Beskæftigelsesministeriet

Rådsmøde: Nej til EU-rammer for mindsteløn

Del

Regeringen stemmer på et EPSCO-rådsmøde i Bruxelles i dag nej til Rådets foreløbige holdning til direktivforslaget om EU-rammer for mindsteløn og ja til Rådets foreløbige holdning til EU-direktiv om løngennemsigtighed.

I oktober 2020 fremsatte EU-Kommissionen et forslag om rammer for mindsteløn i medlemslandene. Direktivforslaget søger ifølge Europa-Kommissionen at sikre en tilstrækkelig og fair løn til alle borgere i EU og skal samtidigt være med til fremme kollektive forhandlinger. Regeringen har igennem hele forhandlingsforløbet været meget skeptisk over for forslaget. På vegne af regeringen deltager social- og ældreminister Astrid Krag på rådsmødet, eftersom fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye har været smittet med COVID-19.

Et stort flertal af medlemslande bakker op om Rådets foreløbige holdning til forslaget – en såkaldt generel indstilling.

Hvad angår forslaget om løngennemsigtighed har regeringen foreløbigt støttet det foreliggende forslag. Endelig stillingtagen afventer forhandlingerne med Europa-Parlamentet efter inddragelse af Folketingets Europaudvalg. Formålet med forslaget er at understøtte lige løn til mænd og kvinder blandt andet gennem øget synlighed og information om kvinder og mænds aflønning.

Fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye siger:

- Regeringen er imod enhver regulering, der kan underminere den danske model – direkte eller indirekte. Derfor stemmer vi også nej til EU-rammer for mindsteløn.

- Politikerne skal ikke blande sig i fastsættelsen af løn i Danmark. Det gælder både os politikere på Christiansborg og dem i Bruxelles. Derfor har regeringen været imod dette direktiv, og derfor har jeg også været meget glad for Folketingets opbakning i denne sag.

- Jeg vil igen gerne takke arbejdsmarkedets parter for den tætte dialog, vi har om denne sag. Det er helt afgørende, at alle os, der vil passe på den danske arbejdsmarkedsmodel, samarbejder tæt.

Læs mere her

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for november 20217.1.2022 09:03:50 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 80.600 ledige. Det er 6.900 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 7,9 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er nu nede på 2,8 pct. Den positive udvikling forsætter således, og i november oplevede vi det laveste antal ledige siden november 2008. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Der er nu færre end 81.000 ledige i Danmark. Det er en rigtig glædelig nyhed for virksomhederne og samfundsøkonomien, men også for alle de danskere som er blevet en del af et arbejdsfælleskab. Det er ikke sket af sig selv, men bl.a. fordi regeringen har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - Der er stadig rum for at få endnu flere med på vognen. Flere af de ledige er f.eks. seniorer, som hellere end gerne vil bidrage. Med trepartsaftalen i efteråret understregede vi derfor, at bl.a. seniorerne skal have endnu større del i jobfesten. Det er fortsat min klare opfordring til virksomheder

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum