Lolland Kommune

Seniorbofællesskab på vej på Søndre Boulevard

Del

Udbuddet af Søndre Boulevard er nu færdiggjort. Lokale investorer vil etablere et seniorbofællesskab i Maribo, og borgmester Holger Schou Rasmussen glæder sig over, at der er udsigt til endnu et spændende boligprojekt på Lolland.

Interessen for at investere i nye, attraktive boliger på Lolland er stigende, og derfor besluttede Økonomiudvalget sidste forår at udbyde større, attraktive grunde til potentielle investorer. Det første eksempel var grunden på Søndre Boulevard, hvor der tidligere har været sygehusboliger.

Økonomiudvalget har behandlet materialet, og der er indgået købsaftale med KFH Seniorbofællesskab P/S om overtagelse af grunden. Købssummen blev en mio. kr. Planen er at opføre seniorbofællesskabet MariBoligerne, der kommer til at bestå af 28 boliger på godt 80 kvadratmeter. Dertil kommer fælleshus og andre faciliteter, der kan danne rammerne om et aktivt fællesskab.

”For halvandet år siden drøftede vi seniorbofællesskaber i Økonomiudvalget, og vi kunne jo se, at det er en boligform, som mange seniorer er interesserede i,” forklarer borgmester Holger Schou Rasmussen. ”På Lolland skal vi have de boliger, som folk efterspørger, og derfor gik vi i gang med at undersøge, om det også var noget, folk var interesseret i lokalt. Det var det! Nu står vi så med et konkret projektforslag, og det er fantastisk, at vi er kommet hertil.”

Bag KFH Seniorbofællesskab står Kim Friis, Frederik von Lüttichau og Hans Nielsen, der alle har lokale rødder og ser frem til at skabe et nyt og spændende boligtilbud i Maribo.

”Vi blev straks interesserede, da vi så, at grunden blev udbudt til salg,” siger Hans Nielsen. ”Placeringen er perfekt til et seniorbofællesskab, for vi ved, at mange gerne vil bo tæt på både by og natur. Nu glæder vi os til at komme i gang, og jeg ser særligt frem til dialogen med de brugere, der overvejer at flytte ind. Boligerne er vigtige, men det er mennesker, der skaber det gode fællesskab. Derfor skal vi tale sammen, så MariBoligerne kan blive rammen om det aktive seniorliv, folk drømmer om.”

Udvikling af nye attraktive boliger er helt afgørende for bosætning. Det gælder både fastholdelsen af egne borgere, og tiltrækning af tilflyttere udefra. Derfor har det været en fordel, at udbudsprocessen har givet mulighed for at markedsføre Lolland Kommune som et attraktivt sted at investere, og det er et redskab, der også vil blive brugt i fremtiden.

”Jeg er meget glad for, at det er lokale investorer, der har meldt sig på banen til dette projekt,” siger Holger Schou Rasmussen. ”Vi har også en god dialog med investorer udefra, så jeg ser meget optimistisk på muligheden for at udvikle flere projekter fremover.”

Der skal nu udarbejdes lokalplan for området.

Fakta

Grunden på Søndre Boulevard (populært kaldet ”Sygehusgrunden”) blev sat i udbud i oktober 2020

Der blev efterspurgt et projekt inden for to kategorier: Enten familieboliger eller et seniorbofællesskab. Der skulle i begge tilfælde være tale om ustøttet byggeri.

Fristen for bud var 16. december. Økonomiudvalget behandlede materialet og godkendte salget på mødet 11. februar

KFH Seniorbofællesskab P/S står bag det vindende bud. Ejerne i KFH Seniorbofællesskab er Kim Friis, Kim Friis Holding ApS, Holeby, Frederik von Lüttichau, FVL Holding ApS, Maribo og Hans Nielsen, Sundhavegaard ApS, Væggerløse

Friis Andersen er arkitekter på projektet, og Bo-Hus er entreprenør.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum