Nrep A/S

Afgørelse om rådhusgrundens fremtid: NREP skal udvikle et nyt boligområde i Herlev

Del
Ny begynder de fremtidige konturer at tegne sig for rådhusgrunden, som er et omdrejningspunkt for det centrale Herlev.
Visualisering af idéoplægget til Herlev Kommune (Illustraion: Holscher Nordberg)
Visualisering af idéoplægget til Herlev Kommune (Illustraion: Holscher Nordberg)

Inden jul inviterede Herlevs kommunalbestyrelse interesserede parter til at byde ind med idéoplæg til rådhusgrundens anvendelse. De forskellige idéoplæg tog afsæt i de ønsker, som kommunalbestyrelsen i fællesskab havde defineret. Nu har kommunalbestyrelsen besluttet, hvem der samlet set havde svaret bedst på ønskerne, og valget faldt på NREP.  

NREP er derfor blevet udvalgt til - i samarbejde med Herlev Kommune - at udfærdige et skitseprojektet for rådhusgrundens fremtid. Afsættet er et ønske om at skabe et blandet boligområde med fokus på bæredygtighed og tydelige arkitektoniske referencer til det historiske Herlev og Saxbo, det gamle keramikværksted. Rådhusgrunden vil i fremtiden rumme kvalitetsboliger til herlevborgerne, nye pladser, grønne byrum og samtidig sikre en naturlig forlængelse af Herlev Bygade i et ønske om at genskabe Saxbo som en kulturel markør og samlingspunkt for byen og byens historie.

”Vi har valgt NREP som samarbejdspartner til den næste fase af udviklingen af den gamle rådhusgrund. NREP har et ambitiøst fokus på social og klimamæssig bæredygtighed og udviste i visionsoplægget stor forståelse for Herlevs kulturhistoriske værdier og arkitektur, hvilket endte med at gøre udfaldet,” siger borgmester i Herlev, Thomas Gyldal Petersen og fortsætter:

Nu begynder arbejdet
”Det er først nu, at arbejdet for alvor begynder. Jeg glæder mig meget til den kommende proces, hvor mine politiske kollegaer, naboerne og herlevborgerne skal være med til at kvalificere grundens fremtid.”

Hos NREP har man modtaget nyheden med stor glæde, men også med stor ydmyghed. Thomas Riise-Jakobsen, partner i NREP, ser frem til samarbejdet med Herlev Kommune:

”Vi kender Herlev Kommune indgående på grund af vores igangværende arbejde i Herlev Bymidte, og vi er rigtig glade for vores samarbejde med forvaltningen, kommunalbestyrelsen og byens mange engagerede borgere. For os er det en helt særlig opgave og forpligtelse at få lov til at udvikle rådhusgrunden og på den måde afslutte vores arbejde i det centrale Herlev. For os er ambitionen klar: Vi ønsker at skabe et nyt byområde med tydelig arkitektonisk forståelse for det historiske Herlev og som samtidig svarer på morgendagens udfordringer. Et blandet boligområde med fokus på bæredygtighed og større biodiversitet. Vi glæder os til samarbejdet med hele byen” siger Thomas Riise-Jakobsen

NREP har arbejdet med Holscher Nordberg og SLA om idéoplægget.

Forventningen er, at lokalplansprocessen kan opstartes i sidste halvdel af året.

Kontakter

Herlev Kommune: Kristine Sporring, kristine.sporring@herlev.dk; kommunikation@herlev.dk, tlf. 2156 5890
NREP: Anders Rosendahl, pressekontakt, anro@nrep.com, tlf. 4048 3766

Billeder

Visualisering af idéoplægget til Herlev Kommune (Illustraion: Holscher Nordberg)
Visualisering af idéoplægget til Herlev Kommune (Illustraion: Holscher Nordberg)
Download

Information om Nrep A/S

Nrep A/S
Nrep A/S
Southamptongade 4
2150 Nordhavn

+45 3948 4900https://nrep.com/

NREP A/S er en ejendomsvirksomhed med base i København som udvikler, administrerer og innoverer for at forbedre det byggede miljø til fordel for alle stakeholdere. NREP har en langsigtet tilgang til værdiskabelse på tværs af sine primære segmenter: Bolig, logistik, plejehjem, kontor, urban klimateknologi og ejendomskredit. Virksomheden har flere end 650 ansatte, og en ejendomsportefølje på mere end 5,8 mio. kvadratmeter. Aktiver under forvaltning overstiger DKK 140 mia. med investeringer i Danmark, Finland, Sverige, Norge, Tyskland og Polen. NREP foretager i gennemsnit mere end en investering om ugen og er en anerkendt pioner inden for bæredygtighed, kundefokus og brug af ny teknologi. Se mere på www.nrep.com

Følg pressemeddelelser fra Nrep A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nrep A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye