VIA University College

Stadig stor interesse for pædagoguddannelsen i Ikast

Del

I en tid hvor velfærdsuddannelserne oplever mindre interesse blandt de unge, er det positivt, at der stadigvæk er mange, som vil læse til pædagog på VIAs pædagoguddannelse i Ikast.

Da klokken slog 12.00 i dag, blev der lukket for kvote 2-ansøgninger til landets videregående uddannelser. VIA University College har i år modtaget 12.862 ansøgninger, hvoraf 888 er sendt til Campus Silkeborg, der udbyder sygeplejerske- og læreruddannelsen i Silkeborg og pædagoguddannelsen i Ikast.

Pædagoguddannelsen i Ikast har modtaget 171 ansøgninger til studiestart efter sommerferien, hvoraf 78 har valgt Ikast som deres førsteprioritet.

Sidste år fik pædagoguddannelsen i Ikast 183 ansøgninger – 85 søger ind på uddannelsen som førsteprioritet. Den lille nedgang skal dog ses i lyset af, at der på landsplan er en generelt lavere søgning til de velfærdsrettede uddannelser.

Stabil ansøgning

”Vi er naturligvis glade for, at det stadig er populært at læse til pædagog i Ikast. Vi ved fra vores egne undersøgelser, at det nære uddannelsesmiljø og det tætte samarbejde med byens pædagogiske arbejdspladser tiltaler mange af vores studerende. Og det tror jeg også er tilfældet i år, hvor vi ser ud til at fastholde niveauet af ansøgere fra sidste år,” udtaler Kristine Buus Johansen, uddannelsesleder på pædagoguddannelsen i Ikast.

Ifølge hende er den lille tilbagegang ikke noget at være bekymret for.

”Når vi ikke ser en større fremgang, så tror jeg, det skyldes flere forskellige faktorer. Vi er i en tid med højkonjunktur og lav arbejdsløshed. Pædagoguddannelsen er traditionelt set også en uddannelse, som omskoler erhvervsaktive mennesker senere i arbejdslivet. Men når jobsituationen er så god, som den er for tiden, så er det også naturligt, at vi ikke går mere frem. Vi forventer dog stadig at få fuldt hus på vores uddannelse, som vi plejer, når vi medtager ansøgningerne fra kvote 1 den 5. juli. Derudover er vi netop blevet opdimensioneret af uddannelses- og forskningsministeriet, så samlet set kan flere studerende højst sandsynligt se frem til at læse til pædagog i Ikast efter sommerferien,” fortæller Kirstine Buus Johansen.

Fine tal for Silkeborg

Sidste år fik Campus Silkeborg 945 ansøgninger, hvilket er et fald på 6 procent. Til gengæld er der en lille stigning på 2,7 procent i antallet af ansøgninger med Campus Silkeborg som førsteprioritet.

Især sygeplejerskeuddannelsen klarer sig godt med 17 flere førsteprioritetsansøgninger fra 68 til 85, hvilket er en stigning på 25 procent. Det sker til trods for et lille fald på syv ansøgningerne i alt.

Læreruddannelsen i Silkeborg oplever en stabil ansøgning med kun fire færre førsteprioritetsansøgninger end 2018.

Generelt færre ansøgninger

Det overordnede ansøgningstal til VIA er faldet med 7,4 procent fra 13.891 i 2018. Dog er faldet i førsteprioritetsansøgninger kun på 1,5 procent fra 5.932 til 5.843.

”Vi vil i VIA selvfølgelig gerne have flest mulige kvalificerede ansøgere til alle vores over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland. Men faldet i antallet af ansøgere til nogle af VIAs uddannelser i år skal ses i lyset af, at søgningen til stort set alle uddannelserne er steget de sidste 10 år. Derfor kan stigningen ikke bare fortsætte. Det smitter også af, at vi er i en tid med forbedring i konjunkturerne. Det afgørende er, at kvote 2-søgningen stadig er god, og vi forventer igen i år at få fyldt de fleste af vores uddannelser helt op, da vi har mange flere ansøgere, end vi har studiepladser til,” fortæller Louise Gade, der efter en omorganisering med virkning fra januar i år, er prorektor og dermed den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser.

Det er især uddannelserne til sygeplejersker, pædagog, lærer og socialrådgiver, som har oplevet nedgang, mens VIAs ingeniør- og privatrettede uddannelser oplever en fremgang i kvote 2-ansøgninger.

Kontakt til uddannelsesleder

Kristine Buus Johansen. Uddannelsesleder for pædagoguddannelsen i Ikast. Mobiltelefon: +45 87 55 37 45. E-mail: krbj@via.dk.

Pressekontakt for yderligere oplysninger:

Prorektor Louise Gade, VIA University College. Mobiltelefon: 87 55 19 99. E-mail: loug@via.dk – Louise Gade er dog på tjenesterejse i udlandet 14.-16. marts og kan derfor være vanskelig at træffe 15. marts. Men hun er til rådighed for interviews 15. marts kl. 17.00-19.00.

Chef for Studieservice Helle Doktor Simonsen, VIA University College. Mobiltelefon: 87 55 10 20. E-mail: heds@via.dk

Journalist Vivian Andersen Voldgaard, VIAs kommunikationsafdeling. Mobiltelefon: 87 55 14 36. E-mail: viav@via.dk – Vivian kan hjælpe til at få kontakt med uddannelsesdekaner eller andre i VIA.

Se også www.via.dk/om-via/presse/kvote-2

 

Faktaboks:

Hvad er kvote 2?

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvist job, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på

Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00.

Ansøgningsfristen gennem kvote 1 er 5. juli kl. 12.00. I kvote 1 bliver ansøgerne alene vurderet og optaget på uddannelser på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.

Både kvote 2- og kvote 1-ansøgerne får besked om optagelse den 26. juli 2019.

Fakta om VIA University College

  • VIA er en professionshøjskole med cirka 19.000 studerende på mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland. VIA uddanner blandt meget andet til ingeniør, lærer, pædagog, sygeplejerske, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker.
  • VIA er med 20.000 kursister årligt en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIA er kåret som Danmarks mest entreprenante uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab i både 2014 og 2018.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i en række forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.
  • VIA har fokus på det internationale område gennem blandt andet uddannelseseksport, udenlandske studerende på VIAs uddannelser og danske VIA-studerende på praktik- og studieophold i udlandet.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum