Sælger du æg eller kød fra egne høns? Så kan du få besøg af Fødevarestyrelsen
Mange glemmer at registrere sig, når de sælger overskydende æg fra hønsene i baghaven, slagtet fjerkræ eller rå mælk. Derfor ruller Fødevarestyrelsen i efteråret ud til landets små leverandører.

Uanset, om forbrugerne køber deres æg i et supermarked eller af naboen, skal æggene være sikre at spise – men mange er ikke klar over, at selv salg af mindre mængder æg, fjerkrækød, kaninkød eller rå mælk kræver, at man registrerer sig som fødevarevirksomhed i Fødevarestyrelsen.
Det gælder både, hvis man leverer direkte til forbrugeren, til en lokal detailvirksomhed eller til sit eget lille, lokale ægpakkeri.
At være registreret hos Fødevarestyrelsen betyder, at man er omfattet af Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol af f.eks. hygiejne- og salmonellaregler, og at man kan få vejledning og hjælp til at forstå og overholde reglerne, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Bente Holst:
- Vi tror ikke, at nogen ønsker at sælge æg, kød eller mælk, som forbrugerne bliver syge af. Derfor forsøger vi nu at få information om reglerne ud til så mange små leverandører som muligt, inden kontrolkampagnen går i gang. Så kan de nå at registrere sig. Det tager kun fem minutter på vores hjemmeside.
Derfor kører Fødevarestyrelsen fra september til og med december ud til producenter langs vejene for at kontrollere, om de har papirerne i orden og styr på, at deres fødevarer er sikre at spise for forbrugerne.
Fødevarestyrelsen vil blandt andet vejlede om og kontrollere korrekt registrering, hygiejne, sporbarhed og regler om salmonella.
Læs mere om kontrolkampagnen og reglerne på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Yderligere oplysninger
Journalister kan kontakte Fødevarestyrelsens pressetelefon 22 84 48 34.
Nøgleord
Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Hold kokken til ilden og bakterierne i skak, når I griller25.5.2023 09:35:49 CEST | Pressemeddelelse
Høje temperaturer på grillen, høj hygiejne hos grillmesteren og enkle håndgreb under serveringen, kan holde bakterierne væk og sikre en god grillaften for dig og dine gæster.
Folkeskoleelever skal finde løsninger til fremtidens fødevareproduktion24.5.2023 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt undervisningsmateriale fra Fødevarestyrelsen, Madkulturen og Gyldendal skal lære eleverne i folkeskolen om, hvordan vores mad påvirker sundhed og klima.
Industribageri trodser forbud og leverer brød og kager fra bageri med kakerlakker12.5.2023 17:53:57 CEST | Pressemeddelelse
Centerbageren i Taastrup har via engrosbageriet NPI Group solgt brød og kager til købmandsbutikker, brødudsalg og supermarkeder, som Fødevarestyrelsen kræver kaldt tilbage fra markedet.
Populære læske- og energidrikke af mærket Prime bliver solgt ulovligt2.5.2023 08:58:29 CEST | Pressemeddelelse
En amerikansk læske- og energidrik-producent har skabt stor interesse for produkter, der bliver solgt ulovligt i Danmark. Fødevarestyrelsen kræver stop for salg af berigede varer uden godkendelse.
Torsdag må hønsene igen komme ud i det fri19.4.2023 13:14:44 CEST | Pressemeddelelse
Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum