Klimabevægelsen i Danmark

SF-borgmestre siger ja til at arbejde for Klimakoalitionens grønne forslag

Del

Tirsdag den 16. november sikrede SF to borgmesterposter i henholdsvis Langeland og Hvidovre, og begge borgmestre har svaret ja til at arbejde for Klimakoalitionens klimakrav på hjemmesiden detsidstevalg.dk, hvor borgere i løbet af valgkampen har kunne spørge deres kandidater, om de ville forpligte sig på reel handling på klimaområdet.

SF's nye borgmester i Hvidovre, Anders Wolf Andresen, har svaret ja til at arbejde for Klimakoalitionens klimakrav. Foto: Hvidovre Kommune
SF's nye borgmester i Hvidovre, Anders Wolf Andresen, har svaret ja til at arbejde for Klimakoalitionens klimakrav. Foto: Hvidovre Kommune

Det sender et stærkt signal om SF’s grønne ambitioner, at begge partiets borgmestre har givet vælgerne håndslag på at arbejde for fire konkrete forslag, der begrænser det kommunale CO2-aftryk, giver plads til mere vild natur, styrker lokaldemokratiet og sikrer grønne arbejdspladser.

Det mener Frederik Sandby, der er sekretariatsleder i Klimabevægelsen. 

“Der er grund til optimisme på klimaets, miljøets og naturens vegne, hvis man bor i Langeland eller Hvidovre Kommune, og det skyldes, at genvalgte Tonni Hansen og nyvalgte Anders Wolf Andresen har udvist grøn handlekraft og forpligtet sig til at arbejde for Klimakoalitionens fire grønne forslag.  Som borgmester har man en unik mulighed for at tage nogle store og nødvendige skridt i den rigtige retning, og jeg glæder mig til at følge med i deres arbejde for et grønnere Danmark,” siger han.

1.850 kandidater bakker op om klimakrav
På hjemmesiden detsidsevalg.dk har vælgerne i løbet af kommunalvalgkampen haft mulighed for at spørge deres lokale kandidater, om de vil arbejde for reel handling på klima- og naturområdet, så vælgerne kan se, hvem der rent faktisk har tænkt sig at skride til handling og vise grønt, lokalt lederskab. 

Når kandidaterne bliver spurgt, har de mulighed for at svare ja eller nej til at forpligte sig på at arbejde for fire tiltag i den kommende valgperiode, der fremmer den grønne dagsorden. 

Flere end 1.850 ud af landets næsten 9.000 kandidater, svarende til mere end 20 pct., har svaret ja til Klimakoalitionens grønne forslag, og færre end tre procent af de adspurgte, som har svaret, har svaret nej.

Klimakoalitionens fire konkrete forslag, som Tonni Hansen og Anders Wolf Andresen har tilsuttet sig, er: 

  • At kommunen vælger grønne løsninger ved at indregne en pris på minimum 850 kroner per ton udledt CO2 i kommunens indkøb, forsyning og byggeri.
  • At kommunen giver plads til mere vild natur ved at beskytte de biologisk mest værdifulde arealer.
  • At kommunen styrker demokratiet med grønne borgerting, som, støttet af eksperter, har reel indflydelse på kommunens klima- og naturpolitik.
  • At kommunen sikrer nye grønne arbejdspladser og uddanner borgerne til de nye jobs.

Læs mere om Klimakoalitionen eller de fire grønne forslag på detsidstevalg.dk. 
_______________________________________________________________________

Om Klimakoalitionen
Klimakoalitionen er et partipolitisk neutralt samarbejde mellem Klimabevægelsen, Mellemfolkeligt Samvirke, Verdens Skove, Den Grønne Studenterbevægelse, Klima- og Omstillingsrådet, Greenpeace, DOF BirdLife, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Bedsteforældrenes Klimaaktion og We Do Democracy

Kontakter

Billeder

SF's nye borgmester i Hvidovre, Anders Wolf Andresen, har svaret ja til at arbejde for Klimakoalitionens klimakrav. Foto: Hvidovre Kommune
SF's nye borgmester i Hvidovre, Anders Wolf Andresen, har svaret ja til at arbejde for Klimakoalitionens klimakrav. Foto: Hvidovre Kommune
Download

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum