Regeringen vil bede ATP hjælpe med kontaktopsporing
Regeringen vil opruste den kontaktopsporing, som myndighederne sætter i gang, når en borger testes positiv for COVID-19. Det skal ske ved, at ATP, et af landets største administrationsselskaber afsætter 700 mand til opgaven. Regeringen vil inddrage Folketinget og er klar med økonomien, så ATP kan gå i gang med at forberede etableringen af det callcenter, der skal styrke smitteopsporingen i Danmark.
- Smitteopsporingen har ikke fungeret godt nok og kunne i december ikke følge med smitteudviklingen. Derfor har vi brug for markant oprustning med nye kræfter, der har konkret erfaring med den slags arbejde, nu hvor vi ruster os til en situation, hvor de mere smitsomme mutationer tager over. Vi rykker nu med en markant skærpelse af smitteopsporingen, så den reelt vil være parat til at løfte denne vigtige del af epidemikontrollen fremover, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.
Regeringen har løbende udbygget og oprustet kontaktopsporingen i regi af Styrelsen for Patientsikkerhed, som med bistand fra politiet står for at opspore smittede og deres nære kontakter. I lyset af nye og mere smitsomme COVID-varianter i Danmark er der nu behov for yderligere udbygning hurtigt. Dette skal sikre, at kontaktopsporingen kan følge med, hvis smitten pludselig stiger markant.
- Med mange smittede og indlagte er vi desværre på ingen måder ovre coronaen. Den huserer stadig, og vi skal gøre, hvad vi kan for at forhindre, at smitten spreder sig. Her er smitteopsporing en vigtig del. Jeg er derfor glad for, at ATP har erklæret sig parat til at hjælpe. ATP har stor erfaring med at oprette og styre callcentre, der kræver, at mange er klar ved telefonenerne. Det er der brug for. Vi vil inddrage Folketinget i det videre arbejde, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.
Regeringen vil afholde løn og omkostninger i forbindelse med de 700 medarbejderes arbejde. Medarbejderne bliver ansat i nyoprettede, midlertidige stillinger, der forventeligt placereres i Udbetaling Danmark under ATP. Udbetaling Danmark har netop erfaring med at drive store callcentre.
Kontakt:
Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830
Sundhedsministeriet pressevagt: 2123 4727
Information om Beskæftigelsesministeriet
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
EU’s beskæftigelsesministre sætter tydelig retning for mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder8.7.2025 15:09:54 CEST | Pressemeddelelse
Konstruktive drøftelser på det netop overståede uformelle ministermøde for EU’s beskæftigelsesministre peger frem mod mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU. I Aalborg havde EU-ministrene særligt fokus på at sikre fair arbejdsvilkår og undgå social dumping. Det blev også drøftet, hvordan man kan skabe mere konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU, og mødedeltagerne blev introduceret til partssamarbejdet i praksis i den danske model.
Invitation til uformelt ministermøde for EU’s beskæftigelsesministre den 7.-8. juli i Aalborg om fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU3.7.2025 07:57:06 CEST | Pressemeddelelse
Den 7.- 8. juli afholdes det første uformelle ministermøde under det danske EU-formandskab i Aalborg. Fri og fair bevægelighed i EU og EU-landenes konkurrenceevne er på dagsordenen for EU’s beskæftigelsesministre.
Ny overenskomstordning for udenlandsk arbejdskraft og nye initiativer mod social dumping30.6.2025 11:23:03 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen præsenterer en ny overenskomstbaseret erhvervsordning, som skal sikre dansk erhvervsliv nemmere adgang til udenlandsk arbejdskraft fra udvalgte lande på danske løn- og arbejdsvilkår. Derudover præsenterer regeringen nye initiativer mod social dumping, herunder krav om ID-kort på større bygge- og anlægsprojekter.
Invitation til doorstep om udenlandsk arbejdskraft og initiativer mod social dumping30.6.2025 09:36:22 CEST | Pressemeddelelse
Der afholdes i dag doorstep om en ny ordning for udenlandsk arbejdskraft og nye initiativer mod social dumping.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202520.6.2025 08:08:23 CEST | Pressemeddelelse
I april 2025 var der 3.055.700 lønmodtagere i job. Det er 5.400 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2024 er der dermed samlet set kommet 35.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.200 flere lønmodtagere fra marts til april 2025. I samme periode er der kommet 200 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Der er fortsat stor aktivitet i vores virksomheder, og beskæftigelsen har endnu en gang taget et hop opad. Det er virkelig bemærkelsesværdigt, at dansk erhvervsliv formår at stå så stærkt i en urolig verdensøkonomi med konstante trusler om international handelskrig". "Virksomhederne har stadig brug for nye medarbejdere og rigtig mange - herunder seniorer - er i job og spiller en vigtig rolle på vores arbejdsmarked. Der er også masser af potentiale i de 43.000 unge, der i dag står uden job og uddannelse. Det glæder mig, hver gang virksomheder giver unge mennesker med udfordringer
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum