Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Sydkoreansk-dansk, kunstnerisk samarbejdsprojekt til 6,4 mio. Dkr.

Del

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret i Holstebro og Asia Culture Center i Gwangju, Sydkorea, går sammen om stort, fælles teaterprojekt

Foto: NTL
Foto: NTL

På en turné i 2019 til Sydkorea blev Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret og det indflydelsesrige kunst- og kulturcenter, Asia Culture Center i Gwangju – der har hele Asien som sit område - enige om at indgå et samarbejde om at skabe et større teaterprojekt med skuespillere og kunstnere fra begge lande.

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret har allerede ved flere lejligheder samarbejdet med stort udbytte med sydkoreanske teatre, både i Holstebro og Sydkorea. I 2019 blev det vestjyske teater for eksempel inviteret til Seoul Performing Arts Festival i anledningen af 60året for oprettelsen af diplomatiske forbindelser mellem Sydkorea og Danmark.

Ved denne lejlighed organiserede Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret også – udover at vise sine forestillinger - en byttehandel med det lokale kulturliv i Gwangju, og det var i forbindelse med denne kulturelle byttehandel, at centret og teaterlaboratoriet blev enige om at indlede et samarbejde.

Selvfølgelig kom Covid-19 også her på tværs af mange planer, men det lykkedes alligevel allerede i 2020 at få produceret en overbevisende showcase med titlen Sorrow and Seeds. Showcasen i Holstebro blev overværet af den sydkoreanske ambassadør i Danmark.

I 2021 skal Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret udvikle den første internationale og kunstneriske koproduktion med Asia Culture Center. Koproduktionen har fået arbejdstitlen: After War. Stykket, der, som sagt, har medvirken af skuespillere og kunstnere fra både Nordisk Teaterlaboratorium og Sydkorea, får urpremiere i Danmark til december og verdenspremiere i Gwangju i slutningen af januar 2022.

Økonomisk er koproduktionen støttet af kulturministeriet i Sydkorea via Asia Culture Center med 6,4 mio. kroner, hvoraf 50% tilfalder teaterlaboratoriet i Holstebro.

De første sydkoreanske kunstnere landede i Danmark allerede den 11. oktober 2021, og i løbet af oktober følger de sidste. Trods corona og en stadig delvist nedlukket verden har troen på, at dette unikke sydkoreansk-danske samarbejde kunne lade sig gøre, været intakt.

Læs mere om Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret her: http://www.odinteatret.dk

Læs mere om Asia Culture Center her: https://www.acc.go.kr/en/

Nøgleord

Billeder

Foto: NTL
Foto: NTL
Download
Foto: NTL
Foto: NTL
Download
Foto: NTL
Foto: NTL
Download

Links

Information om Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro

http://www.odinteatret.dk

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

International fejring af Eugenio Barba, der fylder 8528.9.2021 16:38:25 CEST | Pressemeddelelse

I et initiativ, der udspringer fra Ouro Pretos Universitet i Brasilien i samarbejde med tre andre, brasilianske universiteter, hyldes Eugenio Barba på verdensplan i anledning af, at han bliver 85 den 29. oktober 2021. Hyldesten foregår som et internationalt og virtuelt seminar og møde, der med fri online-adgang bliver transmitteret på YouTube på en kanal med navnet Terceiro Teatro 2021. Overskriften er Møder om Tredje teater og Teaterantropologi, to begreber, Eugenio Barba har udtænkt, og som i dag er almindelig teaterfagsterminologi på universiteter verden over. Arrangementet er delt op i tre forløb af én arbejdsuges varighed i den sidste uge af september, oktober og november. Overskrifterne er: Tredje Teater, Teaterantropologi og identitet samt Kulturindgreb og kunstneriske netværk. Det vil bestå af konferencer, paneldiskussioner og arbejdsdemonstrationer. Teaterfolk, universiteter og forskere fra Brasilien, Argentina, Colombia, Cuba, Ecuador, Frankrig, Italien, Peru og Storbritannie

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum