Ritzaus Bureau A/S

Ritzaus Bureau overtager Polfoto

Del

JP/Politikens Hus har fredag indgået aftale om salg af Polfoto til Ritzaus Bureau

JP/Politikens Hus har fredag indgået aftale om salg af Polfoto til Ritzaus Bureau med virkning fra 1. april. Ritzau overtager Polfotos medarbejdere, know-how og samtlige billedpartnerskaber. Aktiviteterne i billedbureau­et integreres fuldt ud i Ritzaus virksomhed, og på denne måde skabes en særdeles stærk aktør på billedmarkedet – med stor bureauerfaring og Danmarks bedste og mest omfangsrige samling af redaktionelle og kreative billeder.

”Ritzaus Bureau har længe været det eneste nationale nyhedsbureau i Europa, som ikke har haft sit eget fotobureau. Derfor er det et stort og vigtigt strategisk skridt for virksomheden, at vi nu kan knytte en fotonyhedstjeneste til vores forretning,” siger Lars Vesterløkke, administrerende direktør og chefredaktør, i Ritzaus Bureau.

Polfoto vil under det nye ejerskab blive omdøbt til ”Ritzau Foto”, og billedbureauets aktiviteter vil få en central rolle i Ritzaus samlede virksomhed.

”Hos Ritzau er bureauvirksomhed kerneforretningen, og i en nyhedstjeneste er tekst og billeder to sider af samme sag. Derfor tror vi på, at overdragelsen vil være til gavn for kunderne. Med et stærkt fokus på kundernes behov, vil vi finde nye veje og løsninger, der skaber værdi,” siger Lars Vesterløkke.

JP/Politikens Hus fortsætter efter frasalget af Polfoto som en af fotobureauets største og vigtigste billedkunder, ligesom mediekoncernen, der er Ritzaus største aktionær, også vil være en af de vigtigste leverandører af billeder til fotobureauet.

”Der er spændende udviklingsmuligheder i, at Polfoto nu bliver en del af Ritzau. Det er to tæt relaterede bureauaktiviteter, og ved på denne måde at integrere dem skaber vi de allerbedste muligheder for Polfoto og bureauets medarbejdere”, siger Polfotos bureauchef, Ulrik Schack.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre vilkårene for overdragelsen.

Polfoto:
Polfoto er Danmarks største billedbureau med adgang til flere end 100 millioner billeder og 1 million filmklip. Polfoto har eneret på salg af billeder taget af fotograferne på Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Derudover samarbejder POLFOTO med en lang række freelancefotografer og ca. 80 nyheds- og billedbureauer fra hele verden, ligesom bureauet er eksklusiv agent for The Associated Press i Danmark.

Ritzaus Bureau:
Ritzaus Bureau er Danmarks største nyhedsbureau med fokus på hurtig og troværdig nyhedsproduktion.  Ritzaus Bureau fejrede i 2016 sit 150 års jubilæum. Ritzau leverer døgnet rundt nyheder til de danske medier, myndigheder, organisationer og virksomheder.

JP/Politikens Hus:
JP/Politikens Hus er en af Danmarks førende medievirksomheder. Med Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken udgiver virksomheden en række af danskernes foretrukne nyhedsmedier på tryk, web og mobil. Udover at levere nyheder og kvalitetsjournalistik står koncernen bag JP/Politikens Forlag og Politikens Lokalaviser, som udgiver cirka 75 lokale ugeaviser i Danmark og Sverige. JP/Politikens Hus beskæftiger 2.400 ansatte og havde i 2016 en omsætning på 2,9 mia. kr.

For yderligere kommentarer kontakt:

Lars Vesterløkke, administrerende direktør og chefredaktør, Ritzaus Bureau
+45 2162 5312; lav@ritzau.dk

Ulrik Schack, bureauchef, Polfoto
+45 4030 0302; ulrik.schack@jppol.dk  

Billeder

Information om Ritzaus Bureau A/S

Ritzaus Bureau A/S
Ritzaus Bureau A/S
Store Kongensgade 14
1264 København K

33 30 00 00http://www.ritzau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ritzaus Bureau A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ritzaus Bureau A/S

Nyhedsbureauet Ritzaus Bureau A/S kom ud af 2017 med et overskud før skat for koncernen på 5,3 mio. kr.6.4.2018 13:13pressemeddelelse

Regnskabet blev fremlagt på generalforsamlingen fredag, og bestyrelsesformand Erik Bjerager betegner 2017 som meget tilfredsstillende. Ritzaus Bureau blev i 2012 ændret til et aktieselskab, og siden har virksomheden udviklet sig positivt. Selv om indtægten fra salg af nyheder til medier er presset, er bureauets omsætning vokset år for år og ligger nu på 130 mio. kr.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum