Ritzaus Bureau A/S

Ritzaus Bureau overtager Dagbladenes Bureau

Del

Overtagelsen sker 1. juni 

Foto: Stine Heilmann
Foto: Stine Heilmann

Ritzaus Bureau overtager Dagbladenes Bureau og kan dermed tilbyde sine kunder endnu mere journalistik om kultur og kendte, samfund og familieliv, forbrug og anmeldelser.

Overtagelsen af Dagbladenes Bureau sker den 1. juni. Medarbejdere og freelancere flytter ind hos Ritzau, og produktionen bliver en del af Ritzau Fokus.

”Dagbladenes Bureau passer perfekt til Ritzaus rolle i den danske medieverden. Vi vil fortsætte med at levere den palet af journalistik, der bl.a. fylder en del i flere mediehuses weekendudgaver,” siger Lars Vesterløkke, administrerende direktør og chefredaktør i Ritzaus Bureau.

Dagbladenes Bureau blev etableret i 1919 af en kreds af lokale og regionale aviser. Dengang var bureauets opgave at levere landsdækkende nyheder og politisk stof til medlemsaviserne, så de kunne koncentrere sig om det lokale stof. Nu er det ikke længere nyheder, men en bred vifte af godt læsestof, bredt orienteret samfundsstof og artikler, som læseren kan bruge i hverdagen. Det er bl.a. interviews, featureartikler om kultur og samfund og livsstilsartikler, anmeldelser og opskrifter.

”Dagbladenes Bureau har i over 100 år været en vigtig leverandør af indhold til lokale og regionale mediehuse. Vi har som ejere fortsat stor fælles glæde af den type indhold af høj journalistisk kvalitet, men vi er overbeviste om, at medarbejdere og mediehusene styrker mulighederne ved at overdrage aktiviteten til Ritzaus Bureau,” siger formand for Dagbladenes Bureau Jens Nicolaisen, administrerende direktør i Sjællandske Medier, der sammen med JFM og Mediehuset Midtjylland, ejer det 103 år gamle bureau.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre vilkårene for overdragelsen.

For yderligere kommentarer kontakt:

Kontakter

Lars Vesterløkke
Administrerende direktør og chefredaktør, Ritzaus Bureau A/S
+45 2162 5312
lav@ritzau.dk

Jens Nicolaisen
Formand for Dagbladenes Bureau
+45 2019 4132
jens.nicolaisen@sn.dk

Billeder

Foto: Stine Heilmann
Foto: Stine Heilmann
Download
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye