Udlændinge- og Integrationsministeriet

Regeringen opretholder grænsekontrollen

Del

Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse fortsætter frem til den 12. november 2019.

Den danske regering har i dag besluttet at opretholde grænsekontrollen i yderligere 6 måneder, når den midlertidige grænsekontrol på det nuværende grundlag ophører den 11. maj 2019.

Den danske regering har i dag orienteret Europa-Kommissionen og de øvrige Schengenmedlemsstater om beslutningen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Det er min og regeringens vigtigste prioritet at passe bedst muligt på Danmark. Selvom vi lige nu ser, at indrejse- og asyltallene er forholdsvis lave, så ændrer det ikke på, at der fortsat er et pres på Europas ydre grænser. Vi ser også en risiko for, at dem, der allerede er indrejst i Europa, rejser rundt mellem landene uden opholdstilladelse. Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig, hvilket gør grænsekontrollen nødvendig.”

Fakta

Danmark har siden den 4. januar 2016 gennemført midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske landegrænse og i de danske havne med færgeforbindelse til Tyskland. Senest er grænsekontrollen blevet opretholdt til og med den 11. maj 2019.

Den danske regering har i dag besluttet at genindføre den midlertidige grænsekontrol for en periode på 6 måneder i medfør af Schengengrænsekodeksens artikel 25 og 27 (normalproceduren). Beslutningen er truffet med henvisning til primært den alvorlige terrortrussel mod Danmark i lyset af migrationssituationen. Danmark står ikke alene med disse udfordringer, bl.a. Frankrig, Østrig og Tyskland har også valgt at opretholde deres midlertidige grænsekontrol.

Regeringens brev til Europa-Kommissionen er vedhæftet.

Yderligere oplysninger

Kommunikationschef Sofie Odgaard, tlf. 41 71 78 46, sod@uim.dk

Presserådgiver Mads Müller, tlf.: 61 98 32 77, mamu@uim.dk

Vedhæftede filer

Information om Udlændinge- og Integrationsministeriet

Udlændinge- og Integrationsministeriet
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Slotsholmsgade 10
1216 København K

+45 61 98 40 00http://uim.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum