Beskæftigelsesministeriet

Stigende smitte betyder forlængelse af lønkompensationsordningen

Del

I lyset af den stigende smitte har regeringen besluttet at forlænge den lønkompensationsordning, der skal holde hånden under de hårdest ramte virksomheder.

Den 10. december blev der indgået en trepartsaftale om blandt andet midlertidig lønkompensationsordning af hensyn til de hårdest ramte virksomheder. I lyset af de skærpede og forlænget restriktioner, forlænges den midlertidige lønkompensationsordning af hensyn de hårdest ramte virksomheder til og med den 31. januar 2022. Derudover tilpasses ordningen til den oprindelige, således at virksomheder, der hjemsender 50 eller flere medarbejdere kan blive omfattet af ordningen. Dette gælder med tilbagevirkende kraft fra den 10. december 2021 til og med den 31. januar 2022.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- På grund af den stigende smitte, vil der være nogle virksomheder der bliver hårdt ramt. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med arbejdsmarkedets parter kan give tryghed til virksomhederne og deres ansatte, når vi nu forlænger lønkompensationsordningen for de hårdt ramte. Det har tidligere vist sig at være et fremragende redskab til at få virksomheder og medarbejdere mest skånsomt gennem svære perioder.

Erhvervsminister Simon Kollerup tilføjer:

- Desværre er vi i en situation, hvor flere restriktioner er nødvendige for at få smitten slået ned. Men når vi sætter ind med restriktioner, så skal der også være hjælp til danske virksomheder. For nyligt spændte vi sammen med et bredt flertal af folketingets partier og arbejdsmarkedets parter et bredt sikkerhedsnet ud under de danske virksomheder og deres medarbejdere. Nu forlænger vi hjælpen, så de virksomheder, som bliver hårdest ramt af de nye restriktioner, kan sende deres medarbejdere på juleferie med lønkompensation i stedet for en fyreseddel.

Administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Jacob Holbraad siger:

- Disse dage, uger og måneder er ekstra hårde ved mange af landets virksomheder. Derfor er jeg tilfreds med, at vi er blevet enige om, at ordningen med lønkompensation forlænges og ændres, så den svarer til den ordning, vi havde under sidste store nedlukning. Helt konkret betyder det, at virksomheder nu både kan få kompensation, hvis virksomheden står til at skulle hjemsende 30 procent af medarbejderne, eller hvis virksomheden skal hjemsende 50 medarbejdere. Det er samme ordning, som vi havde sidste vinter.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard siger:

- Det er naturligt at forlænge ordningerne. Det skaber ro og tryghed om danske virksomheder og lønmodtagere i en svær tid.

Formand for Akademikerne Lars Qvistgaard siger:

- Med de nuværende smittetal står det helt klart, at coronaen desværre ikke har sluppet grebet om vores dagligdag endnu. Derfor er det rettidig omhu, at vi, som arbejdsmarkedets parter, forlænger lønkompensationsaftalerne og sikrer tryghed for både lønmodtagere og virksomheder.

Kontakt

Pressevagten

Telefon: 51 23 28 30

Nøgleord

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 202230.6.2022 08:12:13 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2022 var der 71.300 ledige. Det er en stigning på 800 personer i forhold til måneden før. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu på 2,5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - For første gang længe ser vi nu en lille stigning i ledigheden. Det ændrer dog ikke ved, at ledigheden fortsat er helt i bund og beskæftigelsen er rekordhøj. Det er der al mulig grund til at glæde sig over. Ikke mindst på vegne af de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab. - Selvom dansk økonomi står virkelig stærkt, er det ikke til at komme udenom, at krigen i Ukraine også sætter sine tydelige spor herhjemme, hvor forbrugerpriserne er braget i vejret. Det kan selvsagt mærkes, og det er noget vi tager meget seriøst i regeringen. Derfor har vi allerede iværksat flere initiativer til hjælp for borgere, hvor det gør særligt ondt. - Senest har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget i

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum