Klimabevægelsen i Danmark

Rudersdal har kommunalvalgets grønneste kandidater: - Vi er meget stolte

Del

Lokale klimaaktivister i Rudersdal Kommune glæder sig over, at deres kommune nu har indtaget førstepladsen over kommuner med den største andel af grønne kandidater til KV21. Hele 40 pct. af de opstillede kandidater har svaret ja til at arbejde for fire konkrete tiltag, der fremmer den grønne dagsorden.

Klimabevægelsen i Rudersdal inviterede til vælgermøde om klima med oplæg og diskussioner omkring bordene. Foto: Klimabevægelsen
Klimabevægelsen i Rudersdal inviterede til vælgermøde om klima med oplæg og diskussioner omkring bordene. Foto: Klimabevægelsen

Der er god grund til optimisme, hvis man bor i Rudersdal Kommune og har en forventning om, at de næste fire års politiske ledelse i kommunen vil påtage sig ansvaret for at fremme den grønne dagsorden og bidrage til at gøre kloden til et bedre, sundere og mere sikkert sted at leve.

Den østsjællandske kommune har nu indtaget førstepladsen på Klimakoalitionens liste over kommuner med den største andel af grønne kandidater, og Rudersdal har dermed slået København af pinden som kommunen med de grønneste kandidater.

43 ud af de i alt 105 opstillede kandidater i Rudersdal Kommune har indtil videre forpligtet sig til at arbejde for fire konkrete forslag, der begrænser det kommunale CO2-aftryk, giver plads til mere vild natur, styrker lokaldemokratiet og sikrer grønne arbejdspladser. Det svarer til 40 pct. af samtlige kandidater i kommunen på tværs af de politiske partier. 

'En stor tilfredsstillelse'
Den grønne førsteplads vækker begejstring blandt lokale klimaaktivister, der blandt andet har arrangeret en klimamarch med deltagelse fra kommunale politikere, været i hyppig dialog med kommunalbestyrelsen og skrevet stribevis af læserbreve for at skabe opmærksomhed omkring den grønne dagsorden.

- Vi er meget stolte over, at Rudersdal Kommune har så mange kandidater, der bakker op om reelle grønne handlinger. Det er et godt udgangspunkt for at holde kommunalpolitikerne fast på deres løfter, så det også kan blive til reelle handlinger efter valget. Vi har også arbejdet hårdt for at bringe klimaet på dagsordenen, og det er en stor tilfredsstillelse, at det tilsyneladende har virket, siger Mette Bohr, der er frivillig i Klimabevægelsen i Rudersdal.

43 kandidater går forrest
På hjemmesiden detsidsevalg.dk har danskerne frem til valgdagen den 16. november mulighed for at spørge deres lokale kandidater, om de vil arbejde for reel handling på klima- og naturområdet, så vælgerne kan se, hvem der rent faktisk har tænkt sig at skride til handling og vise grønt, lokalt lederskab. 

Når kandidaterne bliver spurgt, har de mulighed for at svare ja eller nej til at forpligte sig på at arbejde for fire tiltag i den kommende valgperiode, der fremmer den grønne dagsorden, og i Rudersdal Kommune har 43, svarende til 25 pct. af alle kommunens kandidater, indtil videre svaret ja. De fire konkrete forslag er: 

  • At kommunen vælger grønne løsninger ved at indregne en pris på minimum 850 kroner per ton udledt CO2 i kommunens indkøb, forsyning og byggeri.
  • At kommunen giver plads til mere vild natur ved at beskytte de biologisk mest værdifulde arealer.
  • At kommunen styrker demokratiet med grønne borgerting, som, støttet af eksperter, har reel indflydelse på kommunens klima- og naturpolitik.
  • At kommunen sikrer nye grønne arbejdspladser og uddanner borgerne til de nye jobs.

1.600 kandidater bakker op om klimakrav
I Klimakoalitionen, der er et partipolitisk neutralt samarbejde mellem 10 organisationer som står bag hjemmesiden detsidstevalg.dk, glæder man sig over, at så mange kandidater i kommunen har sagt ja til at arbejde for de fire forslag, der er inspireret af de gode erfaringer en række kommuner allerede gør sig i dag. På landsplan har flere end 1.600 kandidater indtil videre forpligtet sig til at arbejde for Klimakoalitionens fire grønne forslag.

- Vi er rigtig glade for at se, at den store lokale indsats i Rudersdal Kommune bliver honoreret af byrådskandidaterne, hvor mange tilsyneladende er fuldt ud bevidste om, at det er tid til at trække i arbejdstøjet og arbejde hårdt på at finde lokale løsninger på den globale klimakrise, siger Frederik R. Sandby, sekretariatsleder i Klimabevægelsen, der er en af de 10 danske organisationer i Klimakoalitionen. 

_______________________________________________________________________

Om Klimakoalitionen
Klimakoalitionen er et partipolitisk neutralt samarbejde mellem Klimabevægelsen, Mellemfolkeligt Samvirke, Verdens Skove, Den Grønne Studenterbevægelse, Klima- og Omstillingsrådet, Greenpeace, DOF BirdLife, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Bedsteforældrenes Klimaaktion og We Do Democracy

Kontakter

Presserådgiver i Klimakoalitionen, Frej Damm Bramming:

frej@klimabev.dk / 42 23 68 22

Billeder

Klimabevægelsen i Rudersdal inviterede til vælgermøde om klima med oplæg og diskussioner omkring bordene. Foto: Klimabevægelsen
Klimabevægelsen i Rudersdal inviterede til vælgermøde om klima med oplæg og diskussioner omkring bordene. Foto: Klimabevægelsen
Download

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum