HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Stæren er kunstens nye rockstjerne! HEART genåbner med spektakulær fotoudstilling.

Del

I skøn synkronisering med stæreflokkenes sejrsgang i den sønderjyske marsk kan HEART endelig slå dørene op for udstillingen Black Sun - Søren Solkær d. 21. april.

Udstillingen Black Sun, er den første museumspræsentation af fotos, video og musik baseret på kunstbogen af samme navn, der udkom i november 2020. Søren Solkær, der gennem en årrække har nydt stor international anerkendelse for sine portrætter af verdens største rockstjerner, kunstnere og litterater forlader i disse værker portrættet for at fotografere det hypnotiske fænomen sort sol. I 4 år har han fulgt og dokumenteret stæreflokkenes pragtnumre i Sønderjylland og Europa.  

"Dette projekt har ført mig tilbage til min barndoms og ungdoms landskab i den sønderjyske marsk. Her samles op til en million stære om foråret og efteråret, inden de fortsætter deres træk, og sætter hermed scenen for et af naturens mest spektakulære fænomener: sort sol." Fortæller Søren Solkær om projektet og fortsætter:

"Når de utallige fugle samles i store flokke, før de slår sig ned i rørskoven i skumringen, viser de deres utrolige samarbejdsevner og navigationsfærdigheder. Fra tid til anden tilføjes en ekstra dramatisk dimension, når rovfugle angriber stæreflokken, der som modtræk udfører en betagende ballet om liv og død. Stærene bevæger sig som én samlet organisme, der med stor styrke modsætter sig enhver ydre trussel. Dette skaber et stærkt visuelt udtryk – som en blæktegning eller et kalligrafisk penselstrøg, der maler sig mod himlen."

Udstillingen præsenterer mere end 70 fotografier fra Solkærs rejser og suppleres af to videoværker skabt af Tine Reingaard med musikalsk komposititon af Karsten Fundal. 

Indtil genåbningen af museet kan udstillingen opleves i 3D på www.heartmus.dk. Udstillingen Black Sun - Søren Solkær vises indtil d. 9. maj. 

Kontakter

For yderligere info kontakt:
Museumsdirektør Holger Reenberg, tlf 4025 1033
eller
Kommunikationschef Thilde Nyborg, tlf 3144 3505 /mail: tnn@heartmus.dk

Billeder

Links

Information om HEART – Herning Museum of Contemporary Art

HEART – Herning Museum of Contemporary Art
HEART – Herning Museum of Contemporary Art
Bitten & Aage Damgaards Plads 2
7400 Herning

97 12 10 33http://www.heartmus.dk/

HEART – Herning Museum of Contemporary Art er opstået i grænselandet mellem kunst og erhverv og er båret frem af den passionerede skjortefabrikant Aage Damgaard (1917-1991), som har skabt fundamentet for museets samling. Herning Kunstmuseum blev til i 1977, og åbnede d. 9. september 2009 i en helt ny bygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. Ved indvielsen ændrede museet navn til HEART.

Følg pressemeddelelser fra HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Mægtige maskiner, halv entrépris og sjov for hele familien på HEART i efterårsferien.12.10.2020 11:01:45 CEST | Pressemeddelelse

Traktorer, mejetærskere og plove er nok ikke det de fleste forbinder med et besøg på et kunstmuseum. Men i efterårsferien mødes gæster, der besøger HEART af en gigantisk gul mejetærsker ved ankomsten og området omkring museet er ikke længere kun prydet af smukke skulpturer! I samarbejde med Farmas udstilles en række imponerende landbrugsmaskiner i parken som museets gæster kan se hele efterårsferien - ganske gratis.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum