Nye udbudstal: Flere helårsboliger til salg ved indgangen til september

Del

Boligsidens nye udbudstal viser, at der var lidt flere huse og ejerlejligheder til salg ved indgangen til september sammenlignet med måneden forinden. Samtidig er sommerhusudbuddet faldet i perioden.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Der var i alt 36.997 villaer og rækkehuse til salg i Danmark ved indgangen til årets første efterårsmåned, viser Boligsidens nye udbudstal.

Således steg antallet af huse til salg med 0,8 procent fra primo august til primo september, hvilket svarer til, at huskøberne har fået lidt over 300 flere huse at vælge imellem i perioden.

”Boligmarkedet begynder så småt at røre mere på sig igen på den anden side af sommerferien, og blandt andet derfor ser vi, at flere sætter boligen til salg nu, hvilket er meget typisk denne tid på året,” siger Birgit Daetz, som er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Birgit Daetz fremhæver, at boligudbuddet generelt set er steget mærkbart oven på det handelsboom, der gjorde sig gældende under coronaårene, hvor antallet af boliger til salg dalede kraftigt.

”Der er nu langt flere boliger på markedet, end der var under og lige efter corona. Eksempelvis har huskøberne knap 5.000 flere huse at vælge imellem sammenlignet med for bare et år siden. Faktisk kan vi se, at antallet af huse til salg for start september i år er på sit højeste siden sommeren 2017,” siger hun og tilføjer:

”Vi kan samtidig se, at det stigende udbud hovedsageligt skyldes, at der sættes flere boliger til salg, da der fortsat bliver solgt boliger i et fint omfang. Der sker altså også en løbende udskiftning i boligudbuddet.”

Det gælder for fire ud af fem regioner, at antallet af villaer og rækkehuse til salg er steget fra primo august til primo september, mens der i Region Midtjylland er tale om en stagnation i husudbuddet i perioden.

Se den lokale udvikling i antallet af huse til salg i regioner og kommuner her

Over 8.000 lejligheder til salg

For første gang siden slutningen af sidste år er der nu over 8.000 lejligheder til salg. Helt konkret lyder antallet af ejerlejligheder i udbud på 8.088 styks ved indgangen til september, som er 1,3 procent flere end i måneden forinden.

I Københavns Kommune, som har landets største marked for ejerlejligheder, var der 1.872 lejligheder til salg i starten af september. Det er 2,9 procent flere lejligheder til salg, end der var i starten af august.

”Udbuddet af ejerlejligheder begynder også så småt at nærme sig et niveau, som minder om normalen før coronaårene. Køberne kan glæde sig over, at der er over 1.100 flere lejligheder til salg nu, end der var på samme tidspunkt sidste år,” siger Birgit Daetz.

Fald i sommerhusudbuddet

Mens både hus- og lejlighedsudbuddet er steget den seneste måned, er det modsatte sket for sommerhusene. Således var der i alt 6.889 sommerhuse til salg primo september, som er én procent færre end i måneden forinden.

”Højsæsonen for sommerhuse begynder så småt at lakke mod enden nu her, og derfor plejer vi også at se en mindre nedgang i antallet af sommerhuse til salg denne tid på året. Det betyder dog ikke, at sommerhusmarkedet går i stå, men det betyder, at aktiviteten typisk daler løbende frem mod foråret, hvor sommerhusmarkedet som regel atter blomstrer.” 

Udvikling i antallet af boliger til salg:

Boligtype

Antal boliger til salg primo sep. 2024

Månedlig ændring

Årlig ændring

Villaer og rækkehuse

                           36.997

0,8%

15,4%

Ejerlejligheder

                             8.088

1,3%

16,6%

Sommerhuse

                             6.889

-1,0%

39,9%

Kilde: Boligsiden

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden
Download
Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden
Download
Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden
Download

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye