Beskæftigelsesministeriet

Stigende smitte betyder forlængelse af lønkompensationsordningen

Del

I lyset af den stigende smitte har regeringen besluttet at forlænge den lønkompensationsordning, der skal holde hånden under de hårdest ramte virksomheder.

Den 10. december blev der indgået en trepartsaftale om blandt andet midlertidig lønkompensationsordning af hensyn til de hårdest ramte virksomheder. I lyset af de skærpede og forlænget restriktioner, forlænges den midlertidige lønkompensationsordning af hensyn de hårdest ramte virksomheder til og med den 31. januar 2022. Derudover tilpasses ordningen til den oprindelige, således at virksomheder, der hjemsender 50 eller flere medarbejdere kan blive omfattet af ordningen. Dette gælder med tilbagevirkende kraft fra den 10. december 2021 til og med den 31. januar 2022.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- På grund af den stigende smitte, vil der være nogle virksomheder der bliver hårdt ramt. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med arbejdsmarkedets parter kan give tryghed til virksomhederne og deres ansatte, når vi nu forlænger lønkompensationsordningen for de hårdt ramte. Det har tidligere vist sig at være et fremragende redskab til at få virksomheder og medarbejdere mest skånsomt gennem svære perioder.

Erhvervsminister Simon Kollerup tilføjer:

- Desværre er vi i en situation, hvor flere restriktioner er nødvendige for at få smitten slået ned. Men når vi sætter ind med restriktioner, så skal der også være hjælp til danske virksomheder. For nyligt spændte vi sammen med et bredt flertal af folketingets partier og arbejdsmarkedets parter et bredt sikkerhedsnet ud under de danske virksomheder og deres medarbejdere. Nu forlænger vi hjælpen, så de virksomheder, som bliver hårdest ramt af de nye restriktioner, kan sende deres medarbejdere på juleferie med lønkompensation i stedet for en fyreseddel.

Administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Jacob Holbraad siger:

- Disse dage, uger og måneder er ekstra hårde ved mange af landets virksomheder. Derfor er jeg tilfreds med, at vi er blevet enige om, at ordningen med lønkompensation forlænges og ændres, så den svarer til den ordning, vi havde under sidste store nedlukning. Helt konkret betyder det, at virksomheder nu både kan få kompensation, hvis virksomheden står til at skulle hjemsende 30 procent af medarbejderne, eller hvis virksomheden skal hjemsende 50 medarbejdere. Det er samme ordning, som vi havde sidste vinter.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard siger:

- Det er naturligt at forlænge ordningerne. Det skaber ro og tryghed om danske virksomheder og lønmodtagere i en svær tid.

Formand for Akademikerne Lars Qvistgaard siger:

- Med de nuværende smittetal står det helt klart, at coronaen desværre ikke har sluppet grebet om vores dagligdag endnu. Derfor er det rettidig omhu, at vi, som arbejdsmarkedets parter, forlænger lønkompensationsaftalerne og sikrer tryghed for både lønmodtagere og virksomheder.

Kontakt

Pressevagten

Telefon: 51 23 28 30

Nøgleord

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 202121.1.2022 08:12:33 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 2.915.000 personer i job. Det er 17.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.600 flere lønmodtagere siden oktober måned. I samme periode er der kommet 14.700 flere offentligt ansatte. Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 114.000 højere, svarende til 4,1 procent. Dermed sætter november endnu engang rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det er særdeles positivt, at vi igen ser en stigning i antallet af beskæftigede. Jo flere, der kan komme med i det arbejdende fællesskab, jo bedre. Udviklingen er ikke sket af sig selv, men blandt andet fordi regeringen og et bredt flertal har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - I øjeblikket hører vi flere fortælle om mangel på arbejdskraft. De

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for november 20217.1.2022 09:03:50 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 80.600 ledige. Det er 6.900 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 7,9 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er nu nede på 2,8 pct. Den positive udvikling forsætter således, og i november oplevede vi det laveste antal ledige siden november 2008. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Der er nu færre end 81.000 ledige i Danmark. Det er en rigtig glædelig nyhed for virksomhederne og samfundsøkonomien, men også for alle de danskere som er blevet en del af et arbejdsfælleskab. Det er ikke sket af sig selv, men bl.a. fordi regeringen har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - Der er stadig rum for at få endnu flere med på vognen. Flere af de ledige er f.eks. seniorer, som hellere end gerne vil bidrage. Med trepartsaftalen i efteråret understregede vi derfor, at bl.a. seniorerne skal have endnu større del i jobfesten. Det er fortsat min klare opfordring til virksomheder

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum