Udlændinge- og Integrationsministeriet

Danmark tager 200 kvoteflygtninge fra Rwanda, Eritrea og Afghanistan

Del

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek har besluttet, at Danmark på kvoten for 2023 igen skal tage imod 200 flygtninge.

Danmark vil igen tage imod 200 kvoteflygtninge. Det er netop besluttet af udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek, der ifølge loven hvert år skal fastlægge antallet og den overordnede fordeling af kvoteflygtninge, der skal bosættes i Danmark.

Det er samtidig besluttet, at der ligesom sidste år vil være fokus på kvinder og børn. Der vil være tale om kvoteflygtninge fra flygtningelejre i Rwanda samt eritreiske og afghanske flygtninge, der er flygtet til de omkringliggende lande.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek udtaler:

”Vi skal begrænse antallet af irregulære asylansøgere, der finder vej hertil gennem kyniske menneskesmuglere. Det er frygteligt, at bagmænd scorer kassen, mens migranter drukner i Middelhavet.

Regeringen bakker til gengæld fuldt op om et system, hvor flygtninge kommer til Danmark via ordnede forhold.

Vi skal som altid være opmærksomme på, at antallet har stor betydning for, om integrationen kan følge med. Derfor skal vi holde tungen lige i munden og prøve at finde den rette balance. Det mener jeg, at vi gør ved at fastholde antallet på 200 kvoteflygtninge.”

Venstres udlændinge- og integrationsordfører Mads Fuglede udtaler:

”Vi ønsker at begrænse tilstrømningen til Danmark. Antallet betyder utroligt meget. Derfor er jeg tilfreds med, at vi er landet på 200 flygtninge på kvoten i år.” 

Moderaternes udlændinge- og integrationsordfører, Mohammad Rona, udtaler:

“Jeg er glad for, at vi i regeringen har landet en aftale på 200 kvoteflygtninge for 2023, men for mig er det først og fremmest vigtigt, at vi tager det alvorligt og rent faktisk modtager det antal kvoteflygtninge, vi aftaler med hinanden.

Kvoteflygtninge er nogle af de mest sårbare mennesker, så derfor er jeg også særlig glad for, at vi nu udvider målgruppen, så vi også tager kvinder og børn fra Afghanistan.

Det er bestemt et skridt i den rigtige retning.”

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Frederik Vad, udtaler:

“Spontane flygtningestrømme og folkevandringer har gennem menneskesmuglere fået frit spil i Europa gennem årtier. Det dur ikke. Socialdemokratiet ønsker, at der alene i fremtiden kommer flygtninge gennem FN’s troværdige og ansvarlige kvotesystem. Så vi er tilfredse med, at Danmark bakker op om systemet også i år og fokuserer på særligt at hjælpe kvinder og børn.”

Fakta

Danmark besluttede også i 2020, 2021 og 2022 at modtage 200 kvoteflygtninge.

På 2020-kvoten er alle 200 personer indrejst. Der er indrejst 159 personer på 2021-kvoten, mens de resterende personer forventes at indrejse løbende henover første halvdel af 2024. Der er endnu ikke indrejst kvoteflygtninge fra 2022-kvoten, men der er tæt dialog mellem UNHCR og Udlændingestyrelsen om udvælgelse af personer til genbosætning i Danmark på 2022-kvoten. UNHCR har foreløbigt indstillet ca. 80 sager, som Udlændingestyrelsen er i gang med at behandle.

Udlændinge- og Integrationsministeriet forventer umiddelbart, at både 2021 og 2022-kvoten vil blive opfyldt.

Følg pressemeddelelser fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye