Stor fremgang på Aarhus Universitets naturvidenskabelige IT-uddannelser – rekordhøjt optag af kvinder

Del

I nat modtog 299 unge tilbud om optag på en af Aarhus Universitets Naturvidenskabelige IT-uddannelser. Alle tre uddannelser – Datalogi, IT-Produktudvikling og Datavidenskab – har stor fremgang i antallet af ansøgere, og lidt over 19% af de afsendte tilbud er til kvinder, hvilket er rekord.

Kvindelige studerende i IT-byen Katrinebjerg. Foto: Lars Kruse, AU foto
Kvindelige studerende i IT-byen Katrinebjerg. Foto: Lars Kruse, AU foto

Efter sommerferien vil der være langt flere kvindelige studerende at finde på Institut for Datalogi end tidligere. Generelt har instituttets uddannelser fået en flot fremgang i ansøgere, men særligt andelen af kvindelige studerende er vokset, og det glæder Institutleder Kaj Grønbæk; ”Kvinder har længe været underrepræsenteret i IT-faget, og det er virkelig en skam. Vi har brug for at flere kvinder deltager i at skabe IT-løsninger til samfundets store udfordringer, fordi mænd og kvinder bidrager med forskellige kompetencer og perspektiver, som er essentielle for at videreudvikle feltet. Det er virkelig positivt med det rekordhøje antal af kvindelige ansøgere til vores uddannelser.”

Men det er ikke kun kvinderne som er vilde med IT. På fakultetet Natural Sciences har alle de tre IT-uddannelser generelt en stor fremgang i antallet af ansøgere med henholdsvis 19%, 43% og 83% til Datalogi, IT-Produktudvikling og Datavidenskab. Tendensen er faktisk landsdækkende, hvor der er optaget 13% flere på en STEM IT-uddannelse sammenlignet med 2019.

”Jeg er særligt stolt af og glad for det flotte optag, som vi har haft på tværs af Aarhus Universitets naturvidenskabelige IT-uddannelser, og jeg glæder mig meget til at byde alle de nye studerende velkommen på instituttet. Samtidig glæder jeg mig også over den store tilstrømning til IT-uddannelser i hele landet, som har gjort at datalogi nu er et af de 25 fag som har optaget flest studerende i 2020”, udtaler Institutleder Kaj Grønbæk fra Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet.

De nyoptagne på IT-uddannelserne kan glæde sig til et spændende og udfordrende studie, men også et sultent arbejdsmarked, der helt akut mangler arbejdskraft.

*** FACTS ***

7.492 ansøgere er blevet optaget på Aarhus Universitet. Det er rekordmange, og fremgangen er størst på fakulteterne Natural Sciences og Technical Sciences, som begge går 20% frem i forhold til sidste år.

De 299 ansøgere til fakultetet Natural Sciences IT-uddannelser fordeler sig således:

Datalogi

  • Kvinder: 33 (+65%)
  • Mænd: 151 (+12%)
  • I alt: 184 (+19%)

Datavidenskab

  • Kvinder: 15 (+200%)
  • Mænd: 40 (+60%)
  • I alt: 55 (+83%)

IT-Produktudvikling

  • Kvinder: 10 (+11%)
  • Mænd: 50 (+52%)
  • I alt: 60 (+43%)

Ansøgerene har frem til 3. august til at acceptere studiepladsen.

Flere af Aarhus Universitets uddannelser har stadig ledige pladser som kan ansøges inden 5. august 2020. Listen over ledige pladser, som også indeholder IT-uddannelserne, kan findes her: https://bachelor.au.dk/optagelse/ledigepladser/

Læs mere om årets ansøgninger til Aarhus Universitet: https://www.au.dk/#news-18246

Nøgleord

Kontakter

Institutleder Kaj Grønbæk, Mobil: 21495634, Mail: kgronbak@cs.au.dk

Billeder

Kvindelige studerende i IT-byen Katrinebjerg. Foto: Lars Kruse, AU foto
Kvindelige studerende i IT-byen Katrinebjerg. Foto: Lars Kruse, AU foto
Download

Links

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?28.10.2020 14:24:00 CETPressemeddelelse

Immunceller i lungerne er vigtige for immunsystemets genkendelse og bekæmpelse af virusser. Virusset der giver COVID-19 bliver dog ikke genkendt af disse celler, da det formentligt skjuler sit arvemateriale, og derfor aktiveres cellernes immunforsvar heller ikke imod virusset. Dette kan være med til at forklare, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen.

Et sprog som har ændret verden! Manden bag C++ besøger Aarhus med spændende foredrag.28.9.2020 10:34:50 CESTNyhed

Den 7. oktober besøger alumne og adjungeret professor Bjarne Stroustrup Institut for Datalogi ved Aarhus universitet, hvorfra han i 1975 blev færdig som cand.scient. i datalogi og matematik. Bjarne Stroustrup er opfinder af det verdensberømte C++ programmeringssprog, og vil under besøget på Aarhus Universitet give et oplæg omkring udviklingen af C++ fra starten 1979 og frem til i dag, samt redegøre for fremtidsperspektiverne for C++.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum