Meyers

Torsten Vildgaard indtager Fasangården med moderne dansk-fransk landkøkken

Del
Meyers og Torsten Vildgaards veje krydses igen, når den tidligere Michelin-kok rykker ind i køkkenet på Fasangården. Vildgaard indtager det historiske traktørsted i Frederiksberg Have med sin version af et dansk-fransk landkøkken med nyfortolkninger af både danske frokostklassikere og franske favoritter.

Torsten Vildgaard og Claus Meyer har fulgt hinanden i mange år og har udviklet et nært venskab, som er mundet ud i flere kreative madprojekter. Nu rykker Torsten Vildgaard for en stund ind på Fasangården for sammen med holdet at give sit bud på et moderne traktørsted:

”Jeg glæder mig helt vildt til at byde gæster indenfor, men jeg går også ydmygt til værks, når jeg træder ind sammen med holdet af dygtige folk, som har bygget den helt særlige stil og stemning, der stråler på Fasangården i dag”.

Traktørsted i ny tolkning 
Holdet på Fasangården glæder sig også til samarbejdet: ”Vi er begejstrede over at kunne videreudvikle konceptet og sammen med en mand af Torstens kaliber at skabe en ny tolkning af vores traktørsted, hvor priser og værtskab fortsat er i øjenhøjde”, siger Rasmus Mørch, der har været restaurantchef siden åbningen i oktober 2020.

Torsten Vildgaard er meget bevidst om de spilleregler – og i nogen grad begrænsninger – som følger med at arbejde i en gammel, fredet bygning. “Fasangården er jo topcharmerende med masser af personlighed og karakter,” siger han og uddyber: “Jeg ser det som et privilegie at få lov til at slå mine folder her i en periode, og jeg er meget opmærksom på at sætte barren det helt rigtige sted, så vi kan skabe mindeværdige måltider, der forholder sig til Fasangårdens arv og tradition”. 

Dansk-fransk menukort med asiatiske referencer
Ambitionen bliver at skabe et moderne landkøkken, der trækker på både nordiske og franske traditioner, og hvor de gode smage og råvarer er i fokus. Til frokost er smørrebrød omdrejningspunktet, og menuen byder på en række klassikere med et twist: fra vadouvan-syltede sild med æggesalat og karse til vol au vent med svampe, porcheret æggeblomme, blanquette og havgus. Frokosten byder naturligvis også på en hommage til lokationen: en ”hønsesalat” af fasan med æbler, bladselleri og tørsaltet bacon. 

På aftenkortet suppleres det dansk-franske repertoire med de asiatiske referencer, som Fasangården gennem de seneste år er blevet kendt for: Fra lune hjertevafler med miso, brunet smør, hørøget laks og karse til bagt helleflynder og beurre blanc med ørredrogn, løjrom og purløg samt dashi med enoki og quenelles.

Fasangården ledes af Torsten Vildgaard fra 12. januar til 31. marts 2023. 

Fakta

  • Fasangården er et moderne traktørsted midt i Frederiksberg Have. Huset blev opført til opdræt af fasaner til de kongelige jagter under Christian d. 5. i 1682 og drives i dag som restaurant af Meyers. 

  • Fasangården åbner første gang efter nytår torsdag den 12. januar. Bord kan bookes via dette link, og frokostmenu og aftenmenu kan ses her.

  • Torsten Vildgaard er en dansk kok, der blev udlært på restaurant Tinggaarden og siden kåret som årets kok i Danmark i 2005. 

  • Venskabet mellem Claus Meyer og Torsten Vildgaard går mere end tyve år tilbage. Allerede i sin gymnasietid fulgte Torsten Vildgaard med i Meyers Køkken, som han så på videobånd og lod sig inspirere til det, der senere blev en kokkekarriere. De mødte hinanden første gang, da Claus Meyer var dommer ved en konkurrence på Kokke- og Restaurantskolen, hvor Torsten Vildgaard var på det vindende hold. I 2003 blev Torsten Vildgaard hyret som køkkenchef på Nørrebro Bryghus, og senere fik Claus Meyer ham ombord på Noma, hvor Torsten Vildgaard var fra 2005 til 2012. I 2013 åbnede Meyer og Vildgaard sammen restaurant Studio, der efter kort tid blev tildelt en Michelinstjerne. 

  • Torsten Vildgaard leder Fasangården fra 12. januar til 31. marts 2023.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Meyers

Meyers
Meyers
Dampfærgevej 10, 1. sal
2100 København Ø

https://meyers.dk/

Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.

Følg pressemeddelelser fra Meyers

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Meyers

Fasangården går julen i møde med et stemningsfyldt adventsprogram og en helt særlig julefrokostmenu14.11.2022 12:19:26 CET | Pressemeddelelse

I hele julemåneden forvandles Fasangården, i hjertet af Frederiksberg Have, til et magisk sted for både børn og voksne. Når Claus Meyer har tændt juletræet den 27. november, vil der være juleknas, julehistorier, engleblid korsang hver søndag i advent i den stemningsfyldte gård. Indenfor i Fasangårdens lune stuer vil gæster som i år kunne få smørrebrød til frokost.

MEYERS BAGERI PÅ GAMMEL KONGEVEJ INVITERER TIL ÅBNINGSFEST OG INTRODUCERER ØKOLOGISKE SURDEJSPIZZAER OG NYT VINØST NABOSKAB28.10.2022 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I august 2022 åbnede Meyers Bageri på Gammel Kongevej 107 blødt op med bagværk, konditorkager og velsmagende morgen- og frokostretter med udgangspunkt i kornet. Efter de indledende tre måneder er bageriet nu klar til at invitere aftengæster indenfor til sæsonnære surdejspizzaer, snacks og velvalgte vine fra naboen. Dørene slås op med en stor åbningsfest med gratis pizzaslices og 50 % på pizzakortet torsdag 3. november.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye