Klimabevægelsen i Danmark

Statsministerens forslag om afgift på drivhusgasser i landbruget er ambitiøs klimapolitik

Del

Klimabevægelsen roser Mette Frederiksens tilsagn om at indføre en afgift på drivhusgasser i landbruget, da det bidrager til at vise, at rød blok ønsker mere ambitiøs klimapolitik end blå blok

Fotograf: Ólafur Steinar Rye Gestsson 06.10.2020 (ft.dk).
Fotograf: Ólafur Steinar Rye Gestsson 06.10.2020 (ft.dk).

I foråret vedtog Folketinget en CO2-afgift for industrien, og en kommission er på nuværende tidspunkt ved at udarbejde en model for at beskatte landbrugets udledning af drivhusgasser. De nødvendige metoder til at gøre landbruget grønt ser derfor ud til snart at være politikerne i hænde.

"Det er ambitiøst at statsminister Mette Frederiksen allerede nu meddeler Folketinget at hun ønsker at gøre landbruget grønt. Jeg tror ikke på at hverken Søren Pape Poulsen eller Jakob Ellemann-Jensen ønsker det samme. De vil ikke indføre en afgift på landbrugets forurening," siger Frederik Roland Sandby, sekretariatsleder i foreningen Klimabevægelsen i Danmark.

Folketinget har i forbindelse med Klimaloven vedtaget et klima-delmål for 2025 med en reduktion i udledningerne på 50-54 pct. Desværre er det urealistisk at dette mål nås, hvis ikke Folketinget gør noget drastisk. Derfor mener Klimabevægelsen at statsminister Mette Frederiksen burde have nævnt hurtige klima-tiltag for at nå delmålet.

"Vi går alle sammen og kigger mod klimamålet på 70 pct. i 2030, men det er vigtigere at vi nu fokuserer på 2025. Det sagde FNs klimapanel i foråret. Regeringens klimapolitik er kendt for at udskyde de svære beslutninger, og benytte langsomme CO2 reduktioner. Klimaet har brug for det omvendte, og vi har brug for at se, at regeringen overholder de klimamål som den vedtager. Hvis det første af de to klimamål ikke nås, så falder tilliden til regeringens klimapolitik drastisk. Det går ikke," siger Frederik Roland Sandby.

Klimabevægelsen mener at 2025 målet bør nås ved at: 1) skære i husdyrproduktionen, og 2) forbyde salget af nye benzin- og dieselbiler, samt udskyde store motorvejsprojekter.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fotograf: Ólafur Steinar Rye Gestsson 06.10.2020 (ft.dk).
Fotograf: Ólafur Steinar Rye Gestsson 06.10.2020 (ft.dk).
Download

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9393 0879https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Klimarådet viser vejen væk fra naturgas og øget biomasseforbrug1.12.2022 11:49:13 CET | Pressemeddelelse

Klimarådet bruger de helt rigtige principper, når de i dag viser vejen til en grøn varmesektor. Mere fjernvarme, flere varmepumper, energibesparelser og ikke mindst et loft over biomasseforbruget er anbefalinger, som de danske politikere bør tage til efterretning. Anbefalingerne bør finde vej ind i regeringsforhandlingerne, hvis vi skal realisere den akutte grønne omstilling af varmesektoren.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum