Velliv Foreningen

Resultater fra forskningsprojekt om coronakrise er klar: Ny hjemmeside skal skabe bedre trivsel på arbejdspladserne

Del

Forskere lancerer en ny hjemmeside som led i et stort forskningsprojekt om mental sundhed i arbejdslivet. På coronatrivsel.dk kan ledere og medarbejdere få ny viden og en række redskaber og gode råd til at komme godt igennem coronakrisen.

Coronakrisen har ændret arbejdslivet for stort set alle medarbejdere og ledere landet over. Nogle skulle fra den ene dag til den anden arbejde hjemmefra, mens andre skulle møde ind på arbejdet i en forandret verden. Men hvordan har det påvirket trivslen og arbejdsfællesskaberne, og hvad kan medarbejdere, ledere og kollegafællesskaber gøre for at opretholde trivsel og opgaveløsning? Det har NFA (Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø) med støtte fra Velliv Foreningen undersøgt i et projekt baseret på interviews med 116 ledere og medarbejdere i private virksomheder.

Forskningsprojekt på speed

Resultaterne ligger nu klar på coronatrivsel.dk, hvor der blandt andet er samlet hele 58 råd til at skabe bedre trivsel for sig selv og sine kolleger. Forsker og ph.d Malene Friis Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der står bag projektet, kalder det et forskningsprojekt på speed. For det var vigtigt at få hjemmesiden klar så hurtigt som muligt, så alle kan få gavn af resultaterne, mens vi stadig står midt i krisen.

”Coronatrivsel.dk kalder vi en hjælpepakke til arbejdspladserne. For den skal være frugtboden, der viser sig i vejsiden midt under et langt maraton. Den skal give folk mulighed for at spejle sig i, hvordan andre har haft det, den skal skabe dialog, og så skal den give ny viden og konkrete værktøjer til at komme igennem det her,” siger hun om det store coronaforskningsprojekt, der er støttet med 2,5 millioner kroner af Velliv Foreningen.

Vi er faktisk omstillingsparate

Blandt de mange forskellige indsigter hæfter Malene Friis Andersen særligt ved, hvor mange ledere og medarbejdere der under krisen har vist, at de faktisk er omstillingsparate.

”Det her noget slidte begreb om at være omstillingsparat, som alle medarbejdere siger, de er, og som alle ledere siger, de efterspørger, det findes faktisk i praksis. Krisen har vist, at folk har en enormt stor evne til at omstille sig.” siger hun.

Men omstillingsparatheden har også haft sin pris. Ledere har følt sig tids- og følelsesmæssigt pressede, fordi de skulle rumme de mange bekymringer fra medarbejderne, samtidig med at de skulle lave nødprocedure, beredskaber og så videre. Blandt medarbejderne var det især bekymringer for smitte, jobsituationen og i nogle tilfælde ensomhed, der fyldte meget, imens man skulle omstille sig til en ny hverdag.

En stor ubekendt

Hos Velliv Foreningen, der arbejder for at fremme mental sundhed i arbejdslivet, er man godt tilfredse med, at støtten på 2,5 million kroner til forskningsprojektet nu udmunder sig i ny viden og konkrete værktøjer, som arbejdspladserne kan tage i brug med det samme.

”Coronakrisen var i starten af krisen en meget stor ubekendt i forhold til vores mentale sundhed. Ingen vidste, hvordan det ville påvirke folk, og hvad man kunne gøre for at forebygge. Det er vi blevet meget klogere på nu med det her forskningsprojekt og hjemmesiden coronatrivsel.dk,” siger Lars Bo Pedersen, programchef for Velliv Foreningen.

Om undersøgelsen

Sitet coronatrivsel.dk udspringer af forskningsprojektet ”Mental sundhed og arbejdsfællesskabet under coronakrisen”, hvor 116 medarbejdere og ledere er blevet interviewet under coronakrisen (link til Om projektet). Forskningsprojektet er støttet af Velliv Foreningen og gennemføres på og drives af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i samarbejde med Aalborg Universitet.

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationskonsulent Velliv Foreningen
Christina Gro Storm-Andersen tlf. 22 21 17 07
cga@vellivforeningen.dk

Links

Information om Velliv Foreningen

Velliv Foreningen
Velliv Foreningen
Lautrupvang 10
2750 Ballerup

22 60 07 18https://www.vellivforeningen.dk/

Vi skaber overskud i livet

I Velliv Foreningen arbejder vi for, at flere danskere får et godt liv med overskud.

Alle vores 350.000 medlemmer ejer pensionsselskabet Velliv. Som kunde hos Velliv er man automatisk medlem af Velliv Foreningen.

I de år, hvor der er overskud af Velliv Foreningens investeringer, udbetaler vi bonus til medlemmerne og støtter projekter, der fremmer den mentale sundhed i arbejdslivet. Midlerne kan søges af alle virksomheder, foreninger og organisationer.

Som medlem af Velliv Foreningen har man mulighed for at deltage i medlemsaktiviteter, stemme til valgene og stille op til vores repræsentantskab, der vælger bestyrelsen og beslutter fordelingen af overskuddet.

Læs mere om Velliv Foreningen her.

Følg pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Velliv Foreningen donerer 4 mio. kr. til genstart af varmestuer og væresteder for samfundets mest udsatte10.5.2021 09:59:36 CEST | Pressemeddelelse

Den anden coronanedlukning i Danmark betød lukning af flere hundrede genbrugsbutikker, der finansierer aktiviteter målrettet de mest udsatte borgere i Danmark. Det fjernede indtægtsgrundlaget for en række landsdækkende sociale organisationer. Nu giver Velliv Foreningen en økonomisk håndsrækning på 4 mio. kr. til at genstarte organisationernes aktiviteter.

Ny undersøgelse før Danmarks Mentale Sundhedsdag: Hver tredje har haft det psykisk dårligt på arbejdet det seneste år7.10.2020 09:13:52 CEST | Pressemeddelelse

Virksomheder landet over sætter torsdag d. 8. oktober fokus på mental sundhed. En ny undersøgelse viser samtidig, at omkring hver tredje af de adspurgte erhvervsaktive har følt sig stresset eller på anden vis haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde det seneste år. 643 private og offentlige virksomheder har modtaget en bevilling fra Velliv Foreningen til at afholde et arrangement om mental sundhed på arbejdspladsen i anledning af Danmarks Mentale Sundhedsdag, og torsdag den 8. oktober fejrer vi dagen. Formålet med Danmarks Mentale Sundhedsdag er at få startet samtalen om trivsel, arbejdsfællesskab, kommunikation og så videre. Ser man på en ny undersøgelse foretaget af Voxmeter for Velliv Foreningen, der står bag Danmarks Mentale Sundhedsdag, er der da også hårdt brug for et øget fokus på mental sundhed på arbejdspladserne. Voxmeter har spurgt over 2.000 personer i beskæftigelse på tværs af branche, geografi, køn og alder. Flere end hver tredje siger, at de har følt sig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum