Lolland Kommune

Proces for bygninger på plads

Del
Mandag formiddag blev der afholdt fællesmøde mellem Økonomi- og Erhvervsudvalget og Børne- og Skoleudvalget. Anledningen var udfordringerne med skolebygningerne i Horslunde og Holeby, de tilknyttede haller og STU-bygningerne i Hunseby. Der er nu en godkendt procesplan for den politiske behandling og klare anbefalinger fra Økonomi- og Erhvervsudvalget til fagudvalgenes behandling i januar.

Den vedtagne procesplan indebærer, at tre fagudvalg skal tage stilling til hver sin del af sagskomplekset i januar. Det kommer til at ske med udgangspunkt i følgende indstillinger fra Økonomi- og Erhvervsudvalget:

  • at skolerne i Holeby og Horslunde nedlægges pr. 1. august 2024 med baggrund i bygningernes tilstand og de forventede fremtidige børnetal
  • at dagtilbud i Horslunde og Holeby fortsætter som hidtil
  • at STU videreføres i Hunseby med nødrenovering af bygninger
  • at specialskolen flyttes fra Horslunde
  • at der tages stilling til om en eller begge haller i Horslunde og Holeby renoveres og bevares

”Økonomi- og Erhvervsudvalget har givet fagudvalgene nogle klare anbefalinger for det videre arbejde,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Det har vi gjort, fordi det er vigtigt for os at være ærlige omkring, hvad der er realistisk og muligt i den nuværende situation.”

Anbefalingerne har størst betydning for skoletilbuddene i Horslunde og Holeby, der foreslås nedlagt.

”I Børne- og Skoleudvalget var vi allerede gået i gang med at kigge på rammerne for fremtidens skole,” forklarer formand for Børne- og Skoleudvalget Thomas Østergaard, ”og i udgangspunktet kiggede vi ikke på bygninger men på indhold og på udviklingen i elevtallet. Det er fortsat vigende, og vi kan se, at det især kommer til at udfordre mulighederne for at drive bæredygtige skoler i Holeby og Horslunde.”

”Bygningernes tilstand bliver den konkrete anledning, men det er kombinationen af bygningsudfordringer og vigende elevtal, der er afgørende for, hvor der skal være skole i fremtiden,” slutter Thomas Østergaard.

Efter fagudvalgenes behandling går sagerne videre til godkendelse i Økonomi- og Erhvervsudvalget og derefter i byrådet. Når byrådet har taget stilling 24. januar, kommer sagerne i høring.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Thomas ØstergaardFormand for Børne- og Skoleudvalget, Lolland Kommune

Tlf:41 42 21 28

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Afgjort i Landsretten: Danske kommuner får ansvaret for grønlandske udviklingshæmmede borgere27.3.2023 13:36:16 CEST | Pressemeddelelse

Udgifter i millionklassen og svage borgere, der bliver efterladt i en gråzone. Det er konsekvensen, efter at der fredag den 24. marts er faldet dom i Landsretten i en sag, hvor Sermersooq Kommune i Grønland har rejst krav mod blandt andet Lolland Kommune i Danmark. Dommen betyder, at danske kommuner får pligt til at betale, hvis udviklingshæmmede borgere fra Grønland begår kriminalitet, mens de er anbragt i Danmark. Lolland Kommune har besluttet at anke dommen til Højesteret.

Mød lokale virksomheder på jobmesse21.2.2023 08:43:09 CET | Pressemeddelelse

Lolland er midt i en rivende udvikling, og mange lokale virksomheder efterspørger arbejdskraft på flere forskellige områder. Lolland Kommunes Virksomhedsservice afholder derfor nu for første gang en stor jobmesse, hvor kommunens jobsøgende og en bred vifte af lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner får mulighed for at komme i kontakt med hinanden. Jobmessen finder sted i Maribo Hallerne onsdag den 8. marts kl. 9-12.

Børn og unge med handicap skal inkluderes i fritidsfællesskaber9.2.2023 17:30:00 CET | Pressemeddelelse

Vi ved, at det har en positiv betydning for livskvaliteten at dyrke fritidsaktiviteter sammen med andre. Alligevel viser undersøgelser, at 9 ud af 10 af landets børn og unge med handicap er uden for fritidsfællesskaberne. Det skal Lolland Kommune nu være med til at lave om på i samarbejde med lokale foreninger og idrætsorganisationer. Social- og Boligstyrelsen har udvalgt Lolland Kommune som en af de kommuner, der får midler til lokalt at styrke indsatsen for at hjælpe handicappede børn og unge til at blive en del af fritidsfællesskaberne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum