Nrep A/S

Rejsegilde på UN17 Village fejrer de håndværkere, der sikrer et stort fremskridt for bæredygtigt byggeri

Del

Byggeriet af UN17 Village i Ørestad skrider hastigt frem. I går blev der ’lagt låg på’, som man siger blandt fagfolk. Dermed står råhuset til den første af i alt fem bygninger færdigt. Dagen blev markeret med taler og pølsevogn for at fejre de håndværkere, som virkeliggør visionen om at inkorporere alle 17 verdensmål i én helhedsløsning.

Nicole van der Star, investement developer, NREP, taler ved rejsegilde på UN17 Village i Ørestad.
Nicole van der Star, investement developer, NREP, taler ved rejsegilde på UN17 Village i Ørestad.

Byggeriet af UN17 Village i Ørestad er et åbent laboratorium for at skabe og udbrede fremtidens bæredygtige løsninger i byggeriet. I går var der rejsegilde på projektets første bygning.

”Efter års forberedelser og en ambition om at løfte bæredygtighed til et nyt niveau, er det noget særligt at se byggeriet blive til virkelighed og fejre håndværkernes indsats. Vi prøver mange nye ting af i UN17 Village, og når vi står her i dag, så er det, fordi dygtige håndværkere og byggefolk har evnet at omsætte skitser og visioner til et konkret byggeri,” sagde Nicole van der Star, investement developer, NREP ved seancen.

Den første bygning i UN17 Village er samtidig Danmarks højeste træbyggeri. Det har krævet både udvikling af et nyt byggesystem og – i en dansk kontekst – at genlære kunsten at bygge højt i træ. Håbet er, at dette og andet pionerarbejde ved byggeriet kan udbredes i byggebranchen og fremme en bæredygtig udvikling, som ikke alene fokuserer på CO2-reduktion.

”Det grønne og klimavenlige er blot et element af et bæredygtigt byggeri. Vi skal have byggerier, der samtidig er sunde for mennesker at leve i, der fremmer fællesskaber og biodiversitet samt producerer deres egen elektricitet og opsamler regnvand. Og så skal mennesker med almindelige indkomster have råd til at bo i det. Det er ambitionen for UN17 Village, og i dag fejrer vi også, at vi tager et stort skridt i den retning,” sagde Nicole van der Star.

Nye kompetencer
CG Jensen, som er totalentreprenør på UN17 Village, har lagt en stor investering i at forberede sig på bl.a. træbyggeriet. Dette omfatter medarbejdere, som har været på studiebesøg i Sverige for at tilegne sig kompetencer inden for samlingsdetaljer, logistik, fugtstrategi mm.

Håndværkerne har samtidig oplevet et anderledes arbejdsmiljø end vanligt, idet CG Jensen for første gang har leveret en delvist fossilfri byggeplads. Byggepladsen til UN17 Village kører i høj grad på biobrændstof og elektricitet, herunder verdens første serieproducerede elektriske betonbil.

UN17 Village opfylder en række certificeringer, fx DNGB, WELL og den frivillige bæredygtighedsklasse. Når byggeriet står endeligt færdigt i 2024, vil det bestå af fem bygninger, 535 boliger og huse 1.100 beboere.

Udlejning af de første bygninger i UN17 Village forventes at begynde primo 2023, og der forventes indflytning medio 2023.

UN17 Village er udviklet af NREP i samarbejde med Lendager, Sweco Architects, MOE og CG Jensen.

Kontakter

Billeder

Nicole van der Star, investement developer, NREP, taler ved rejsegilde på UN17 Village i Ørestad.
Nicole van der Star, investement developer, NREP, taler ved rejsegilde på UN17 Village i Ørestad.
Download

Information om Nrep A/S

Nrep A/S
Nrep A/S
Southamptongade 4
2150 Nordhavn

+45 3948 4900https://nrep.com/

Om NREP

NREP A/S er en ejendomsvirksomhed med base i København som udvikler, administrerer og innoverer for at forbedre det byggede miljø til fordel for alle stakeholdere. NREP har en langsigtet tilgang til værdiskabelse på tværs af sine primære segmenter: Bolig, logistik, plejehjem, kontor, urban klimateknologi og ejendomskredit. Virksomheden har flere end 550 ansatte, og en ejendomsportefølje på mere end 5,8 mio. kvadratmeter. Aktiver under forvaltning overstiger DKK 130 mia. med investeringer i Danmark, Finland, Sverige, Norge, Tyskland og Polen. NREP foretager i gennemsnit mere end en investering om ugen og er en anerkendt pioner inden for bæredygtighed, kundefokus og brug af ny teknologi. Se mere på www.nrep.com

Følg pressemeddelelser fra Nrep A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nrep A/S

NREP runder 100 mia. kr. i aktiver og gearer organisationen til fortsat vækst23.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Årsregnskab 2021: NREP opnåede sin hidtil højeste omsætning og leverede endnu et stærkt resultat. De første investeringer i polske ejendomme blev gennemført, ligesom urban klimateknologi og kredit blev tilføjet som nye investeringsområder. Nye medarbejdere skal bidrage til vækst, internationalisering, og der afsøges flere investeringsområder. NREP sluttede året med 104 mia. kr. (53 mia. kr.) under administration (AuM).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum