DI - Dansk Industri

Presseinvitation: DI Topmødet 2018 - Danmark på arbejde – flere hænder og hoveder

Del

Flere danskere end nogensinde går på arbejde hver dag i private virksomheder. Men manglen på medarbejdere er nu så omfattende i danske virksomheder, at mange virksomheder må takke nej til ordrer, fordi de har svært ved at skaffe de medarbejdere, de skal bruge.

Behovet for kvalificerede medarbejdere er - set med DI’s øjne - den største politiske og økonomiske udfordring for Danmark lige nu. Derfor er manglen på arbejdskraft på agendaen, når godt 1.000 beslutningstagere fra ind- og udland mødes til DI Topmødet 2018.

Pressen inviteres til

DI Topmødet 2018 tirsdag den 18. september kl. 13-18,

TAP1, Raffinaderivej 10, 2300 København S.

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen vil være til stede og holde tale ved DI Topmødet 2018.

På kanten til et nyt folketingsår – og et valgår – vil både statsminister Lars Løkke Rasmussen og formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen tale på Topmødet og komme med deres bud på de rigtige løsninger for Danmark og for danske virksomheder.

Næstformand for EU-kommissionen og kommissær for job, vækst, investering og konkurrenceevne, Jyrki Katainen, taler om Europa på arbejde – hvordan gør vi europæisk erhvervsliv mere konkurrencedygtigt.

Fra Boston Consulting Group kommer senior partner og Managing Director Rainer Strack om krisen for den globale arbejdsstyrke, og hvordan vi adresserer den.

Fire fremtrædende danske erhvervsledere debatterer på scenen på Topmødet om, hvordan vi får flere danskere i job, med udgangspunkt i deres egne erfaringer, og her er der tale om virksomheder, der selv er gået foran med at få danskerne i arbejde:

COO og medejer af Scandinavian Packaging, Hanne Zink, adm. direktør for Keolis Danmark, Peter Lanng Nielsen, Managing Director og medejer af Orskov Yard, Christina Ørskov og President og CEO for Milestone Systems, Lars Thinggaard.

Blandt de øvrige talere på dagen er CEO for Danfoss, Kim Fausing, som giver inspiration til, hvordan virksomhederne kan tiltrække talenter, og Carlsberg Groups CEO og President Cees ´t Hart kommer med et aktuelt indspark til Topmødets dagsorden.

Når der er mangel på medarbejdere, er der også behov for en indsats fra virksomhederne selv, og formanden for DI, præsident og CEO for Cowi A/S, Lars-Peter Søbye, taler om, hvad virksomhederne selv kan gøre.

På Topmødet bliver DI Prisen 2018 overrakt til en virksomhed, som har gjort en særlig indsats for at få oprettet flere lærepladser og uddanne flere faglærte. Prisen overrækkes af forbundsformand for Dansk Metal, Claus Jensen.

Læs mere om DI Topmødet 2018 og se programmet

Følg os på:

    

Kontakter

Tilmelding til DI Topmødet skal ske til pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. +4523284912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Ny transportaftale viser, at den danske model leverer varen4.4.2019 14:25:14 CESTPressemeddelelse

I dag har Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation sendt beskæftigelsesministeren et fælles forslag. Aftalen mellem DA og FH indebærer dels forslag til en ændring af godskørselsloven for danske vognmænd og dels til en ændring af udstationeringsloven for at sikre, at udenlandske vognmænd skal aflønne deres chauffører svarende til, hvad danske transportvirksomheder betaler, når de kører i Danmark. Det vil betyde, at udenlandske transportfirmaer skal dokumentere, at deres chauffører får en løn, der svarer til danske vilkår, når de kører cabotagekørsel eller kombinerede transporter i Danmark.

DI: Bedre udnyttelse af overskudsvarme gavner borgere, virksomheder og klimaet28.3.2019 16:27:25 CETPressemeddelelse

Partierne bag energiaftalen har i dag taget de vigtige første skridt, mod at vi fremover kan udnytte industriens overskudsvarme til at varme flere danske boliger op. Det er godt for klimaet, husholdningerne og virksomhederne, at vi udnytter den varme, som ellers vil blive sendt ud i den blå luft. Men det er afgørende, at partierne bag aftalen holder sig fra at indføre dobbeltregulering af overskudsvarme, mener DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum