Klimabevægelsen i Danmark

SF i Aarhus foreslår at kommunen skal indregne CO2 i dens indkøb

Del

Aarhus skal sidestille økonomi og klima. Derfor skal kommunen indregne en CO2 pris ved fremtidige indkøb over 50.000 kroner

Liv Gro Jensen, byrådsmedlem for Socialistisk Folkeparti i Aarhus. Foto: Pressebillede fra Aarhus Kommune.
Liv Gro Jensen, byrådsmedlem for Socialistisk Folkeparti i Aarhus. Foto: Pressebillede fra Aarhus Kommune.

Klimabevægelsen i Danmark har udgivet et virkemiddelkatalog til de danske byrådskandidater. Formålet er at vise vejen til at få kommunerne til at bidrage til Parisaftalens 1,5°-målsætning.

Hovedanbefalingen er en intern CO2-pris på alle indkøb og investeringer, og det er noget som lokalpolitikere rundt om i landet har taget til sig.

I Aarhus har SFs byrådsgruppe sendt et forslag til byrådsbehandling, der handler om at kommunen skal indføre den omtalte interne CO2-pris. I forslaget forklarer forslagsstiller Liv Gro Jensen bevæggrunden:

"Vi vil med dette forslag lave en tilføjelse til en i forvejen ambitiøs politik. Med en intern CO2 afgift vil det blive nemmere og mere gennemskueligt at vægte klima lige så højt som pris ved indkøb og udbud."

Den samme opfatelse har man i Middelfart, hvor borgmester Johannes Lundsfryd Jensen fra Socialdemokratiet, også arbejder med en intern CO2-pris. Dette beskrev han i Klimamonitor den 18. august 2021:

"Svaret er at vi skal øve os ved hjælp af skyggepriser på drivhusgasudledninger. For siger vi, at prisen på drivhusgasser er gående mod 1500 kroner per tons som Klimarådet anbefaler, så er det klart. Mange konventionelle valg bliver meget dyrere og vi kan nemmere vælge, når det grønne valg er billigt, og det sorte er dyrt."

I Klimabevægelsen er vi glade for at vi kan hjælpe med at give byrådskandidater rådgivning og effektiv klimapolitik. Nu er håbet at endnu flere lokalpolitikere kommer med ombord, for tiden er ved at løbe ud. Sekretariatsleder Frederik Roland Sandby udbyder:

"Klimamæssigt står vi overfor Danmarkshistoriens vigtigste kommunalvalg, og derfor skal der virkelig sættes skub i den lokale omstilling. Ellers kan vi ikke nå at bremse klimaforandringerne i tide. Med effektive redskaber der sikrer CO2-reduktioner i dag, kan kommunerne virkelig bidrage til at redde fremtiden, og det er særligt vigtigt, da Christiansborg stadig nøler."

Næsten 1.000 lokalpolitikere ønsker en intern CO2-pris

På detsidstevalg.dk er Klimabevægelsen, som del af Klimakoalitionen for KV21, med til at vise hvilke politikere, som netop ønsker at indføre en intern CO2-pris. På hjemmesiden kan vælgerne spørge deres lokalpolitikere direkte om den interne CO2-pris, og der er tæt på 1.000 byrådskandidater, som har svaret ja.

Ambitionen er at få endnu flere kandidater til at sige ja til vælgernes spørgsmål om en intern CO2-pris, sådan at vi officielt kan erklære kommunalvalget til et klimavalg.

Kontakter

Billeder

Liv Gro Jensen, byrådsmedlem for Socialistisk Folkeparti i Aarhus. Foto: Pressebillede fra Aarhus Kommune.
Liv Gro Jensen, byrådsmedlem for Socialistisk Folkeparti i Aarhus. Foto: Pressebillede fra Aarhus Kommune.
Download

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum