EjendomDanmark

Studiestart: 5 gode råd til at få fingrene i en lejebolig 

Del

I dag får mange kommende studerende svar på, om de er blevet optaget på en uddannelse. Det kan dog være en uoverskuelig proces at finde den helt rette lejebolig. Derfor har EjendomDanmark samlet fem gode råd til de unge, der nu skal i gang med boligjagten.

Hvert eneste år leder mange efter deres lejebolig. Særligt i de store byer er der mange om buddet. Derfor er det vigtigt, at de kommende studerende er klædt ordentligt på, før de begiver sig ud på boligjagt:

Det kan være svært at navigere lejeboligmarkedet, og det tager tid at finde den rette bolig. Derfor gælder det om at være vågen og målrettet; særligt hvis du leder efter bolig i storbyerne, siger Jannick Nytoftadm. direktør for EjendomDanmark.

5 gode råd til dig, der er på jagt efter en lejebolig: 

 1. Styr på krav og forventninger
  Der er mange om buddet, så juster dine krav og forventninger - det gør boligjagten lettere. Udvid fx søgeområdet eller prøv at starte et bofællesskab, så I er flere om huslejen.
 2. Vær i god tid
  Boligjagten tager til i sommermånederne, hvor ansøgerne til de videregående uddannelser får svar på, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen. Vær derfor ude i god tid med boligsøgningen. Det kan øge chancerne at være hurtigt ude, og derfor er det en god ide at sætte søgeagenter op på de sider, hvor du søger efter bolig. Så får du besked, når der dukker relevante boliger op.
 3. Skriv en god ansøgning, del dig selv og vink farvel til far og mor
  Skriv en god ansøgning, hvor du fortæller om dig selv, og hvorfor det lige netop er dig, der skal have boligen. Del også dine sociale medier med udlejeren, så de kan se, hvem du er. Og så er det vigtigt - særligt for dem, der for første gang træder ud på boligmarkedet - at du viser, at du er selvstændig og kan bo alene. Tag derfor selv kontakt til udlejerne og tak pænt nej til hjælpen fra mor og far.
 4. Få styr på lejekontrakten
  Få helt styr på lejekontrakten. Langt de fleste udlejere bruger en standardkontrakt, men er du i tvivl, så spørg enten din kommende udlejer eller få hjælp fra en med indsigt til at forstå, hvilken aftale du er ved at indgå. 
 5. Brug din sunde fornuft
  Der er altid nogle, der forsøger at udnytte desperate boligsøgende op til studiestart. Vær derfor opmærksom på fupmagere, der er ude på at snyde. 

Kontakter

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum