Grouleff Communications

Robotchef: Kom ind i kampen politikere

Del

Et vigtigt tema i valgkampen burde være manglen på sygeplejersker specielt på hospitalerne. Her er der det seneste halve år blevet opslået 1.030 stillinger, som ikke er blevet besat, skriver TV2 på baggrund af tal fra Beskæftigelsesministeriet. Det betyder for eksempel, at man på Aarhus Universitetshospital må aflyse omkring 100 operationer om ugen, da man ikke kan skaffe sygeplejersker nok.

Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics

Politikerne er blevet opmærksomme på problemet, men forslagene til løsning af problemet er noget langsommelige. Den ene side foreslår at uddanne 1.000 sygeplejersker ekstra, mens den anden side mener at kunne sørge for at uddanne 2.000 ekstra. Intentionerne er fine nok, men det tager tid at uddanne sygeplejersker. Måske er der slet ikke så mange, der ønsker at blive uddannet til sygeplejerske, og der er jo ikke ligefrem opbakning til at invitere udlændinge til Danmark for at lære dem dansk og uddanne dem som sygeplejersker. Derfor må politikerne se på andre muligheder, der kan løse problemet hurtigere.

Når man ved, at omkring 30% af alle omkostninger og tid på sygehusene bruges til logistik, altså at transportere medicin, udstyr, mad, beklædning, mennesker m.v. rundt fra A til B, så ligger en del af løsningen lige for – og løsningen hedder mobile robotter.

Danmark er et af verdens førende lande inden for robotteknologi. Det gælder også mobile robotter, der jo kort og godt er robotter skabt til at køre ting fra A til B.

Derfor burde vi inden for en to-års periode kunne få robotter til at løse bare 10% af logistikopgaverne, hvilket så netop vil løse udfordringen med de manglende medarbejdere.

På selve plejeområdet findes løsningerne til at afhjælpe personalemanglen og nedslidningen også. Robotter er, for at nævne et enkelt eksempel, nu så smarte, at de kan løfte en patient fra sengen, køre patienten på badeværelset og tilbage i seng igen – helt simpelt.

Bedre arbejdsmiljø

Politikerne taler også meget om nedslidning og tilbagetrækning, og på det område kan en øget automatisering faktisk også hjælpe.

Hvis vi får robotterne til at hjælpe, vil sygeplejerskerne få mere tid til at udføre de opgaver, de faktisk er uddannet til – nemlig at være det, vi med en kliche kalder “varme hænder.” På den måde, får vi tid og plads til at få behandlet flere patienter i sundhedssystemet til gavn for alle samtidig med, at arbejdsmiljøet bliver forbedret for sygeplejerskerne, der bliver presset hårdere og hårdere. Og presset, der bare vokser og vokser, er en hæmsko for yderligere rekruttering, ligesom mange sygeplejersker finder andre arbejdsgivere og brancher, fordi arbejdet simpelthen er blevet for hårdt.

Med hjælp fra robotter kan vi give et bedre og sundere arbejdsmiljø, og deraf mindre sygefravær, øget arbejdsglæde, større mulighed for fastholdelse af medarbejdere, og mange andre fordele. Og vigtigst af alt er nok, at sygeplejerskerne så kan bruge deres tid på det, der giver dem og patienterne allerstørst værdi og mening.

Så, hvad venter vi på, kære politikere? Lad os komme i gang med at få løst problemerne!

Claus Risager

CEO Blue Ocean Robotics

Nøgleord

Kontakter

Claus Risager
CEO
Blue Ocean Robotics
+45 2510 5431
cr@blue-ocean-robotics.com

Billeder

Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics
Download
På plejeområdet  kan robotter afhjælpe personalemanglen og nedslidningen
På plejeområdet kan robotter afhjælpe personalemanglen og nedslidningen
Download
Robotter er nu så smarte, at de kan løfte en patient fra sengen, køre patienten på badeværelset og tilbage i seng igen.
Robotter er nu så smarte, at de kan løfte en patient fra sengen, køre patienten på badeværelset og tilbage i seng igen.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Filmbyen 4, 5 sal Øst
8000 Aarhus C

70 27 08 72http://www.grouleff.it/

Kort om Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger professionelle servicerobotter indenfor sundhed, hotel, byggeri og landbrug samt andre globale markeder. Robot-porteføljen omfatter brands som: UVD Robots, en mobil robot til desinfektion af hospitaler og medicinalindustrien, Multi-Tower Robot, en mobil robot til sikker patienthåndtering og genoptræning samt en række andre servicerobotter. Virksomheden udvikler robotterne fra ide over kommercialisering til exit, og hvert robot brand etableres som et ventureselskab. Dermed er Blue Ocean Robotics den første i verden af sin slags - en “robot venture fabrik”.  

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Virksomheder og ansatte går glip af teknologi-gevinster24.6.2019 07:30:00 CESTNyhed

I den danske industri er der stadig mange tunge løft og opslidende håndtering af paller, selvom fuldautomatiske pallemagasiner og førerløse trucks, AGV’er, kan automatisere hele pallehåndteringen og derved aflaste medarbejderne. Men mange virksomheder tøver desværre med indføre automatiserede teknologier og gør i stedet bare, som de plejer. Også selvom mangel på arbejdskraft banker på døren i hele industrien.

Hør om robotter som succes for SMV: Afslører fordærvet mad og revolutionerer gartneri17.6.2019 09:43:40 CESTNyhed

Innovationsprogrammet AutomationsBoost inviterer til gå-hjem-møde om de muligheder, som små og mellemstore virksomheder får med robotter. Gå-hjem-mødet foregår torsdag 20. juni i Odense. Gennem AutomationsBoost har RoboCluster og Erhvervshus Syd i samarbejde med forskere og andre partnere boostet en række mindre virksomheder med spændende automatiseringsløsninger for at skabe fremtidens virksomheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum