SMVdanmark

SMVdanmark: En sejr at selvstændige friholdes for øremærket barsel

Del

I SMVdanmark er adm. direktør Jakob Brandt glad og lettet over, at selvstændige friholdes fra den politiske aftale om øremærket barsel. Det skyldes, at det i mange tilfælde reelt ikke er muligt for ejeren af virksomheden at forlade den i månedsvis. Resultatet ville være, at barslen til den selvstændige gik tabt.

Et flertal i Folketinget har indgået en aftalte om øremærket barsel. Men aftalen inkluderer ikke en øremærkning, når det gælder selvstændige erhvervsdrivende, herunder også ansatte direktører i anpartsselskaber (APS), hvis de ejer 100 pct. af virksomheden. 

Det er en stor sejr, at selvstændige fastholder deres fleksibilitet til selv at fordele, hvem der skal holde barslen, mener Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der har kæmpet for, at de selvstændige fik valgfrihed. 

”Jeg er glad og lettet over, at et flertal på Christiansborg har anerkendt, at det i mange tilfælde vil betyde et kæmpe tilbageslag for virksomheden, hvis ejeren forlader den i månedsvis. Ejeren er virksomhedens bankende hjerte, og kan ikke afløses af en vikar. Derfor ville mange selvstændige være pisket til at afstå deres del af den øremærkede barsel, og det ville ikke være fair over for børnene og familien,” siger Jakob Brandt. 

EU-direktivet, der startede hele processen om øremærket barsel, omhandler kun lønmodtagere. Derfor ville det have været en overimplementering, hvis selvstændige blev omfattet, mener Jakob Brandt. 

”Vi har nogen gange for vane at overføre mere EU-lovgivning til dansk lov end højst nødvendigt. Men når selv EU har erkendt, at selvstændige ikke bør sidestilles med lønmodtagere på dette område, så ville det have været helt uforståeligt, hvis de danske politikere havde indført mere vidtgående regler,” siger han. 

Fritagelsen gælder enkeltmandsejede virksomheder, samt APS’er, hvis ejeren har 100 pct. af virksomheden. Har man mindre end 100 pct., skal man søge om at blive fritaget fra øremærket barsel. 

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Reformaftale er uambitiøs og med for mange fugle på taget21.1.2022 20:42:28 CET | Pressemeddelelse

Der er alt for få ekstra hænder i den nye aftale om en arbejdskraftsreform, der kun lige akkurat opvejer de 10.400 personer, som regeringen allerede har tabt i arbejdsstyrke, siden den tiltrådte. Aftalen indeholder dog isoleret set enkelte gode elementer, men desværre opvejes de gavnlige effekter langt hen ad vejen af de mindre hensigtsmæssige tiltag, mener SMVdanmark. At Folketinget skal stemme om mere udenlandsk arbejdskraft er godt, men selv hvis det munder ud i 10.000 flere på arbejdsmarkedet, er regeringen stadigt langt fra at løse de problemer, som virksomhederne står tilbage med i forhold til mangel på arbejdskraft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum