Beskæftigelsesministeriet

Stigende smitte betyder forlængelse af lønkompensationsordningen

Del
I lyset af den stigende smitte har regeringen besluttet at forlænge den lønkompensationsordning, der skal holde hånden under de hårdest ramte virksomheder.

Den 10. december blev der indgået en trepartsaftale om blandt andet midlertidig lønkompensationsordning af hensyn til de hårdest ramte virksomheder. I lyset af de skærpede og forlænget restriktioner, forlænges den midlertidige lønkompensationsordning af hensyn de hårdest ramte virksomheder til og med den 31. januar 2022. Derudover tilpasses ordningen til den oprindelige, således at virksomheder, der hjemsender 50 eller flere medarbejdere kan blive omfattet af ordningen. Dette gælder med tilbagevirkende kraft fra den 10. december 2021 til og med den 31. januar 2022.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- På grund af den stigende smitte, vil der være nogle virksomheder der bliver hårdt ramt. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med arbejdsmarkedets parter kan give tryghed til virksomhederne og deres ansatte, når vi nu forlænger lønkompensationsordningen for de hårdt ramte. Det har tidligere vist sig at være et fremragende redskab til at få virksomheder og medarbejdere mest skånsomt gennem svære perioder.

Erhvervsminister Simon Kollerup tilføjer:

- Desværre er vi i en situation, hvor flere restriktioner er nødvendige for at få smitten slået ned. Men når vi sætter ind med restriktioner, så skal der også være hjælp til danske virksomheder. For nyligt spændte vi sammen med et bredt flertal af folketingets partier og arbejdsmarkedets parter et bredt sikkerhedsnet ud under de danske virksomheder og deres medarbejdere. Nu forlænger vi hjælpen, så de virksomheder, som bliver hårdest ramt af de nye restriktioner, kan sende deres medarbejdere på juleferie med lønkompensation i stedet for en fyreseddel.

Administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Jacob Holbraad siger:

- Disse dage, uger og måneder er ekstra hårde ved mange af landets virksomheder. Derfor er jeg tilfreds med, at vi er blevet enige om, at ordningen med lønkompensation forlænges og ændres, så den svarer til den ordning, vi havde under sidste store nedlukning. Helt konkret betyder det, at virksomheder nu både kan få kompensation, hvis virksomheden står til at skulle hjemsende 30 procent af medarbejderne, eller hvis virksomheden skal hjemsende 50 medarbejdere. Det er samme ordning, som vi havde sidste vinter.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard siger:

- Det er naturligt at forlænge ordningerne. Det skaber ro og tryghed om danske virksomheder og lønmodtagere i en svær tid.

Formand for Akademikerne Lars Qvistgaard siger:

- Med de nuværende smittetal står det helt klart, at coronaen desværre ikke har sluppet grebet om vores dagligdag endnu. Derfor er det rettidig omhu, at vi, som arbejdsmarkedets parter, forlænger lønkompensationsaftalerne og sikrer tryghed for både lønmodtagere og virksomheder.

Kontakt

Pressevagten

Telefon: 51 23 28 30

Nøgleord

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

EU’s beskæftigelsesministre sætter tydelig retning for mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder8.7.2025 15:09:54 CEST | Pressemeddelelse

Konstruktive drøftelser på det netop overståede uformelle ministermøde for EU’s beskæftigelsesministre peger frem mod mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU. I Aalborg havde EU-ministrene særligt fokus på at sikre fair arbejdsvilkår og undgå social dumping. Det blev også drøftet, hvordan man kan skabe mere konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU, og mødedeltagerne blev introduceret til partssamarbejdet i praksis i den danske model.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202520.6.2025 08:08:23 CEST | Pressemeddelelse

I april 2025 var der 3.055.700 lønmodtagere i job. Det er 5.400 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2024 er der dermed samlet set kommet 35.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.200 flere lønmodtagere fra marts til april 2025. I samme periode er der kommet 200 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Der er fortsat stor aktivitet i vores virksomheder, og beskæftigelsen har endnu en gang taget et hop opad. Det er virkelig bemærkelsesværdigt, at dansk erhvervsliv formår at stå så stærkt i en urolig verdensøkonomi med konstante trusler om international handelskrig". "Virksomhederne har stadig brug for nye medarbejdere og rigtig mange - herunder seniorer - er i job og spiller en vigtig rolle på vores arbejdsmarked. Der er også masser af potentiale i de 43.000 unge, der i dag står uden job og uddannelse. Det glæder mig, hver gang virksomheder giver unge mennesker med udfordringer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye