OK

Svanemærket bilvask har gjort en forskel for miljøet

Del

For snart 20 år siden åbnede OK sin første svanemærkede vaskehal, og i år er OK's nr. 200 kommet til. Kundernes tilvalg af mere miljøvenlig bilvask har ikke kun gjort bilerne rene, men også været en gevinst for miljøet

Når du triller din bil ind i en vaskehal, kan du klappe dig selv på skulderen over, at du har taget en mere miljøvenlig beslutning end at vaske bilen hjemme i indkørslen. Har du tilmed valgt at køre i en svanemærket vaskehal, så bliver den miljømæssige gevinst endnu større.

Energiselskabet OK har i år rundet sin svanemærkede vaskehal nr. 200, 18 år efter danskerne for første gang fik mulighed for at benytte denne type vaskehal.

I 2002 fik OK grønt lys til at sætte det officielle nordiske miljømærke, Svanemærket, på vaskehallerne, og to år senere, i 2004, kom svanemærket på en OK-vaskehal for første gang. Siden har danskerne benyttet dem flittigt. Og netop det store antal besøg i de svanemærkede vaskehaller gør en forskel. 

”Vi kan se, at det betyder mere og mere for kunderne i takt med det stigende grønne fokus i samfundet. Når de skal vaske bilen, går de selvfølgelig op i, at der er styr på det basale – bilen skal blive ren, prisen skal være i orden, og det skal være nemt. Men miljøpåvirkningen spiller også en rolle,” siger Gert Johansen, der er konceptudviklingschef i OK.

Vask med betydning

Ud over at være godt for kundernes samvittighed og OK-vaskehallernes tiltrækningskraft, så er den svanemærkede bilvask også bedre for miljøet. Der skal nemlig overholdes strenge krav for at få Svanemærket.

”Svanemærkede bilvaskehaller skal have et lavt forbrug af vand og sparer samtidig miljøet for uønskede tungmetaller som fx zink og kobber. På den måde kan man som forbruger være med til at gøre en forskel for miljøet ved at vælge en svanemærket bilvaskehal,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark og fortsætter:

”Derfor er det også glædeligt, at OK nu har rundet 200 svanemærkede bilvaskehaller. Det viser, at OK er med helt i front, og danskerne har aldrig haft nemmere ved at vælge en mere miljøvenlig vaskehal.”

Mange og høje krav

For at en vaskehal gør sig fortjent til Svanemærket, kræver det, at den lever op til en række skrappe miljøkrav.

Blandt andet skal vaske- og plejemidlerne leve op til skrappe kemikaliekrav, og vandet bliver renset, så der udledes færre uønskede stoffer. Derudover begrænses vandforbruget, fordi vaskehallerne har effektive rensningsanlæg, som renser vandet, så det kan genbruges.

”Når vi ser tilbage, kan vi kun være tilfredse med, at vi dengang fik sat skub i de svanemærkede vaskehaller, og vi er både glade og stolte over de 20 år med Svanemærket,” siger Gert Johansen. 

Fakta om Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke og blandt verdens skrappeste miljøcertificeringer. Svanemærket evaluerer miljøpåvirkningen i alle relevante faser af produktets eller servicens livscyklus fra råvarer, produktion og brug, til genbrug, recirkulering og affald, og har særligt fokus på ansvarligt ressourceforbrug, påvirkning af klima, brug af skadelige kemikalier og bevarelse af biodiversitet.

95 procent af danskerne kender Svanemærket, og 67 procent af danskerne ser efter Svanemærket, når de vælger varer.

Svanemærkede bilvaskehaller:

- Udleder mindre olie og færre uønskede tungmetaller

- Vaskemidlerne lever op til skrappe kemikaliekrav

- Vaskevandet renses i et effektiv rensningsanlæg, og en stor del genbruges i næste vask

Nøgleord

Kontakter

Kristoffer WeibelKommunikationskonsulent

krwe@ok.dk

Lisa Olufson KlæsøePressekontakt, Miljømærkning Danmark

Tlf:39 96 61 06

Billeder

Information om OK

OK
OK
Åhave Parkvej 11
8260 Viby J

70 10 20 33https://www.ok.dk
  • OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab
  • OK tæller udover moderselskabet OK også datterselskaber som Kamstrup, EnergiData og OK Plus. 
  • OK omfatter mere end 670 tankstationer, mere end 200 vaskehaller samt 80 Truck Diesel stationer, og OK er således Danmarks største tankstationskæde.
  • OK er landsdækkende leverandør af benzin, diesel, e-mobilitet, transportdiesel, fyringsolie, smøremidler, naturgas og elektricitet til både erhverv og private. Desuden leverer OK rådgivning, projektering og installation af varmepumpeløsninger i alle størrelser.
  • OK har tre biogasstationer og lægger desuden tankstationer til fire af Everfuels brint-tankanlæg

Følg pressemeddelelser fra OK

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OK

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum