Velliv Foreningen

Stemmerekord i Region Sjælland: Her er Velliv Foreningens nye repræsentantskab

Del
Formand for Velliv Foreningen, Peter Gæmelke
Formand for Velliv Foreningen, Peter Gæmelke

Medlemmerne af Velliv Foreningen i Region Hovedstaden og Region Sjælland har nu valgt 24 medlemmer, som fremover skal sidde i Velliv Foreningens repræsentantskab. Sjællænderne satte stemmerekord.

Engagement blev kendetegnet for det netop overståede valg i Velliv Foreningen i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Først i form af 56 engagerede kandidater, der stillede op til repræsentantskabet, og efterfølgende i form af en stor stemmeaktivitet i forhold til samme valg i de to regioner i 2016.

Region Sjælland satte stemmerekord for alle valg i alle regioner. 12,1 % af medlemmerne stemte, hvilket er en stigning på 2 procentpoint i forhold til seneste valg i regionen. Også Region Hovedstadens medlemmer var flittige. Her stemte 9,8% af medlemmerne, hvilket er en stigning på 1 procentpoint i forhold til sidste gang.

Resultatet glæder formand for Velliv Foreningen, Peter Gæmelke, da det øger opbakningen til foreningens arbejde.

”Det er medlemmerne, der sætter retningen for Velliv Foreningens og pensionsselskabet Vellivs udvikling og samfundsengagement. Derfor er vi meget tilfredse med, at engagementet er steget så meget i forhold til seneste valg i regionerne,” siger han.


Her er de nye repræsentanter
Peter Gæmelke hæfter sig også ved den store indsats, som de 56 kandidater har ydet under valget.

”Kandidaterne er hovedårsagen til det gode valgresultat. Deres aktiviteter har båret engagementet fremad. Det er et sundt tegn, at så mange ønsker at tage ansvar og være med til at bestemme retningen for foreningen,” siger Velliv Foreningens formand, der også glæder sig over, at repræsentantskabet fortsat er bredt sammensat af medlemmer med forskellige profiler.

Blandt de 56 kandidater skulle der kun besættes 24 pladser fordelt på 17 pladser i Region Hovedstaden og 7 pladser i Region Sjælland. Den endelige stemmeoptælling var derfor ventet med spænding, da kandidaterne for kort tid siden fik den tilsendt.

Valgt i Region Hovedstaden er:
Mona Svan, København
Marianne Blus, Rudersdal
Finn Nicolaisen, København
Dorrit Groth Brandt, Allerød
Charlotte Antonsen, Rudersdal
Kent Petersen, København
Kasper Mok Andersen, København
Rune Holm, Bornholm
Keld Volder, København
Jens Ohlsson, Albertslund
Ane Skytte Leth Hendriksen, Gentofte
Lis Knudsen, Frederikssund
Jørn Astrup Hansen, København
Felix Henriksen, København
Irene Cristina Lauridsen, Gladsaxe
Thomas Ryde, Ballerup
Hans-Henrik Pless Sandland, Egedal

Valgt i Region Sjælland er:
Lene Klejs Stuhr, Roskilde
Cathrine Riegels Gudbergsen, Næstved
Poul Buur, Slagelse
Jens-Peter Hansen, Vordingborg
Lars Erik Clausen, Næstved
Katja Thorsteen Larsen, Kalundborg
Peter Lück, Lolland

Det samlede antal stemmeberettigede for Region Hovedstaden var 113.254 og 46.572 for Region Sjælland. Den samlede oversigt over valgte og stemmetal kan findes på foreningens hjemmeside.

Kontakter

Kontakt:
Formand for Velliv Foreningen
Peter Gæmelke
Mobil: 40 17 52 87
Mail: pg@roj-landbrug.dk

Adm. direktør for Velliv Foreningen
Lars Wallberg
Mobil: 23 44 19 40
Mail: law@vellivforeningen.dk

Billeder

Formand for Velliv Foreningen, Peter Gæmelke
Formand for Velliv Foreningen, Peter Gæmelke
Download
Stemmeprocenter fordelt på regioner for nuværende og tidligere valg i Velliv Foreningen.
Stemmeprocenter fordelt på regioner for nuværende og tidligere valg i Velliv Foreningen.
Download

Information om Velliv Foreningen

Velliv Foreningen
Velliv Foreningen
Lautrupvang 10
2750 Ballerup

22 60 07 12https://www.vellivforeningen.dk/

Om Velliv Foreningen: Skaber overskud i livet
Velliv Foreningen arbejder for, at flere danskere får et godt liv med overskud.

Alle vores 350.000 medlemmer ejer pensionsselskabet Velliv. Som kunde hos Velliv er man automatisk medlem af Velliv Foreningen.

I de år, hvor der er overskud af Velliv Foreningens investeringer, udbetaler vi bonus til medlemmerne og støtter projekter, der fremmer den mentale sundhed i arbejdslivet. Midlerne kan søges af alle virksomheder, foreninger og organisationer.

Som medlem af Velliv Foreningen har man mulighed for at deltage i medlemsaktiviteter, stemme til valgene og stille op til vores repræsentantskab, der vælger bestyrelsen og beslutter fordelingen af overskuddet.

Følg pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Velliv Foreningen opretter akutpulje: Støtter lokale indsatser for mental sundhed3.4.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Velliv Foreningen etablerer en akutpulje på 10 mio. kr. til indsatser for mental sundhed i civilsamfundet og i mindre virksomheder. Eksisterende og nye indsatser, som behøver hjælp på grund af coronakrisen, kan fra i dag søge og få op til 50.000 kr. Der er hårdt brug for en håndsrækning til mindre virksomheder, foreninger, engagerede borgere og civilsamfundsinitiativer under coronakrisen. Det mærker Velliv Foreningen, der har modtaget flere forespørgsler på støtte fra et nødlidende civilsamfund. Derfor opretter Velliv Foreningen nu en akutpulje på 10 mio. kr. til civilsamfundsinitiativer og mindre virksomheder, så de kan fortsætte, genstarte eller påbegynde aktiviteter, der styrker mental sundhed i lokalsamfundet under og efter coronakrisen. Foreningen arbejder normalt for at fremme mental sundhed i arbejdslivet og lokalt via støtte til virksomheder, lokalindsatser og forskning. Ifølge formand for Velliv Foreningen, Peter Gæmelke, er det derfor oplagt at række en hånd ud, så for eksemp

Forskningsprojekt med millionstøtte skal bekæmpe stress i daginstitutioner27.2.2020 06:30:00 CETPressemeddelelse

Det er vigtigt at have fokus på god mental sundhed og udvikle redskaber til at håndtere stress for medarbejdere i daginstitutioner. Sådan lyder meldingen fra et forskerhold, der har fået 2.6 millioner kroner i støtte fra Velliv Foreningen til at sørge for netop det. Ledere og medarbejdere i daginstitutioner skal klædes på med konkrete værktøjer, så de bedre kan håndtere stress. Det mener det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), som vil udvikle forebyggelsesmetoder og redskaber mod arbejdsrelateret stress i daginstitutioner. Projektet skal være med til at løse udfordringen om, at medarbejdere i daginstitutioner har et højere niveau af stress end gennemsnittet for lønmodtagere. Annette Meng, der er projektleder fra NFA, mener, at projektet rummer stort potentiale. ”Først og fremmest handler det om at give ledere og medarbejdere nogle konkrete værktøjer som kan bruges som hjælp til selvhjælp i arbejdet med at øge den mentale sundhed. På længere sigt håber vi, at redskaberne

160.000 danskere skal til valg i Velliv Foreningen: Stemmer om indflydelse på danskernes mentale sundhed25.2.2020 08:00:00 CETPressemeddelelse

160.000 danskere i Region Hovedstaden og Region Sjælland kan fra i dag og indtil d. 9. marts stemme og få indflydelse på blandt andet danskernes mentale sundhed. Det sker, fordi Velliv Foreningen, der arbejder for at fremme danskernes mental sundhed, afholder valg. Hvilke projekter, der fremmer mental sundhed for danskerne, skal støttes? Hvor mange penge skal der gå til det, og hvor meget skal der udbetales i bonus til medlemmerne? Det er nogle af de centrale spørgsmål, som medlemmerne af Velliv Foreningen i Region Hovedstaden og Region Sjælland skal stemme om fra i dag og senest d. 9 marts. Foreningen, der ejer pensionsselskabet Velliv, afholder nemlig valg til repræsentantskabet i Region Hovedstaden og Region Sjælland, som 56 personer stiller op til. Bor man i en af de to regioner, og er man kunde hos Velliv, der har ca. 350.000 kunder, er man automatisk medlem af Velliv Foreningen og kan derfor stemme. Det har stor betydning, at man som medlem gør sin stemme gældende, forklarer Pete

Fynske virksomheder med i nyt millionprojekt om psykologisk sikkerhed19.2.2020 08:58:03 CETPressemeddelelse

Odense Zoo, Rynkeby Foods og Muehlhan indgår i en ny indsats støttet af Velliv Foreningen til over to millioner, som skal styrke medarbejdernes psykologiske sikkerhed. Der skal øget fokus på teamudvikling, konflikthåndtering, samarbejde og mental sundhed blandt medarbejderne hos nogle af Fyns større virksomheder. Frem til 2021 skal medarbejderne hos Odense Zoo, Rynkeby Foods og Muehlhan arbejde med såkaldt psykologisk sikkerhed som et led i et større millionprojekt, der skal tilpasse det anerkendte amerikanske begreb til en dansk kontekst. Konsulentvirksomheden Joblife A/S står for projektet, der har fået i alt 2.178.096 kr. i støtte fra Velliv Foreningen, som arbejder for at fremme mental sundhed på danske arbejdspladser. Over de næste to år skal Joblife forbedre den psykologiske sikkerhed ved at udvikle og afprøve værktøjer blandt medarbejderne hos i alt otte virksomheder. ”Vi er meget spændte på at deltage i det her og håber, det vil styrke vores organisation ved, at vi får en række

2.7 millioner i støtte: Forskere skal undersøge om mindfulness kan forhindre stress i virksomheder17.2.2020 10:12:59 CETPressemeddelelse

Kan mindfulness fremme mental sundhed og forhindre stress på arbejdspladsen? Det er hovedspørgsmålet i et nyt forskningsprojekt, som Velliv Foreningen støtter med over 2.7 millioner kroner. Det er efterhånden slået fast, at stress er et folkesundhedsproblem og koster samfundet flere milliarder årligt. Hvad der langt fra et slået fast er, hvordan vi forhindrer, at folk ender i stress og mistrivsel. Det ønsker Aarhus Universitet (AU) og Syddansk Universitet (SDU) – ledet af Dansk Center for Mindfulness på AU - gøre noget ved. De to universiteter vil undersøge, om mindfulness kan være et aktivt redskab til forebyggelsen af stress blandt ledere og medarbejdere rundt omkring i de danske virksomheder. Forskningsprojektet inkluderer fire små og mellemstore virksomheder fra forskellige brancher, som bliver tilbudt et undervisningsforløb om mental sundhed, stress og mindfulness samt et 10 uger langt mindfulnessprogram baseret på Mindfulness-Baseret Stress Reduktion (MBSR). På sigt håber projekt

Millionprojekt skal forhindre stress hos hospicemedarbejdere10.2.2020 09:26:48 CETPressemeddelelse

Foreningen Nærvær Omkring Døende får 962.091 kr. af Velliv Foreningen til et pilotprojekt, der sigter mod at forebygge stress og udbrændthed hos hospicemedarbejdere. En gruppe, der er i særlig risiko for mentale sundhedsudfordringer, mener forsker. Det kræver virkeligt nærvær og en udviklet empati, når man som hospicemedarbejder hver dag omgås mennesker, der er døden nær. Derfor er de i en særlig udsat risikogruppe for mentale sundhedsudfordringer. Det ønsker Foreningen Nærvær Omkring Døende at sætte fokus på i et nyt pilotprojekt, der skal forebygge stress og udbrændthed hos hospicemedarbejdere. Projektet er udviklet i et samarbejde mellem formand for foreningen, Ann Ostenfeld-Rosenthal, og Hanne Bess Boelsbjerg fra Aarhus Universitet, som er forsker på projektet. De er glade for, at der nu kommer fokus på en udsat gruppe medarbejdere. ”Det er ikke svært at forestille sig, at man som hospicemedarbejder hver dag skal bruge sin empati og fokusere på at være nærværende. Det kan være et h

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum