SMVdanmark

Rentefrit momslån har sparet SMV’er for 374 mio. kr.

Del

Nye tal viser, at SMV'er har fået momslån for 6,8 mia. kr. Ordningen møder ros fra vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt, der vurderer, at det har sparet små virksomheder for 374 mio. kr.

Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt
Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt

Under coronakrisen oplevede tusinder af danske virksomheder, især SMV’erne, at det var svært eller umuligt at låne penge i banken. Skatteministeriet tog derfor initiativ til at SMVer kunne låne sidste momsindbetaling som et rentefrit lån i ét år.

Skatteministeriet har netop offentliggjort tal, der viser, at 23.600 virksomheder har lånt tilsammen 6,8 mia. kr.

”Vores medlemmer betaler høje renter i banken, og skulle de i stedet have lånt 6,8 mia. kr. ville renteudgiften alene være 374,7 mio.kr. De penge får nu lov til at blive i virksomhederne, hvor de er med til at sikre overlevelse og jobs” udtaler Jakob Brandt og fortsætter:

”SMV’erne har under coronakrisen i gennemsnit skulle betale 5,51 % på en kassekredit, hvilket betyder at mange har betalt mere end det. Her har regeringens momslån givet dem et tiltrængt alternativ, hvor en personlig hæftelse ikke har været et ultimativt modkrav. Dette har givet mange selvstændige nattesøvnen tilbage, at de ikke blev presset ind i en situation, hvor banken kunne komme og tage ens hus, hvis virksomheden gik konkurs,” siger Jakob Brandt.

SMVdanmark har tidligere opfordret regeringen til at tilbageføre den seneste momsindbetaling som lån til virksomhederne – et element, der efterfølgende blev en del af hjælpepakkerne til erhvervslivet. SMV’er fik dermed mulighed for at få seneste momsindbetaling som et rentefrit lån i ét år.

”Jeg vil gerne takke skatteministeren for at have fulgt vores opfordring og har givet virksomhederne mulighed for at få den indbetalte moms tilbage som rentefrit lån. Det har holdt hånden under mange af de virksomheder, der blev afvist i banken under coronakrisen,” udtaler Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt
Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt
Download

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum