RUC’s rektor udpeget til ekspertråd om ChatGPT

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) nedsætter en ekspertgruppe, der skal undersøge, hvordan nye digitale hjælpemidler kan påvirke prøverne på landets skoler og uddannelsesinstitutioner.
Mattias Tesfaye udtaler i forbindelse med nedsættelsen af det nye råd:
”Kunstig intelligens er allevegne i vores samfund, og chatbots er kommet for at blive – også i uddannelsessystemet. Men vi skal undgå, at de bruges som snyd til eksamen. Det er en diskussion, der kører i mange af verdens lande, for det er ny teknologi, vi som samfund skal lære at forholde os til. Derfor forstår jeg godt, at der også er mange i Danmark, der efterspørger retningslinjer for anvendelsen af de nye digitale værktøjer som ChatGPT. Jeg har bedt en gruppe eksperter om at rådgive regeringen og komme med nogle anbefalinger på det her område.”
Rektor ved Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen er en af eksperterne i gruppen. Udover at være rektor er hun professor i universitetspædagogik og har et indgående kendskab til forskellige eksamensformer, prøver og deres formål.
"Ekspertgruppen får en meget vigtig opgave. Det handler om, hvordan prøveformer påvirker både hverdagens undervisning og elevernes læring – samtidig med at de skal være valide og skabe det rette bedømmelsesgrundlag,” siger Hanne Leth Andersen.
Efter planen skal ekspertgruppen afrapportere til børne- og undervisningsministeren i marts 2024.
Læs mere på uvm.dk
Billeder

Information om Roskilde Universitet
Følg pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
Ny rapport: Public Service og private medier styrker hinanden8.5.2025 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Public service styrker snarere end svækker det private nyhedsmarked – og især yngre danskere viser stigende vilje til at betale for kvalitetsindhold. Det viser ny rapport fra forskere på Roskilde Universitet.
Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan algoritmer former demokratiske fællesskaber7.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Roskilde Universitet modtager seks millioner kroner til et forskningsprojekt om sammenhængen mellem personalisering og demokratisk deltagelse i en mediekontekst.
RUC-lektor får 6 millioner til at undersøge uskyldsantagelser i terrorsager6.5.2025 08:37:42 CEST | Pressemeddelelse
Forsker fra Roskilde Universitet skal undersøge om antagelsen, at man er uskyldig, til det modsatte er bevist, kan være udfordret i terrorsager.
RUC-professor ny bestyrelsesformand for internationalt forskningscenter5.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Garbi Schmidt er blevet udnævnt som ny bestyrelsesformand for European Centre for Minority Issues af det danske Uddannelses- og Forskningsministerie.
Bjørn Thomassen konstitueres som prorektor på Roskilde Universitet30.4.2025 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Bjørn Thomassen træder til som konstitueret prorektor og strategisk leder af forskningsområdet på Roskilde Universitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum