Hundesnoren skal bruges med omtanke – og kun midlertidigt
1. juli træder nye regler i kraft for, hvornår og hvordan hundeejere må binde deres hunde. Målet er at sikre bedre dyrevelfærd og undgå, at hunde står bundet i lang tid uden opsyn.

Det kan nogle gange være nødvendigt at binde sin hund i kort tid – f.eks. hvis man hurtigt skal ind i en butik, eller hvis man er på rejse og ikke kan have hunden med ind. Det er i nogle tilfælde stadig tilladt. Men fra 1. juli bliver det forbudt at lade sin hund stå bundet i længere tid ad gangen. Der må heller ikke bruges opbinding i hundesnor som en fast løsning på at holde hunden i ro.
Binding kun i kort tid
Hunde må fremover kun være bundet i kort tid, og kun i særlige situationer – f.eks. ved træning, jagt eller i haven, når ejeren er til stede. Hvis hunden står udenfor en butik eller lignende, skal det kun være i kort tid, og ejeren skal holde øje med både vejret og vinden. Det er vigtigt, at hunden har mulighed for at søge skygge eller læ, og at snoren er lang nok til, at den kan rejse sig, vende sig og lægge sig ned.
"Vi ved godt, at mange hundeejere bruger snoren med omtanke. Men vi vil gerne sikre, at ingen hunde kommer til at stå fastbundet for længe – især ikke i sol, regn eller blæst,"
siger enhedschef Christina Rughede, Fødevarestyrelsen.
Farvel til pighalsbånd
Samtidig med de nye regler for opbinding bliver der også strammet op på, hvilke halsbånd hunde må bære. Tidligere har det været forbudt at bruge halsbånd med skarpe eller spidse pigge på indersiden – men halsbånd med stumpe metalpinde på op til 8 mm har været lovlige.
Det bliver nu ændret. Fra 1. juli indføres et klart og bredt forbud mod alle typer pighalsbånd og metaltappe – uanset om de er skarpe eller stumpe.
Formålet med de nye regler er at beskytte hunde mod ubehag og skader og samtidig gøre det enklere for både ejere og myndigheder at forstå, hvad, der er lovligt og hvad, der ikke er.
Læs bekendtgørelsen om dyrevelfærdsmæssige mindstekrav til hold af hunde
Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Naturstyrelsen får dispensation fra regler for tilsyn med dyr i naturnationalparker21.6.2025 07:59:34 CEST | Pressemeddelelse
Naturstyrelsen har søgt dispensation fra §9 i Dyrevelfærdsloven og skal nu tilse studene i naturnationalparkerne Fussingø og Gribskov på bestandsniveau. Dispensationen er ikke en lempelse, men en præcisering af vilkårene for tilsyn med stude i naturnationalparkerne.
Nu skal mange hunderacer tjekkes af dyrlægen inden parring3.6.2025 11:20:50 CEST | Pressemeddelelse
Nye regler skal forebygge arvelige lidelser blandt hunde og beskytte tæverne mod for tidlig parring og mange hvalpekuld.
Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker8.5.2025 12:06:36 CEST | Pressemeddelelse
Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol.
Besætning med 10.000 kalkuner i Vesthimmerland er ramt af fugleinfluenza10.4.2025 19:33:41 CEST | Pressemeddelelse
Fødevarestyrelsen har torsdag erklæret udbrud af fugleinfluenza i Aalestrup i Vesthimmerlands kommune i en besætning med omkring 10.000 kalkuner. Allerede torsdag indleder Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen arbejdet med at aflive dyrene. Fjerkræavlere og hobbybesætninger i en radius af 10 km fra den smittede besætning i Aalestrup bliver omfattet af restriktioner.
Lille hønsebesætning i Roskilde kommune ramt af fugleinfluenza1.4.2025 17:55:00 CEST | Pressemeddelelse
I Gundsømagle er en besætning med 24 høns ramt af fugleinfluenza. Alle høns bliver aflivet, og Fødevarestyrelsen har oprettet restriktionszoner for alle ejere af fjerkræ inden for zonerne. Fjerkræ i hele Danmark skal fortsat være indelukket eller overdækket.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum