Udlændinge- og Integrationsministeriet

Nu bliver det strafbart at modtage donationer fra yderligere to organisationer

Del

Forbudslisten udvides med to antidemokratiske organisationer. Listen skal modvirke, at personer og organisationer mv., som modarbejder demokrati og frihedsrettigheder, kan donere til modtagere i Danmark.

To antidemokratiske organisationer er i dag blevet tilføjet til forbudslisten. Det betyder, at det fremover vil være strafbart at modtage donationer fra de pågældende organisationer.

På baggrund af en indstilling fra Udlændingestyrelsen har udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek vurderet, at de to organisationer opfylder kriterierne for at komme på forbudslisten.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek:

”Der eksisterer lommer i Danmark og i udlandet, der ønsker at underminere vores demokrati og frihedsrettigheder. Som skaber splittelse. Det er desværre en kendsgerning.

Forbudslisten er ét af vores værktøjer til at bekæmpe de lommer. Jeg er glad for, at vi nu kan tilføje yderligere to organisationer til listen.”

Fakta:

Nærmere oplysninger om forbudslisten, herunder kriterierne for at komme på listen, kan ses her: Selve forbudslisten (us.dk)

Loven om forbud mod modtagelse af donationer fra visse fysiske og juridiske personer blev vedtaget af Folketinget i marts 2021.

Følg pressemeddelelser fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye