnurrer til morgenbordet med ungerne. Rabatter på restaurantoplevelser og inspirerende opskrifter på hverdagsmad. Alt dette samles ét sted, når Meyers nu lancerer en app, der skal skabe mærkbar værdi for alle gæster på tværs af bl.a. catering, bagerier, kurser og restauranter – herunder også ude hos de virksomheder, hvor Meyers driver kantiner eller leverer frokost.