Telia Danmark

Q3 2022: Telia leverer fortsatte forbedringer af serviceomsætningen og driftsresultatet

Del

Telia Company offentliggør i dag resultatet for tredje kvartal af 2022, hvor Telia Danmark rapporterer om fortsat vækst i både service revenue og EBITDA-resultatet.

Telias udrulning af 5G-teknologien nåede 70% befolkningsdækning den 1. oktober 2022.
Telias udrulning af 5G-teknologien nåede 70% befolkningsdækning den 1. oktober 2022.

Telia Danmark leverer vækst i service revenue-resultatet for femte kvartal i træk (YoY). Serviceomsætningen for Q3 2022 er på 731 mio. danske kroner mod 715 mio. danske kroner i samme periode sidste år.

Kvartalets driftsresultat (adjusted EBITDA) er på 188 mio. danske kroner mod 171 mio. danske kroner i Q3 2021.

Kundebasen er vokset til 1.671.000 simkort i løbet af tredje kvartal med tilføjelsen af 40.000 simkort til IoT/M2M-området – primært indenfor smartmeter-løsninger til forsyningssektoren. Det bringer Telia Danmarks samlede antal IoT-løsninger op på 320.000. Mobilbasen er uforandret på 1.351.000 simkort ved udgangen af tredje kvartal.

”Vi leverer fortsat profitabel vækst som følge af de løbende forbedringer af vores services og dedikerede transformation af forretningen. Vi har øget 5G-dækningen og forbedret kvaliteten og præstationerne i mobilnetværket i løbet af kvartalet. Jeg er meget tilfreds med resultatet takket være den fortsatte og stærke, fælles indsats fra alle i Telia Danmark. Energipriserne fortsætter dog med at påvirke vores omkostningsbase i negativ retning, og vi holder derfor et vågent øje med udviklingen og overvejer vores muligheder for at sikre en bæredygtig forretning fremadrettet”, siger Petr Cermak, CEO i Telia Danmark.

Telia fortsætter med at modernisere mobilnetværket og investerer mere end 1,2 mia. dkk i perioden 2021-2024. Første oktober nåede 5G-udrulningen 70% befolkningsdækning, og ambitionen er at nå 75% ved årets udgang. Gennemsnitshastigheden for brugerne blev forbedret med næsten 40% mellem andet kvartal sidste år og samme periode i år. Telia tester i øjeblikket en 5G wifi-løsning (trådløst internet), som vil blive lanceret senere i år.

Nøgletal

Q3 2021

Q3 2022

Service Revenue

715 MDKK

731 MDKK

Adjusted EBITDA

171 MDKK

188 MDKK

Telia Danmark er organiseret som filial under Telia Company. Derfor aflægges Telia Danmarks regnskab fra Stockholm og i svenske kroner. De ovenstående beløb er omregnet til danske kroner. Det samlede Q3 2022-resultat for Telia Company er tilgængeligt på Investor Relations-sitet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Telias udrulning af 5G-teknologien nåede 70% befolkningsdækning den 1. oktober 2022.
Telias udrulning af 5G-teknologien nåede 70% befolkningsdækning den 1. oktober 2022.
Download
Petr Cermak, CEO i Telia Danmark.
Petr Cermak, CEO i Telia Danmark.
Download

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

http://telia.dk/

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er mere end 700 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum