SMVdanmark

SMVdanmark: Forslag fra ekspertgruppe er at give op kort før målstregen

Del

Regeringens ekspertgruppe har her til aften afleveret sit bud på udfasning af hjælpepakker. Mens der med tiden vil være behov for udfasning, så giver timingen få måneder før fuld vaccination ikke megen mening, mener SMVdanmark.

Regeringens ekspertgruppe har netop afleveret sit bud på, hvordan hjælpepakkerne kan afvikles. De foreslår blandt andet, at de nuværende hjælpepakker afvikles 30. juni Andre og mere restriktive ordninger træder i stedet. 

”Grundlæggende er jeg bange for, at udfasningen går for stærkt. Ekspertgruppen opstiller nogle scenarier, der forudsætter, at situationen bliver normal fra 1. juli. Men vi risikerer, at vi smider hele den lange indsats siden krisens start på gulvet, og at virksomhederne knækker tæt på målstregen, hvis vi ikke støtter dem frem til, at efterspørgslen vender tilbage til en normaltilstand, siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmarkog fortsætter: 

Jeg er enig med ekspertgruppen i, at der ikke skal gives støtte til virksomhederne i al evighed, men timingen på udfasningen undrer mig. Mens det er positivt, at ekspertgruppen har døren på klem, når det gælder støtte til de hårdest ramte virksomheder, som fx sæsonvirksomhederne, så skal vi passe på med at tro, at vi er tilbage i en normaltilstand allerede i juli. 

Han er også bekymret over, at man skal have overskud for at få støtte. 

Vi skal passe på, at adgangen ikke bliver alt for bureaukratisk. Det må eksempelvis ikke være sådan, at sunde og raske virksomheder, der havde underskud i 2019, er afskåret for støtte. Mens jeg er enig i grundpræmissen om, at støtte skal målrettes normalt sunde virksomheder, må vi ikke ende i en situation, hvor vi udelukker støtte til halvtreds sunde virksomheder, for at undgå at hjælpe én usund.  
 
Han opfordrer til, at politikerne inddrager erhvervslivets organisationer i den videre, konkrete udformning. 

“Vi har tidligere set, at når skrivebords-økonomernes planer rammer virkeligheden, så opstår der tusind situationer, hvor virksomheder falder igennem de sikkerhedsnet, som politikerne forsøger at rulle udJeg vil gerne opfordre til, at ekspertgruppens anbefalinger testes af på forhånd, så alle kan få behørig kompensation,” siger Jakob Brandt.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Ny analyse: 24.000 selvstændige tjener under fattigdomsgrænsen4.5.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mange selvstændige må næsten gå for lud og koldt vand, mens de kæmper for at få forretningen op at køre. 10 procent af de selvstændige tjener så lidt, at de tilhører den såkaldte lavindkomstgruppe. Det er der til sammenligning kun 2,3 procent af lønmodtagerne, der gør. Derfor er det vigtigt, at selvstændige får gode betingelser og det samme sikkerhedsnet som lønmodtagere, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum