Boligsiden.dk

Stor stigning i 2018: Flere lejligheder bliver sat ned i pris

Del

Langt flere ejerlejligheder er blevet sat ned i pris i 2018 sammenlignet med sidste år. Det gælder især i de store byer, hvor sælgerne skal vænne sig til en ny markedssituation og at prissætte mere realistisk.

En ny opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at sælgerne på ejerlejlighedsmarkedet har svært ved at finde den rigtige pris, når de sætter lejligheden til salg. Faktisk har cirka en tredjedel af de sælgere, der gik på markedet i første kvartal 2018, så svært ved det, at de i løbet af et halvt år måtte sætte lejligheden ned i pris. Det er en stor stigning i forhold til sidste år, hvor det gjaldt mindre end en fjerdedel.

”Markedet for ejerlejligheder er i forandring, for antallet af handler falder, priserne stagnerer og udbuddet stiger. Den ændrede situation gør det svært at finde den rigtige udbudspris lige nu, og derfor ser vi også, at langt flere end sidste år relativt hurtigt i forløbet nedjusterer prisen,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Sæt prisen rigtigt første gang
Vil man opnå den højest mulige salgspris, er det imidlertid ikke nogen god taktik at sætte prisen højt til at begynde med og derefter nedjustere prisen løbende.For hvis lejligheden derved kommer til at være til salg længe, er det ikke sikkert, at små prisjusteringer er nok.

”Det er vigtigt, at sælger gør sig klart, at han lige nu går på markedet i en situation, der er væsentlig anderledes end for bare et eller to år siden. Sætter han prisen for højt, bliver lejligheden ikke solgt, og liggetiden bliver lang. Det presser sælger og giver køber et bedre forhandlingsgrundlag. Vi ved desuden fra tidligere undersøgelser, at den endelige pris på et boligkøb ofte er lavere for de boliger, der er sat ned i udbudsforløbet,” siger Birgit Daetz.

Lyt til ejendomsmægleren
Det er især i de store byer, at flere lejligheder nu bliver sat ned i pris. I København er tallet for 2018 nået op på 42 procent af de lejligheder, der blev sat til salg i første kvartal, mens der ligeledes er sket en stor stigning i Aarhus og Aalborg og en mindre i Odense.

Det er også i de store byer, at priserne og handelsaktiviteten falder mest, og derfor er det afgørende, at sælgerne allierer sig med ejendomsmæglerne og lytter til deres ekspertise udi at fastsætte priser.

”Når det kommer til disciplinen at prissætte, er sælger ofte farvet af prisen på naboens hus og et salg længere nede af vejen for to år siden. Samtidig kan man let komme til at prissætte sin egen lejlighed mere efter personlig værdi og mindre efter markedsværdi. Det er især vanskeligt at vurdere prisen i byerne, og insisterer man på en for høj pris, risikerer man at skræmme køberne,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Den bedste tjeneste sælger kan gøre sig selv, er, at få flere ejendomsmæglere til at vurdere lejligheden og på den måde spore sig ind på værdien. Når sælger har valgt, hvem der skal repræsentere ham, er det afgørende at lytte mere til den prissætning, mægleren foreslår, end til egen mavefornemmelse.”

Andelen af ejerlejligheder hvor prisen er sat ned i løbet af det første halve år:

Område

2017

2018

København

27,1 %

42,1 %

Aarhus

22,2 %

29,0 %

Odense

18,4 %

20,3 %

Aalborg

18,9 %

27,3 %

Hele landet

23,8 %

32,5 %

(Tabellen dækker ejerlejligheder sat til salg i første kvartal af det pågældende år og viser, hvor stor en andel af dem, der er sat ned i pris inden for et halvt år, efter de er sat til salg. Der er ikke taget højde for, hvor meget og hvor mange gange prisen er sat ned, og heller ikke om lejligheden er solgt. Kilde: Boligsiden.dk)

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum