Lolland Kommune

Program for H.M. Dronningens besøg i Smålandsfarvandet

Del

Ø-charme, historie og driftigt erhvervsliv. Der bliver plads til lidt af det hele, når Hendes Majestæt Dronningen den 31. august besøger Fejø, Askø og Lilleø som et led i Dronningens sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Programmet for Dronningens besøg på Fejø, Askø og Lilleø er nu ved at tage form. I samarbejde med lokale øboere, virksomheder, frivillige ildsjæle og aktive beboerforeninger har Lolland Kommune sammensat et program med en bred vifte af aktiviteter, der hver på sin måde præsenterer lidt af alt det, som ø-livet i Smålandsfarvandet har at byde på.

Programmet for Dronningens besøg ser således ud:

 • Ankomst til Fejø
 • Besøg hos Fejø Frugt
 • Besøg hos Fejø Børne- og Kulturhus
 • Frokost på traktørstedet på Hideaway Vingård
 • Ceremoni ved Dybvig Havn
 • Dronningen forlader Fejø og fortsætter til Askø
 • Besøg hos Askø Museum
 • Besøg hos Andelskøbmanden
 • Besøg hos Lilleø gårdbutik, frugt- og vinplantage
 • Afsked ved Sauntes jagthytte, Lilleø
 • Dronningen forlader Askø og fortsætter sensommerens sommertogt med kurs mod Frederiksberg

Der er i programmet lagt vægt på at vise øernes lokalsamfund og hverdagsliv;

”Vi glæder os til at byde Dronningen velkommen og håber, at vores program vil falde i Dronningens smag. Vi har haft en løbende tæt dialog med de lokale kræfter på de tre øer, og er glade for, at vi i fællesskab kan vise lidt af den mangfoldighed, der er med til at skabe ø-livets charme”, fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen og uddyber:

”På Askø Museum kan man få et indtryk af datidens ø-liv, hos Fejø Børne- og Kulturhus kan man opleve, hvor meget frivillige kræfter kan udrette i fællesskab, og på både Askø og Fejø er der lagt op til, at Dronningen skal besøge moderne, driftige virksomheder, der er med helt i front, når det handler om frugt- og vinproduktion. Det er dermed et alsidigt og varieret program, og vi er ikke i tvivl om, at det nok skal blive en festlig og mindeværdig dag”.

Programmets nærmere tidsplan og information om de enkelte besøgssteder vil blive offentliggjort i august.


Information til pressen:

Pressen vil få mulighed for at deltage i en stor del af dagens besøg. Udførligt presseprogram med info om besøgssteder, tidsplan, fotomuligheder og pressepools vil være klart i august. 

Pressen er dog velkommen til at søge om akkreditering allerede nu. Det skal ske via Lolland Kommunes hjemmeside på www.lolland.dk/akkreditering. Sidste frist er den 17. august. 

Eventuelle pressespørgsmål kan rettes til chefkonsulent Suzanne Wittrock, telefon: 30843006, e-mail: suwit@lolland.dk

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lollands Sydkyst – en turistdestination i international topklasse20.5.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvordan skal Lollands sydkyst se ud i år 2030? Og i 2050? Hvor skal der være badestrand, overnatningstilbud, butikker og restauranter? Og hvordan får vi det hele til at spille positivt sammen på tværs af både nye og eksisterende by-, havne-, natur- og strandområder? Det og meget mere sætter en ny strategisk udviklingsplan for Lollands sydkyst en ny retning for. Planen er netop behandlet i Økonomi- og Erhvervsudvalget i Lolland Kommune og vil være på byrådets dagsorden den 25. maj 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum